Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Predavanje Namibija / Potovanje po deželi najlepših kulis

Avtor:Matjaž Intihar
08.12.2016 12:26

S fotografijami vas popeljem po pokrajinah, ki so tako fotogenične in s toliko naravnih kulis, da ti ob pogledu na njih kar duša zapoje. Obenem zanimivi ljudje v portretih in divje živali, katere ujameš s širokokotnikom.
Namibija je popotniški in fotografski Raj na zemlji, čeprav ga je ustvarila največja krutost narave. Stvarnik je že vedel, kje bo sebi naredil in popotnikom skril kinč nebeški.

12. december ob 18h predavalnica e-Fotografija, Infocona, Prevale 9, Industrijska cona Trzin (Kako do predavalnice)

Zlata svetloba sončnega vzhoda začne božati prve gore. Sploh ni treba pisati, da je Namibija že v jutru polna čudovitih motivov.

Sredi ničesar je nekaj hiš in 50 duš. Solitaire se imenuje zaselek. Smo na križišču glavne makadamske ceste, katera pelje od puščave Namib do obmorskega letovišča Swakopmund. Tu se ustavi vsak popotnik, da v lokalu spere prah iz ust, vstopi v pekarijo in napolni bencin.

Spitzkoppe. 200km naokoli sama peščena in suha ravnina. Potem se pa iz nič dvigne visoka gora. Namibijski Materhoren ji pravijo. Raj za plezalce, še bolj za popotnike, ki radi vstanejo ob sončnem vzhodu in občudujejo stvaritev narave.

Slapovi Epupa na reki Kunene. Le tu se vije bogat pas zelenja in občutimo več vlage v zrake. Še en kraj kulis, katerega je treba doživeti.

Nacionalni park Etosha je velik kot Slovenija. Tu so živali varne pred divjimi lovci in pustijo nam popotnikom s fotokamero v roki, narediti odličen posnetek.

 

Namibija – Raj za popotnikovo oko, dušo, fotokamero…

Prvi e-Fotografija FotoPOTEP po Namibiji je bil maja 2010. Dežela me je očarala. Ne vem a je to tisto “mama Afrika”? Že takrat sem spoznal, da je treba Namibijo uživati počasi, vdihniti in opazovati pokrajino, ljudi, živali in si za spomin še s fotokamero tem bolje zabeležil ta “barviti raj” na zemlji. Kar sem videl, doživel, fotografiral in doma opisoval ter predstavljal v sliki, mi dolgo ni dalo spati. Namibija je res nekaj posebnega in v njene motive sem se dobesedno zaljubil. Junija 2013 sem testne fotokamere ponovno usmeril proti jugu. Naslednja leta ponovno v 2014, 2015 in kar dvakrat v 2016. A tokrat s skupinami, ki so si ta raj kulis zabeležila tudi za svoje spomine.

 

Video iz FotoPOTEPa e-Fotografija Namibija 2014 - Kako je avtor videa Simon Škafar, doživel Namibijo.

 

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com