Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Olympus mju 770SW - FotoHammer

Avtor:Matjaž Intihar
10.07.2007 20:52

 

Prihajajo vroči poletni dnevi, ki nas silijo na ohladitev v gore in bližino vode. In če bi radi v miru in brez skrbi zadovoljivo fotografirali kjerkoli že to želite, vam Olympus nudi že tretjo izpopolnjeno kamero mju770 iz serije SW (Shock - Water).

Za kamere Olympus mju SW že lahko rečemo, da so prave kamere za fotografe, ki dlje časa preživijo ob rekah, jezerih morju, bi radi s kamero fotografirali tudi pod vodo in obenem se ne bodo bali, da bi kamera padla na tla jadrnice, ali na kakšen kamen ob reki. Primerna je tudi za vse tiste, ki bi radi s kamero fotografirali v visoki vlagi, dežju, snegu. Kot nalašč je tudi za vse, ki radi plezajo v stenah gora in med tem tudi fotografirajo. Sedaj ni več bojazni, da če imate kamero okoli vratu in če z njo udarite v steno, da bi kamera nehala delovati. Nekaj prask najbrž bo na ohišju, a štejejo samo dobre fotografije.


Kamera je zelo tenka, ohišje pa narejeno iz medicinskega jekla. Brez bojazni za poškodbe (razen prask) vam lahko pade na tla ali stopite na njo.

Dodatna vrednost kamere Olympus mju 770SW  poleg vodo (10m), pritisk (100kg) in na udarce odpornega ohišja so nastavitve v slovenskem jeziku (Olympus ima tudi spletno stran naproti konkurentom odlično predstavljeno in v celoti prevedeno) in možnost delovanja pri 1600ISO v polni ločljivosti. Marsikateri kupec željan digitalne kamere se bo odločil za Olympus prav zaradi slovenskega menija.

Če ocenim kamero Olympus mju 770SW ima vse odlične lastnosti digitalnih kompaktnih kamer iz razreda manjših kompaktnih kamer s trdnim aluminijastim ohišjem in 3X-nim zoom-om. Njena prioriteta je predvsem robustnost in s tem zelo široka uporabnost. Le v enem kamera pokaže, da ni za vsakega kakovostne digitalne kamere željnega uporabnika. Cena cca.399 evrov je tisti faktor, ki kamero postavi za marsikoga na “pre” visoko stopnico. Vse skupaj je podobno kot pri avtomobilu z vso opremo. Na zunaj ni veliko razlike, znotraj je še opaznejša. Če si lahko privoščite za 400 evrov tanjšo denarnico ob nakupu kompaktne kamere in seveda si želite majhno, trdno, zaščiteno kamero proti udarcem in vodi, za družinsko, popotniško, poslovno fotografijo, potem je Olympus mju 770SW ena izmed boljših izbir. Če pa kamero iščete iz pogleda odpornosti na udarce pa sploh edina.


Preizkus resnice o padcu iz 1,5m.


Zdaj že vsi vemo, da nam olympus nudi slovenski meni.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com