Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Huawei Watch GT 3 - Imamo ure, pametne ure in uporabne ure

29.12.2021 13:50
 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Sam sem še vedno ljubitelj ur z zobniki. Švicarji so iz njih naredili celo znanost, industrijo in predvsem po njih so znani kot natančni ljudje. Pa ne glede časa, ampak natančnosti izdelave. To pa stane, krepko stane. Ročne ure lahko dosegajo cene najboljših športnih avtomobilov.

S pomočjo vesoljske tehnologije pride v 80-tih elektronika tudi v široko uporabo. Tranzistorji, LCD zasloni, mini procesorji omogočijo, da države vzhodnega sveta zavladajo masovnemu trgu z urami.

Ura tako postane tudi pripomoček za merjenje časa na vseh področjih in ne zgolj kot drag modni dodatek.

Pridejo pametni telefoni, kateri so močno spremenili svet. Naprava, ki za majhno ceno glede na uporabniško vrednost, nudi vse kar potrebuješ za delo, hobi, sprostitev in še več.

Huawei je šel s svojimi pametnimi telefoni korak naprej na področju fotografije. Ja neverjetno, pametni telefon je postal naprava, s katero se največ fotografira. Članek: Huawei P30 Pro - Krepko nad konkurenco

Ker  ljudje nismo nikoli zadovoljni in težimo k razvoju, postane sčasoma telefon že velik in težak. Zakaj bi ga moral uporabljati ob vsakem opravilu. Zakaj bi za razno razne meritve ob naših špotnih aktivnostih moral s seboj nositi telefon. Zakaj mora biti telefon vedno v bližini roke, da pogledamo hitre informacije, vidimo kdo nam piše sporočilo ali nas kliče. Zakaj ne bi za te stvari uporabili manjšo napravo. Tako, ki jo imamo vedno pri sebi in je lahko še vedno modni dodatek. In to zelo uporaben.

Kdor se ukvarja s športom, rad meri svoje rezultate. Ne samo časovne, ampak o vseh možnih porabah, utrujenosti, dobiti kakšen nasvet in na koncu imeti tabele s primerjavami dnevnih dosežkov. Teh ur je veliko, a so po obliki in uporabnosti zgolj špotne ure. Na trgu je že nekaj lepo oblikovanih ur, so tudi široko uporabne za spremljanje podatkov iz telefona in omogočajo športniku meriti vse možne rezultate, itd. Vendar velika večina njih ima eno veliko slabost. Avtonomnost baterije!

 

Huawei Watch GT 3

Originalna Huawei Watch z oznako GT je bila predstavljena leta 2018. Z njo so pokazali koncept, ki je poudaril, da ni nujno, da je življenjska doba baterije pametne ure ena sama groza. Že hitro praznjenje baterije ti lahko naredi stres. Ura ti ga celo meri in te zaradi lastne neuporabne vrednosti še opozarja, dihaj, umiri se. Watch GT 2 je imela še izboljšani vmesnik in bila je bolj gladkih linij. Sledila ji je v vseh pogledih še bolj dovršena Watch GT 2 Pro.

Kot je znal Huawei svojim pametnim telefonom dodati veliko prednost pri kameri, je sedaj dodal prednost tam, kjer večina nič kaj zadovoljno ne gleda svoje ure. Lahko bi rekel, da ura dela in dela, ne da jo polniš in s tem v pomembnem segmentu konkurenco pušča daleč zadaj. S tem je Huawei Watch GT 3 ena izmed pametnih ur, a ne čisto osnovnih ur.

Ohišje je iz nerjavečega jekla, elegantno in tanko. Za razliko od prejšnjih modelov je Watch GT 3 na voljo v dveh dimenzijah premera OLED zaslona, 42 in 46mm. Zaslon je dovolj velik za velike funkcijske zapise, da jih enostavno upravljamo s prstom. Njegova svetlost omogoča, da na njega dobro vidimo tudi pri močni zunanji svetlobi.

Vadbene specifikacije ure so spoštovanja vredne glede na ceno, velik zaslon izstopa, vmesnik je doživel dodaten napredek, ko gre za hitrost in zmogljivost. Huawei pa še vedno zaostaja za konkurenco pri stvareh, kot so plačila na zapestju in ni podpore za aplikacije drugih, kot je na voljo v Huawei Watch 3. Vendar vseeno velja, da je Watch GT 3 uporabniško močna pametna ura.

Za Watch GT 3 je na voljo ogromno aplikacij, ki jih je mogoče prenesti. Poleg brezplačnih so na voljo tudi bolj dovršene plačljive oblikovne rešitve. Vendar ni bojazni, da ne bi že med brezplačnimi našli zadovoljive.

Huawei Watch GT 3 uporablja lastni operacisjki sistem Harmony OS 2, kot ga najdemo na Huawei Watch 3. Kljub temu pa jo lahko povežemo s telefoni z drugimi operacijskimi telefoni. Ura nam prikaže QR kodo, le to presnamemo in ne bi smelo biti težav uporabiti jo z iPhone. Ura zna tudi slovensko. Po inštalaciji pridemo do Huawei Health (Zdravje) in uporabniška pot se lahko začenja.

 

Huawei Watch GT 3 – laboratorij v uri

Pametne ure so s pomočjo procesorjev in majhnih senzorjev postale pravi laboratorij.

Huawei je nadgradil merilnik srčnega utripa in povečal število sprejemnikov svetlobnih signalov, ki gledajo v vaše žile in dobijo vaš utrip.

Zadnji del ure in pametne ure. Oba sta na roki skrita le, da ura kaže posebnost v mehaniki, pametna pa elektroniki.

 

Watch GT 3 ima 13 v naprej določenih programov in hrani tudi vaše osebne podatke o teku in zdravju ter lahko ustrezno prilagodi prilagojen načrt.

Seveda tudi GT 3 omogoča sledenje spanju, srčnemu utripu, stresu, spremljanje SPO2 in še več. Tekači lahko uživajo tudi v sledenju s pomočjo GPS. Huawei obljublja 50-odstotno izboljšano pozicioniranje kot omogočajo modeli prejšnje generacije.

 

Huawei Watch GT 3 – druge lastnosti

Preko ure lahko vračamo klice, ko je preko Bluetooth povezana s telefonom. Watch GT 3 nudi dovolj spominskega prostora za do 500 skladb .

Ura je zelo tekmovalna z zmogljivostjo baterije. 46 mm Huawei Watch 3 GT, zdrži do 14 dni brez polnjenja. 42 mm zdrži polovico manj. Če to primerjamo z najnovejšo Apple Watch Series 7 in njeno 18-urno delovanje baterije brez polnjenja, vemo kdo je tu v boljši formi. Kompletu je priložen polnilnik za brezžično napajanje. Ura s pomočjo magneta varno sede v ležišče.

Pašček je zelo enostavno sneti in ga zamenjati.

 

Huawei Watch GT 3 - Za konec

Pametna ura Huawei Watch GT 3 prinaša veliko. Uporabnikom iPhona tanko, okroglo uro z delovno dobo baterije, ki je njihova največja težava. Poleg vseh lastnosti, ki jih nudi ura, jo lahko prav zaradi baterije postavimo v trenutno ozek krog uporabnih pametnih ur. Imeti uro in stalno razmišljati o polnjenju, je zgolj imeti in nositi jo. Uporabljati, za vse to kar nudi? Ne malo je pogojev, kjer smo s polnjenjem zelo omejeni.

Kakovostno je merjenje naših funkcij, GPS sledenje, uporabniška možnost spremljanja naših športnih aktivnosti, kot tistih v mirovanju. Ura spremlja naš spanec, ritem in nas opozarja kdaj moramo biti aktivni, kdaj mirovati ali kdaj spiti kozarec vode. Kdaj smo v stresu in vodi nas celo za manjše aktivnosti, kot recimo dihanje. Ni da ni.

Huawei mora urediti še nekaj stvari, kot je aplikacija Wallet za možnost mobilnih plačil na zapestju. Menim pa, da to ni odločilen dejavnik pri izbiri naše naslednje pametne ure. Ura ima eSIM s podporo LTE za klice in dvosmerno komunikacijo tudi brez prisotnosti telefona. Vendar Huawei še nima dogovora z operaterji, da bi imeli to možnost že odprto.

Kar je nedvomno pomembnejše od teh pomanjkljivosti, je zanimiva cena (cca. 320€), odličen dizajn ure, odziven uporabniški vmesnik in predvsem trajanje baterije. Kar recimo pomeni sledenje spanja brez obveznega dnevnega polnjenja.

In smo tam. Želite imeti uro le kot modni dodatek, ali pametno uro, ki vas opomni na vse in z nekajdnevno avtonomnostjo baterije? Najbolje kar vse v enem. Ura Huawei Watch GT 3 je elegantna in lahko tudi služi kot modni dodatek. Obenem se ne obremenjujete z baterijo, kar nam podarja res veliko uporabniško vrednost. Vse ostalo je skrito in ne izstopa navzven. Kdor pa želi, lahko izkoristi vso programsko podporo Huawei in mu ura svetuje in celo ureja njegove aktivnosti. Če boste preveč sedeli, vas bo ura Huawei Watch GT 3 hitro spomnila, zmigaj se!

Zdaj samo še čakam, da nam Huawei v pametno uro doda poudarek v fotografiji. Manjka le še objektiv in zabava se lahko začne.

 

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 

 
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com