Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sejem o Prihodnosti fotografije - Predstavitve / Predavanja

Avtor:Matjaž Intihar
12.11.2014 17:48

Ni fotografa, ki ne bi poznal fotografski dogodek Foto Antika. V ljubljanskih Križankah ga vsako leto organizira Društvo fotografov Slovenije in je že desetletja obvezni dan za druženje. V 90-tih nas je nekaj let spremljal sejem Foto Stik, nato v začetku digitalne ere, sejem Infos (reportaža iz leta 2003). Nato so se večji fotografski dogodki umaknili. Vsake toliko časa kakšno fotografsko podjetje organizira svoj dogodek v prestolnici. Vendar za ljubitelje fotografije je vse skupaj premalo. Tudi nekaj manjših dogodkov po Sloveniji je dobro obiskanih, vendar "pravi" dogodek je lahko le na "pravem" mestu.


Leta 1996 smo imeli v Ljubljani na sejmu Foto Stik pravo "čudo". Canon EOS D2000!

Že vsaj 10 let je prisotna ideja narediti širši fotografski dan. Nekaj sestankov in ideja je končno dobila obliko ter prave udeležence. Dogodek podpirajo podjetja Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Tamron in druga.

Dan fotografije je namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegate in v katero kategorijo fotografov se uvrščate. Prepričani smo, da bo celodnevni dogodek poskrbel za večino vaših želja in okusov, ne glede na to ali ste profesionalni fotograf, ki si s fotografijo služi kruh ali pa vam je fotografija le konjiček. In seveda, nismo pozabili niti na vas, ki vas fotografija mika, a ste se z idejo, da bi resneje poprijeli za fotoaparat, do sedaj le poigravali.

Za vas smo pripravili:
Fotografska predavanja z zanimivimi predavatelji, Aleš Bravničar, Arne Hodalič, Fulvio Grissoni, Matjaž intihar.
Fotografiranje z Alešem Bravničarjem
Okrogla miza z naslovom "Fotografija prihodnosti"
Predstavitev fotografskih izdelkov posamezne blagovne znamke
Sejem rabljene fotografske opreme z brezplačnim pregledom opreme

Vabljeni, vstop prost. Več o dogodku in časovnih terminih predavanj, okrogle mize pa v nadaljevanju.

 

Kam gre prihodnost fotografije?


Fotokameram se bliža konec. Kdaj?

Prihajajo organska tipala, kristali...

Kamera z lečo, tipalom in vezjem ter pomnilno enoto, še danes posnema oko, procesiranje in možgane. Je to edina možnost za zajem fotonov v prihodnosti?

Fotografija že danes s pametnimi očali, tablico in fotofonom dobiva povsem nov pomen in uporabno vrednost.

Nikon ideja za prihodnost in nov način zajema slike?

Canon MultiLens patent. V enem posnetku široki kot, ozki kot, različna globinska ostrina, različne svetlobne možnosti...

Apple patent za ultra pixel fotografije. Kamera naredi več posnetkov ob premikanju leč, kot deluje OIS sistem. Svetloba pada pod različnimi koti in sestavi se lahko slika z izredno ločljivostjo.

Brez 3D tehnologije kmalu ne bo šlo več. Tehnologija za 3D brez potrebe po očalih za ogled je že na voljo. Potrebujemo samo še zmogljiva tipala, procesorje, medije za zapis in 3D bo prevzel primat v fotografiji kot video.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com