Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Fotofon LG G4

Avtor:Matjaž Intihar
13.11.2015 11:23

Fotofon uporabljamo že vsi. V bistvu je to najbolj razširjena fotokamera, in tehnološko so vse boljši. Ko gledam fotografije iz boljših fotofonov, sem že prepričan, da imajo tehnično bolj dovršeno sliko kot kompaktne kamere nižjega in srednjega razreda. Te imajo prednost samo še v zum objektivu.

Neverjetno kako močno se proizvajalci fotofonov trudijo s kakovostjo fotografije in predvsem programskimi možnostmi zajema. Kljub izredno majhnim tipalom imamo več kot zadovoljive fotografije tudi v slabih svetlobnih pogojih. Da ne omenjam enostavnosti fotografiranja in zaradi velikega zaslona enostavnosti korigiranja slike na njem.

LG je šel v fotografiji še naprej. Njihov model G4 nudi svetlobno moč f/1.8, kar mu omogoča še bolje delovati v slabih svetlobnih pogojih in se z bližnjimi motivi že igrati z globinsko ostrino. Zaslonka je fiksna, kar pa pri tako kratkih goriščnicah ni slabost. In da je zadovoljstvo popolno, nam LG G4 nudi še RAW zapis. Z njim nam omogoča še višje možnosti popravka fotografije v računalniških programih. RAW zapis je povzet po Adobe normah - DNG. Tako ga brez težav uvozite v Photoshop ali Lightroom.

Velik zaslon omogoča, da imamo na njemu vse glavne funkcije za korekturo slike.

 

Kakovosten je tudi video zapis ločljivosti 4K. Zaradi velikosti zaslona je zadovoljiv pogled na fotografijo in video že na njem. In na fotofonih se v večini primerov na zaslonu samem tudi gledajo fotografije kot video.

Fotografije in video

Bližnji motiv . S pomočjo f/1.8 kljub zelo kratki goriščnici se uspemo malo poigrati z globinsko neostrino ozadja.

Za fotofon se da neverjetno hitro delovati. Odzivnost je že povsem izebačena z boljšimi kompšaktnimi kamerami. Prav tako kakovost. Video preseneti še bolj.

 

 
Avtor: Matjaž Intihar

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com