Naročite se na enovice

http://www.canon.si/offers/anniversary/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

Testi 1996-2011

 • Panasonic Lumix LX-3 / Majhna vendar zmogljiva kompaktna fotokamera
  Panasonic LX-3 je zanimiva kompaktna kamera. Že samo ohišje, gumbi, objektiv in uporabniške lastnosti kažejo, da je v najvišjem razredu med kompaktnimi kamerami.
 • Nikon D3100 - Test
  D3100 kaže, da se da s kakovostjo in dobro ceno seči v roke. Obenem pa je tu še ime Nikon, ki še vedno pove, da tu ni šale glede kakovosti in predvsem konkurenčnosti. Tako, da ima Nikon z modelom D3100 povsem odprto pot do široke baze fotografov, kateri žele pristopiti v svet kamer DSLR.
 • Nikon P7000 / Kraljica kompaktnega sveta?
  Nikon P7000 je še vedno najbolj zanimiva kamera za vse, ki bi radi še ostali med kompaktnimi fotokamerami z večjim zum razmerjem, obenem pa bi radi hitro do osnovnih prenastavitev.
 • Canon PowerShot G12 / Kraljica kompaktnega sveta?
  Kdor si želi visoko kakovost slike bo razočaran. Kdor ve kaj bo s temi slikami počel, bo zadovoljen. Torej, izbrati G12, eno izmed kamer z izmenljivimi objektivi brez zrcala, ali kar vstopiti v svet kamer DSLR?
 • Kodak PlaySport - Kodak med telefoni?
  To ni samo kamera za vsakdanji sprehod in zajem fotke kjer koli (to zmore že modilni telefon), ampak lahko ujamemo posnetke tudi z adrenalinom in trdoto ter vlago podobnimi motivi. Zmore to katera od klasičnih kompaktnih fotokamer?
 • Canon EOS 60D / napredna kamera tudi za žensko dlan (I. mnenje)
  Prvi hitri preizkus kamere EOS 60D je za nami. Kamera zamenjuje model EOS 50D, vendar pa menjava ni zgolj tehnični napredek ampak tudi oblikovni. Očitno so pri Canon spoznali, da dveh enako velikih kamer v podobnem razredu niti ne potrebujejo.
 • Canon EOS 550D (Rebel T2i) / e-Fotograija Test
  Odlična kakovost slike, široka izbira objektivov, hitrost, nastavitve, meni in še mnogo je lastnosti, ki kažejo, da ta kamera v hobi razredu po tehnični plati nima konkurence.
 • Canon PowerShot S90 - biser kompaktnega razreda
  Canon S90 je z naskokom najboljša izbira tako za tiste, ki še niso posegli po DSLR razredu kamer in si želijo imeti izjemno zmogljivo foto kamero kompaktnega razreda z množico nastavitev, ki jih večinoma premorejo le kamere DSLR, kot tudi za tiste, ki so se že spustili v svet kamer DSLR a si obenem želijo še ene manjše (žepne) kamere.
 • Kodak EasyShare Z981
  Kodak EasyShare Z981 je kamera, ki lahko navduši. Potrebno je pohvaliti, odzivnost in enostavnost delovanja. Kvaliteta fotografije je povsem pričakovana za 14 milijonov točk in tolikšno povečavo. To pomeni, da imajo kamere z manjšim zum razponom in manj milijoni točk nekoliko boljšo kvaliteto posnetka, a to se pri mega zum kamerah vzame v zakup.
 • Pentax Optio W90 in njen test v puščavi
  Optio W90 je kompaktna in trdna. Ko jo uporabnik zgrabi v roko, ima resnično občutek, da je grajena za fotografiranje v vseh pogojih, ki jih lahko entuziast doživi pri fotografiranju. Pri tem nam sme pasti na vezano leseno ploščo z višine 1,2 m, lahko jo vzamemo s sabo na zimski izlet, kjer pričakujemo zmrzali okrog -10 st. C. Proizvajalec deklarira tudi vodoodpornost do globine 6 m za čas 120 minut.
 • Canon PowerShot G11 – hude preizkušnje za majhno fotokamero

  In tako – kaj sem hotel! Naredil sem sicer nekaj sto posnetkov z enajstko, spodobi se in pravično je navsezadnje tako in prav zadovoljen sem z njimi. Priznam pa, da sem občasno zelo pogrešal kaj bolj konkretnega. Kot si komandos z malim uzijem občasno tudi gotovo zaželi konkreten ruski mitraljez: škljoc-ra-ta-ta-ta-ta!

 • Canon IXUS 210 IS - konjenica mini razreda foto kamer
  Canon IXUS 210 IS je fotokamera za vse, ki želite imeti kakovostno mini kompaktno fotokamero za vsakodnevno fotografiranje, ki pa jo boste uporabljali pretežno v avtomatskem načinu. Ohišje je zelo trpežno, tako, da se vam ni treba bati padcev, baterija je zelo zmogljiva, uporaba fotokamere je sila preprosta in namenjena tistim, ki si poleg vseh tega dobrot želite še nekoliko bolj trendovsko kamero – velik zaslon občutljiv na dotik, ki fascinira druge uporabnike.
 • Po prvem preizkusu fotokamer Sony NEX-5 in NEX-3
  Po prvem dnevu preizkusa lahko rečem, da je koncept Sony NEX zanimiv in da kamera nudi več kot pričakovano. Najprej me je presenetila hitrost delovanja, snemanja in dobra kakovost slike tudi pri višji občutljivosti, kar na žalost ni ravno odlika Sony kamer DSLR.
 • Canon EOS 550D - Prvo mnenje
  Kamera se je izkazala za zelo široko uporabno in tokrat je Canon v kamero zopet dodal krepko več, da konkurenci pokaže, da so še vedno vodilni v tem razredu, predvsem pa v sami tehnologiji tipal in videa.
 • Nikon D300s / e-Fotografija Test
  Kljub dejstvu, da je Nikon samo delno prenovil kamero D300, je nova D300s tista kamera, ki nudi izkušenemu fotografu zelo veliko. Ne toliko v klasičnih tehničnih podatkih kot s samo uporabniško vrednostjo. Cena pri nas v času objave članka je cca. 1500 evro. Še dobro leto nazaj bi za D300 odšteli krepko več.
 • Olympus PEN E-P1 - mnenje, moje, subjektivno
  Objektiva sta takšna, kot morata biti. Majhna. Optična kvaliteta? Dovolj dobra. Zoom objektiv ima vgrajen majhen trik. Objektiv se "potegne sam vase", podobno kot to naredijo objektivi na kompaktih.
 • Pentax K-x / Test
  Ko sem prvič videl kamero in povprašal za njeno ceno sem bil močno skeptičen. Cena ni majhna, tudi bolj znana konkurenca ima kamere v tem cenovnem razredu. Vendar! Ko sem dobro pogledal kaj kamera nudi sem kaj hitro opazil, da sem se uštel. Kamera po videzu sicer kaže, da je v vstopnem razredu. Toda po vseh uporabniških funkcijah sem snedel svoj prvi dvom in kar v uvodu lahko zapišem, da boste za ta denar težko dobili več.
 • Kodak EasyShare Z915 IS / Dobro za manj denarja
  Ohišje je oglato, vendar zelo prijazno za držanje v roki. Kamero se da lepo upravljati samo s palcem in kazalcem, kar ji da za današnje obliki prijazne kamere dodatno vrednost. Kamera se dvakrat poigra s številko 10. Nudi 10X-ni optični zum in 10M točk.
 • Canon PowerShot G11 – profesor med kompakti
  Več milijonov točk na enaki površini tipala pomeni največkrat izgubo kakovosti, saj tehnologija in algoritmi za obdelavo slik v kompaktnem razredu ne sledijo trendu naraščajočih milijonov točk. Zaradi tega se je Canon pri novem G11 odločil spustiti ločljivost tipala na “vsega” 10M točk.
 • Canon EOS 1D Mk IV – Prvo mnenje po praktičnem preizkusu
  Od kamere, ki naj bi nasledila EOS 1D Mk III sem sam sicer pričakoval še kaj več, saj nam Canon že več kot desetletje skriva polprozorno zrcalo, ki bi omogočalo še več posnetkov v sekundi in očesno ostrenje. Očitno so se osredotočili na tisto, kar predstavlja zadnje upanje, da bodo še vedno vodilni v pro reporteskem svetu. To je sistem avtomatskega ostrenja in dobro delovanje kamere brez napak.
 • Nikon D3s / Prvo mnenje iz predstavitve St. Andrews
  V prvem druženju s kamero Nikon D3s lahko rečem, da je Nikon naredil nov velik korak naprej in da so Nikon profesionalni uporabniki lahko zelo zadovoljni, da se Nikon tako hitro odziva na njihove potrebe.
 • Canon PowerShot SX 120 IS / Test
  Canon je s serijo SX, fotografu ponudil široko uporabno kamero tako iz pogleda goriščnic, kot uporabniških programov in nastavitev v še vedno majhnem ohišju. Z možnostjo uporabe popolnih avtomatik, stabilizacije slike (IS) iskanjem obraza, nasmeška kot samih motivov je lahko kamera popolni avtomatski stroj za dobre posnetke v normalnih svetlobnih pogojih kot motivih.
 • Canon PowerShot SX 20 IS / Test
  Po preizkusu SX 1 IS, SX 10 IS in tokrat SX 20 IS lahko potrdim dejstvo, da je kamera SX 1 IS še vedno tista, katera je namenjena fotografom, ki si močno želijo HD video zapis polne ločljivosti, zaslon in fotografije formata 16:9. SX 10 IS je sedaj dobila močnejšo konkurentko, saj SX 20 IS nudi enake možnosti in boljši video zapis.
 • Sony Alpha 55 (A55) – Prvi praktični preizkus
  Sam osebno, bi tudi na naslednji družinski foto izlet raje vzel A55, kot katerikoli drugo kamero. Res pa je, da sem v takih foto trenutkih z glavo tudi v video in predvsem 3D. Tu pa bo še preteklo nekaj vode, da bosta Canon in Nikon pokazala kaj solidnega.
 • Pentax W80 - robustna evolucija / Test
  Še dobro, da sem bil tiho in nisem rekel, kako slabe slike dela ta W80. Na slikah in video zapisu so bili od gledalcev vnuki, otroci, punce, žene in sam deda je skakal na glavo iz čolna. Je koga zanimala meni tehnično »slaba« ocena fotke po mojih vatlih? Ne, pomembne so bile fotke, ki si jih do sedaj niti zamisliti niso mogli.
 • Nikon D5000 - e-Fotograija Test
  Nikon D5000 je odlična kamera. Je enostavna za uporabo, obenem pa s toliko dodatnimi funkcijami preko menija, da zadovolji tudi bolj zahtevne.
 • Canon PowerShot D10 – digitalna trdoživka
  Canon je naredil odlično kamero, ki za njen namen biti pripomoček družinskim fotografom v še tako ekstremnih pogojih, lahko dobro služi. Z njo se lahko potopite do 10m globine, lahko jo izpostavite močni vlagi, dežju, snegu, udarcem in padcem. Že po obliki vam kamera da vedeti, da ni namenjena drugim »normalnim« zvrstem fotografije, kar drugi konkurenti lahkotno obljubljajo.
 • Pentax X70 in njegov test na terenu

  Bistvo omenjenega aparata je v njegovem velikem razponu goriščnic. Pri tem se lahko pohvali z izredno učinkovitim umirjevalnikom slike na že omenjenem principu "CCD Shift" pod oznako SR.

 • Canon Powershot SX 1 IS / Fotokamera za odličen HD video
  Kamera SX 1 IS je v osnovi namenjena za vse tiste fotografe, ki dajo velik poudarek na kakovosten video v polni HD ločljivosti in fotografijam s stranicami, ki so že prilagojene TV zaslonom s stranicami 16:9. V domeni kakovosti zapisa fotografije je SX 10 IS v opazni prednosti pred SX 1 IS. Tako da, če je vam bolj pomembna fotografija kot video, si raje izberite SX 10 IS.
 • Pentax Optio W60 / popolen test na terenu

  Tako! Pentax je svojo nalogo opravil, izdelal je fotokamero, ki ji je lahko mesto v vsaki slovenski družini. Zdaj je vrsta na nas, na starših, da nadebudnim najstnikom omogočimo zanje primerno fotografsko opremo in jim tako privzgojimo občutek za fotografijo. Kajti kdor poje slabo ne misli in kdor fotografira več vidi.

 • Canon IXUS 110 IS - posebnež med IXUS-i

  Kamera IXUS 110 zamenjuje zelo kvaliteten in prodajno uspešn model IXUS 870 IS. Kamera je prevzela bistven element, zaradi katerega je bil IXUS 870 tako uspešn. To je objektiv z 4-kratnim optičnim zumom in širokim kotom 28mm. Inženirjem je uspelo narediti kamero z enakimi zmogljivostmi a še manjših mer. Poglavitni razlog, da je kamera manjša pa ga pripisati LCD zaslonu, ki je sedaj v formatu 16:9.

 • Canon IXUS 100 IS – najtanjši med najboljšimi

  Canon je s kamero IXUS 100 naredil velik preskok in jo oblikovno močno dodelal, zunanje mere krepko zmanjšal, celovito prenovil menije in delovanje fotokamere. Ko kamero prvič zagledamo in primemo v roke, se tisti, ki smo seznanjeni z Apple oblikovnimi smernicami, kaj hitro zamislimo in uvidimo, da je Canon to kamero oblikoval podobno kot Apple svoj najnovejši prenosni računalnik - torej z ravnimi in ob robovih zaobljenimi linijami, brez nepotrebnih izboklin, gumbov, lučk in napisov.

 • Sony Alpha 900 / fotoklasika v digitalni dobi - Test
  Vse, ki niste privrženci kamer Sony, vas že na začetku opozarjam, da večino ta kamera ne bo prepričala. To se zgodi počasi, šele ob podrobnejšem spoznanju z njo. Če pa že uporabljate kamere tega proizvajalca, si ob branju članka lahko zacelite rane, ki vam jih je v vseh teh letih s kamerami, ki konkurenci niso bila blizu v najvišjih razredih, prizadejal ob pogledu na konkurenco. Zdaj je tudi Sony ujel vrh.
 • Canon PowerShot SX10 IS / Mega zum z razlogom
  SX10 ima izboljšano obliko, večje držalo kamere (grip), kar pomeni, da ga sedaj še bolj čvrsto držimo v rokah. Zelo dobrodošlo, saj ima kamera sedaj kar 20-kratno optično povečavo. Zaradi boljšega oprijema se nam kamere v rokah trese manj kot predhodnica, kar je pri taki povečavi, kljub stabilizaciji zelo pomembno.
 • Canon IXUS 870 IS / Kamera s tradicijo

  Ko med fotografiranjem kamera zazna obraz, se na LCD-zaslonu obraz ali več obrazov obrobi s kvadratom in ne glede na to, ali premaknete kamero, bo program v njej obrazu sledil, dokler ta ne bo zašel iz kadra.

 • Canon EOS 5D MkII / prvo mnenje

  Za prvo mnenje lahko že rečem, da je kamera EOS 5D MkII dobra naslednica EOS 5D. Še toliko bolj če vemo, da je bila slednja kljub starosti še vedno zadovoljivo konkurenčna. Konkurenčni kameri novi EOS 5D MkII, sta Nikon D700, vendar ima tipalo »samo« z 12M točkami in Sony Alpha 900, ki ima še višjo ločljivost 24M točk, vendar po prvih preizkusih opazno slabšo kakovost slike pri uporabi višje občutljivosti.

 • Canon EOS 50D / Test

  Canon EOS 50D je po mojem mnenju že tista kamera, ki vsakemu hobi in naprednemu fotografu pomeni mejnik. V smislu nakupa, uporabe in nadaljnjega udejstvovanja v fotografiji. Kdor si tako kamero želi, ga je fotografija že močno zasvojila. Kamera je zmogljiva in kakovostna. Na uporabniku pa je, ali jo zna izkoristiti. Zato se z njo dobro seznanite in preizkusite več različnih možnosti uporabe funkcij preko nastavitev.

 • Pentax K200D / Test

  Kamera K200D ima po mojem mnenju dobro konkurenčno prednost. Cena jo postavlja v razred vstopnih kamer DSLR. Zaščiteno ohišje s funkcijo stabilizacije tresenja in protiprašnim sistemom pa že v naprednega. Zato je kot nalašč za vse tiste fotografe, ki želijo svet kamer DSLR spoznati s tako, ki nudi možnost enostavne uporabe in zelo prijazno ceno. Obenem pa bodo že imeli kamero, ki jim bo z dodatnimi možnostmi dobro služila tudi takrat, ko bodo fotografske osnove že prerasli.

 • Nikon D90 / e-Fotografija Test

  Ob vsakem preizkusu želim poiskati tiste dobre vrednosti in prednosti posamezne opreme. Kamero zato vedno gledam kot celoto, skupaj z razredom in namenom za uporabnika in seveda tudi ceno. Šele nato pogledam tudi za slabostmi. Ti zapisi o slabostih, pa so vedno nepredvidljivi, če kamere ne gledaš iz vse širine njene uporabniške vrednosti.

 • Canon EOS 1000D v praktičnem preizkusu
  Canon je s prejšnjimi modeli dostikrat rad podosvetljeval kontrastne motive. S 1000D tega ni bilo opaziti. Da bi se izognil malenkostni preosvetljenosti (vedno uporabljam samo JPEG, ((z RAW bi lahko še marsikaj popravil)) sem bliskavico moral nastaviti celo v – 1/3 ali celo -2/3. A tistega delčka prežganine na koži ljubiteljski fotograf ne bo niti opazi, tako da je tako nastavljen bliskovni sistem pisan na kožo tistim, kateri ne bi radi posegali v nastavitve bliskavice.
 • Olympus E-520 - dvojni zum kit
  Kamera E-520 in oba kit objektiva 14-42 (28-84mm ekv.35mm) in 70-300mm (140-600mm ekv.35mm) so idealna kombinacija za popotniškega hobi fotografa. Nobena kamera drugega proizvajalca vam z dvema objektivoma, za to ceno, velikost in težo ne nudi možnost tako širokega razpona med goriščnicami.
 • Fujifilm FinePix S1000fd
  Na PMA 2008 je Fujifilm predstavil najmanjšo kamero z 12x optičnim zoomom. S1000fd je iz serije »S«, ki je oblikovana v stilu SLR kamere. Namenjena je tako začetnikom, ki se šele podajajo v svet digitalne fotografije, s svojimi funkcijami pa tudi kot zahtevnejša kamera za amaterske fotografe.
 • Sony DSC-W150 / W170 – Nova era v kompaktnem svetu
  Glede na ceno obeh kamer, njune zmogljivost, velikost, kvaliteto fotografije in možnost izjemno enostavne uporabe, bi nakup ene ali druge opredelil kot izjemno dobro izbiro. Sama izbira med W150 in W170 pa je ravno tako enostavna. Same razlike v sliki med kamerama zaradi različnih milijonov točk ni opaziti. Zato bi W170 svetoval tistim, ki bi se radi pred prijatelji pohvalili, da ima njihova kamera kar 10 milijonov točk, ostalim pa za nižjo ceno svetujem enako zmogljivo kamero W150.
 • Pentax Optio W60 - Kamera za vse, ki se ne bojijo vode

  Veliko fotografov le na hitro pregleda svoje fotografije na računalniškem zaslonu in so potem v računalniku arhivirane, nekateri si fotografije večkrat ogledajo na TV zaslonih, le redki (v večini ženske) pa jih izpišejo na foto papir. In za potrebe družinskega ogleda naših slik je Optio W60 povsem konkurenčna kamera tudi iz pogleda kakovosti slike. Seveda pa nudi z možnostjo odlične zaščite ohišja pred prahom, peskom, vodo še nekaj več.

 • Fujifilm FinePix S100fs - “all-in-one” popolni popotnik / Test
  Že po prvem druženju me je fotokamera Fujifilm FinePix S100fs navdušila. Seveda, če jo gledam iz že določene uporabniške smeri. Kdor želi več, bo moral poseči po kameri DSLR. Vendar vedite, delo z njimi nikakor ni tako enostavno in sploh ni rečeno, da boste z njihovo uporabo dobili za vaš pogled na fotografijo kakovostnejše fotografije.
 • Nikon D60 – e-Fotografija Test

  Za končno oceno lahko rečem, da je Nikon D60 kamera, ki je močno »lepljiva« za hobi fotografa. Skoraj nima izbire! Saj mu kamera nudi zelo poenostavljen način rokovanja in uporabe, predvsem pa dobro, že kar preveč všečno, tonsko obdelano fotografijo.

 • Olympus E-3 / Test
  Olympus E-3 podam v konkurenco Canon EOS 5D, Nikon D300, Sony Alpha 700. Menim tudi, da je kamera veliko bolj primerljiva s Canon EOS 1D MkIII in Nikon D3 kot zgoraj naštete. Po mojem videnju današnjih kamer DSLR razreda, ki so trenutno na trgu, Olympus E-3 postavljam na najvišjo stopnico glede na razmerje uporabniška vrednost / cena.
 • Panasonic DMC-FZ18 - Test

  Panasonic nam v FZ razredu ponuja veliko izbiro »mega zoom« kamer, katerim se je kot najnovejši članica pridružil FZ18. FZ18 se ima s čim pohvaliti. Objektiv z 18-kratnim zoomom, hitrim delovanjem, enostavnostjo uporabe, kvalitetnim LCD zaslonom in EVF iskalom, ter najpomembnejše. Izboljšali so kvaliteto fotografije v primerjavi z njegovim predhodnikom.

 • Pentax K20D / Prvi preizkus

  Po združitvi s podjetjem Hoya je bilo veliko govora kaj bo z imenom Pentax in predvsem njenim foto delom proizvodnje. G. Onoda je v dveh stavkih povedal najpomembnejše. Pentax bo kot celota vpet v Hoya in najpomembnejše za ljubitelje znamke Pentax, »Pentax will be Pentax«.

 • Primerjalni test Nikon D300 - D2X - D200

  Nikon je 23.8.2007 prijetno presenetil z dvema novima vrhunskima kamerama in petimi profesionalnimi objektivi. Obe novi kameri, polprofesionalni D300 in profesionalni D3, sta tehnološko gledano močno napredni glede na njuna predhodnika, D200 in D2Xs. O njunih tehnoloških prednostih je bilo na internetu že ogromno napisanega.

 

 

 

 

Testi 1996-2011

 • Panasonic Lumix LX-3 / Majhna vendar zmogljiva kompaktna fotokamera

  Panasonic LX-3 je zanimiva kompaktna kamera. Že samo ohišje, gumbi, objektiv in uporabniške lastnosti kažejo, da je v najvišjem razredu med kompaktnimi kamerami.
  14.12.2010 17:17
 • Nikon D3100 - Test

  D3100 kaže, da se da s kakovostjo in dobro ceno seči v roke. Obenem pa je tu še ime Nikon, ki še vedno pove, da tu ni šale glede kakovosti in predvsem konkurenčnosti. Tako, da ima Nikon z modelom D3100 povsem odprto pot do široke baze fotografov, kateri žele pristopiti v svet kamer DSLR.
  28.10.2010 17:36
 • Nikon P7000 / Kraljica kompaktnega sveta?

  Nikon P7000 je še vedno najbolj zanimiva kamera za vse, ki bi radi še ostali med kompaktnimi fotokamerami z večjim zum razmerjem, obenem pa bi radi hitro do osnovnih prenastavitev.
  21.10.2010 15:35
 • Canon PowerShot G12 / Kraljica kompaktnega sveta?

  Kdor si želi visoko kakovost slike bo razočaran. Kdor ve kaj bo s temi slikami počel, bo zadovoljen. Torej, izbrati G12, eno izmed kamer z izmenljivimi objektivi brez zrcala, ali kar vstopiti v svet kamer DSLR?
  19.10.2010 15:33
 • Kodak PlaySport - Kodak med telefoni?

  To ni samo kamera za vsakdanji sprehod in zajem fotke kjer koli (to zmore že modilni telefon), ampak lahko ujamemo posnetke tudi z adrenalinom in trdoto ter vlago podobnimi motivi. Zmore to katera od klasičnih kompaktnih fotokamer?
  13.09.2010 14:53
 • Canon EOS 60D / napredna kamera tudi za žensko dlan (I. mnenje)

  Prvi hitri preizkus kamere EOS 60D je za nami. Kamera zamenjuje model EOS 50D, vendar pa menjava ni zgolj tehnični napredek ampak tudi oblikovni. Očitno so pri Canon spoznali, da dveh enako velikih kamer v podobnem razredu niti ne potrebujejo.
  26.08.2010 14:30
 • Canon EOS 550D (Rebel T2i) / e-Fotograija Test

  Odlična kakovost slike, široka izbira objektivov, hitrost, nastavitve, meni in še mnogo je lastnosti, ki kažejo, da ta kamera v hobi razredu po tehnični plati nima konkurence.
  25.07.2010 15:24
 • Canon PowerShot S90 - biser kompaktnega razreda

  Canon S90 je z naskokom najboljša izbira tako za tiste, ki še niso posegli po DSLR razredu kamer in si želijo imeti izjemno zmogljivo foto kamero kompaktnega razreda z množico nastavitev, ki jih večinoma premorejo le kamere DSLR, kot tudi za tiste, ki so se že spustili v svet kamer DSLR a si obenem želijo še ene manjše (žepne) kamere.
  20.07.2010 12:16
 • Kodak EasyShare Z981

  Kodak EasyShare Z981 je kamera, ki lahko navduši. Potrebno je pohvaliti, odzivnost in enostavnost delovanja. Kvaliteta fotografije je povsem pričakovana za 14 milijonov točk in tolikšno povečavo. To pomeni, da imajo kamere z manjšim zum razponom in manj milijoni točk nekoliko boljšo kvaliteto posnetka, a to se pri mega zum kamerah vzame v zakup.
  06.07.2010 15:22
 • Pentax Optio W90 in njen test v puščavi

  Optio W90 je kompaktna in trdna. Ko jo uporabnik zgrabi v roko, ima resnično občutek, da je grajena za fotografiranje v vseh pogojih, ki jih lahko entuziast doživi pri fotografiranju. Pri tem nam sme pasti na vezano leseno ploščo z višine 1,2 m, lahko jo vzamemo s sabo na zimski izlet, kjer pričakujemo zmrzali okrog -10 st. C. Proizvajalec deklarira tudi vodoodpornost do globine 6 m za čas 120 minut.
  21.06.2010 15:06
 • Canon PowerShot G11 – hude preizkušnje za majhno fotokamero

  In tako – kaj sem hotel! Naredil sem sicer nekaj sto posnetkov z enajstko, spodobi se in pravično je navsezadnje tako in prav zadovoljen sem z njimi. Priznam pa, da sem občasno zelo pogrešal kaj bolj konkretnega. Kot si komandos z malim uzijem občasno tudi gotovo zaželi konkreten ruski mitraljez: škljoc-ra-ta-ta-ta-ta!

  08.06.2010 15:08
 • Canon IXUS 210 IS - konjenica mini razreda foto kamer

  Canon IXUS 210 IS je fotokamera za vse, ki želite imeti kakovostno mini kompaktno fotokamero za vsakodnevno fotografiranje, ki pa jo boste uporabljali pretežno v avtomatskem načinu. Ohišje je zelo trpežno, tako, da se vam ni treba bati padcev, baterija je zelo zmogljiva, uporaba fotokamere je sila preprosta in namenjena tistim, ki si poleg vseh tega dobrot želite še nekoliko bolj trendovsko kamero – velik zaslon občutljiv na dotik, ki fascinira druge uporabnike.
  20.05.2010 15:04
 • Po prvem preizkusu fotokamer Sony NEX-5 in NEX-3

  Po prvem dnevu preizkusa lahko rečem, da je koncept Sony NEX zanimiv in da kamera nudi več kot pričakovano. Najprej me je presenetila hitrost delovanja, snemanja in dobra kakovost slike tudi pri višji občutljivosti, kar na žalost ni ravno odlika Sony kamer DSLR.
  18.05.2010 15:00
 • Canon EOS 550D - Prvo mnenje

  Kamera se je izkazala za zelo široko uporabno in tokrat je Canon v kamero zopet dodal krepko več, da konkurenci pokaže, da so še vedno vodilni v tem razredu, predvsem pa v sami tehnologiji tipal in videa.
  03.05.2010 14:53
 • Nikon D300s / e-Fotografija Test

  Kljub dejstvu, da je Nikon samo delno prenovil kamero D300, je nova D300s tista kamera, ki nudi izkušenemu fotografu zelo veliko. Ne toliko v klasičnih tehničnih podatkih kot s samo uporabniško vrednostjo. Cena pri nas v času objave članka je cca. 1500 evro. Še dobro leto nazaj bi za D300 odšteli krepko več.
  17.01.2010 12:01
 • Olympus PEN E-P1 - mnenje, moje, subjektivno

  Objektiva sta takšna, kot morata biti. Majhna. Optična kvaliteta? Dovolj dobra. Zoom objektiv ima vgrajen majhen trik. Objektiv se "potegne sam vase", podobno kot to naredijo objektivi na kompaktih.
  05.01.2010 11:53
 • Pentax K-x / Test

  Ko sem prvič videl kamero in povprašal za njeno ceno sem bil močno skeptičen. Cena ni majhna, tudi bolj znana konkurenca ima kamere v tem cenovnem razredu. Vendar! Ko sem dobro pogledal kaj kamera nudi sem kaj hitro opazil, da sem se uštel. Kamera po videzu sicer kaže, da je v vstopnem razredu. Toda po vseh uporabniških funkcijah sem snedel svoj prvi dvom in kar v uvodu lahko zapišem, da boste za ta denar težko dobili več.
  24.11.2009 11:11
 • Kodak EasyShare Z915 IS / Dobro za manj denarja

  Ohišje je oglato, vendar zelo prijazno za držanje v roki. Kamero se da lepo upravljati samo s palcem in kazalcem, kar ji da za današnje obliki prijazne kamere dodatno vrednost. Kamera se dvakrat poigra s številko 10. Nudi 10X-ni optični zum in 10M točk.
  09.11.2009 10:55
 • Canon PowerShot G11 – profesor med kompakti

  Več milijonov točk na enaki površini tipala pomeni največkrat izgubo kakovosti, saj tehnologija in algoritmi za obdelavo slik v kompaktnem razredu ne sledijo trendu naraščajočih milijonov točk. Zaradi tega se je Canon pri novem G11 odločil spustiti ločljivost tipala na “vsega” 10M točk.
  30.10.2009 10:51
 • Canon EOS 1D Mk IV – Prvo mnenje po praktičnem preizkusu

  Od kamere, ki naj bi nasledila EOS 1D Mk III sem sam sicer pričakoval še kaj več, saj nam Canon že več kot desetletje skriva polprozorno zrcalo, ki bi omogočalo še več posnetkov v sekundi in očesno ostrenje. Očitno so se osredotočili na tisto, kar predstavlja zadnje upanje, da bodo še vedno vodilni v pro reporteskem svetu. To je sistem avtomatskega ostrenja in dobro delovanje kamere brez napak.
  20.10.2009 11:33
 • Nikon D3s / Prvo mnenje iz predstavitve St. Andrews

  V prvem druženju s kamero Nikon D3s lahko rečem, da je Nikon naredil nov velik korak naprej in da so Nikon profesionalni uporabniki lahko zelo zadovoljni, da se Nikon tako hitro odziva na njihove potrebe.
  14.10.2009 11:31
 • Canon PowerShot SX 120 IS / Test

  Canon je s serijo SX, fotografu ponudil široko uporabno kamero tako iz pogleda goriščnic, kot uporabniških programov in nastavitev v še vedno majhnem ohišju. Z možnostjo uporabe popolnih avtomatik, stabilizacije slike (IS) iskanjem obraza, nasmeška kot samih motivov je lahko kamera popolni avtomatski stroj za dobre posnetke v normalnih svetlobnih pogojih kot motivih.
  03.10.2009 11:27
 • Canon PowerShot SX 20 IS / Test

  Po preizkusu SX 1 IS, SX 10 IS in tokrat SX 20 IS lahko potrdim dejstvo, da je kamera SX 1 IS še vedno tista, katera je namenjena fotografom, ki si močno želijo HD video zapis polne ločljivosti, zaslon in fotografije formata 16:9. SX 10 IS je sedaj dobila močnejšo konkurentko, saj SX 20 IS nudi enake možnosti in boljši video zapis.
  01.10.2009 11:20
 • Sony Alpha 55 (A55) – Prvi praktični preizkus

  Sam osebno, bi tudi na naslednji družinski foto izlet raje vzel A55, kot katerikoli drugo kamero. Res pa je, da sem v takih foto trenutkih z glavo tudi v video in predvsem 3D. Tu pa bo še preteklo nekaj vode, da bosta Canon in Nikon pokazala kaj solidnega.
  09.09.2009 14:49
 • Pentax W80 - robustna evolucija / Test

  Še dobro, da sem bil tiho in nisem rekel, kako slabe slike dela ta W80. Na slikah in video zapisu so bili od gledalcev vnuki, otroci, punce, žene in sam deda je skakal na glavo iz čolna. Je koga zanimala meni tehnično »slaba« ocena fotke po mojih vatlih? Ne, pomembne so bile fotke, ki si jih do sedaj niti zamisliti niso mogli.
  08.09.2009 11:02
Stran:
 
 • Deli z drugimi:
 • www.facebook.com