Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Sony Apha 700 / Prvo mnenje

Avtor:Matjaž Intihar
07.09.2007 13:01
Stran:

15 mesecev po predstavitvi prve Sony kamere DSLR z imenom Alpha 100, je Sony predstavil novo kamero z imenom Alpha 700. Predstavitev kamere za evropske fotografske novinarje je bila v mestecu Baveno ob jezeru di Maggiore v Italiji.

Prvi vtisi so malo mešani. Po eni strani kamera nudi obilo dobrih lastnosti, po drugi strani ji manjka nekaj kar bi opravičevalo njeno ceno, ki naj bi bila okvirno 1400€. Seveda, sta obe mnenji podani šele po kratkem preizkusu. Nekaj dejstev je že znanih. Kameri niso dodali predogleda slike preko zaslona, ima pa izvrstno ločljivost in posledično tudi ogled posnete slike. Kamera nima dodatnega LCD zaslona na vrhu ohišja, ima pa velik TFT zaslon z vsemi informacijami. Zelo dobro leži v roki, še bolje z dodatnim držalom.

Za vse KonicaMinolta in Sony DSLR uporabnike je kamera znamenje, da Sony misli še kako resno naprej v svetu DSLR kamer. Nakazali so že tudi, da bo nadaljevanje z FF kamero povsem logičen napredek. Torej so zgodbe, ki jih bom objavil v posebnem članku več kot samo moje razmišljanje ali poizkus zadeti prave odgovore.

Sony Alpha 700 bo dobrodošla tudi med vsemi Sony kupci njihove celotne tehnike. Ali bo posegala tudi med tiste fotografe, ki se še neodločeno odločajo med vsemi ponudniki pa bo prinesli naslednji tedni. Sicer imam kamero že na razpolago, vendar pa bo tisti pravi in končni odgovor Sony Alpha 700 dala šele takrat ko bo s ceno na trgovskih policah in z zadnjo »firmware« verzijo.


Sony Alpha 700 ima sodobno obliko s še vedno opaznimi Minolta linijami.


Držalo in dodatno spodnje držalo omogočata odlično držanje kamere.


Držanje kamere v vertikalni postavitvi je enako kot v horizontalni. Prav tako tudi pozicija gumbov.


V kamero lahko vstavite dve kartici. CF in MS. Zaenkrat obstaja ena nerodnost. Na katero kartico želite delovati je treba nastaviti v meniju. In če imate nastavljeno na MS in vstavite samo CF je treba ročno prestaviti preko menija. Torej kamera ne preklopi avtomatsko na CF, če je samo ta v kameri.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com