Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Studijska bliskavica Profoto D2

11.05.2017 15:13

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Fotografirate v studiju, na prostem in potrebujete dodatno svetlobo bliskavic? Dodatne bliskavice Canon, Metz, Nikon, Sony..., za naše kamere DSLR nam kmalu povedo, da so prešibke, prepočasne in prepožrešne z energijo, baterije pa prešibke. Obenem potrebujemo še krajše čase bliska za zamrznitev vsakega hitrega drobnega detajla.

Ko fotograf glede zunanjih bliskavic potrebuje več, se odloči za tako imenovane studijske bliskavice. To ime pa že nekaj časa ne izraža njihovega polnega namena delovanja. Dodatne močnejše bliskavice imajo vse manjše in lažje baterije, tako jih lahko brez težav uporabljamo tudi na terenu.

Bliskavice Profoto so na najvišjem nivoju za profesionalno fotografijo. Ne samo v domeni dobre, uravnotežene in stabilne svetlobe, ampak tudi detajli pripomorejo k enostavni uporabi, predvsem pa kompaktnosti in nizki teži. Prav to zadnje za delo na terenu še kako šteje.

Canon EOS-1D X Mark II, EF 70-200mm, 1/250sek., f/8, ISO 250, Profoto D2  (foto: Žiga Intihar)

Canon EOS-1D X Mark II, EF 70-200mm, 1/250sek., f/8, ISO 250, Profoto D2  (foto: Žiga Intihar)​

 

Profoto D2 - ujemi trenutek

Tehnične lastnosti so vrhunske. Da zamrznete vsak detajl, recimo vodni pljusk, lahko s kratkim časom bliska 1/63,000 sekunde ujamemo vsako kapljico. Polnjenje je tako hitro, da lahko delujemo z 20 bliski v sekundi. Tako lahko zamrznemo trenutek v popolni ostrini. S funkcijo HSS lahko delujemo s časom zaklopa 1/8000 sekunde. Kratek čas bliska in zaklopa nam omogočata ujeti trenutek v akcijski fotografiji med dobrim in odličnim. Obenem imamo zaradi uporabe kratkih časov osvetlitve in odvzemanja moči bliska, možnost delovati pri odprti zaslonki. Tako ND filtri niso več potrebni. TTL funkcija (za Canon in Nikon - radijsko vodenje AirTTL 2.4GHz) omogoča skrajševati ali podaljšati čas bliska glede na naše nastavitve časa, zaslonke, korekture EV. Moč bliska lahko kontroliramo v ročnem načini v korakih 1/10. Bliskavico Profoto D2 dobimo v dveh močeh, 500 in 1000Ws. Na bliskavico lahko dodamo tako odbojni dežnik, mehčalni box, satovje za usmerjeno trdo svetlobo in barvne gele.

Kdor si želi več, ujeti korake v detajlu vsakega trenutka, so bliskavice Profoto tiste, katere nudijo največ.

Studijske bliskavice Profoto D2 je na test posodilo podjetje Foto Levac.

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com