Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Nikon D3 in D300 - prvi občutki

Avtor:Matjaž Intihar
23.08.2007 12:51
Stran:

Nikon je danes v Tokiu 150 novinarjem iz vsega sveta predstavil dve DSLR kameri in 5 novih objektivov. Sama predstavitev je potekala hitro, brez pompozne predstavitve in z nekaj več predstavitve tehničnih novosti, katere odločilno vplivajo na zadovoljstvo Nikon uporabnikov in bodočih kupcev, ki so že v Nikon sistemu in si želijo menjati svoje starejše kamere za nove.

Danes sta bili kameri predvsem predstavljeni in videni. Torej se lahko ocenjuje ergonomija, material, priročnost, pogled skozi iskalo in tisto, kar so nam Nikon govorniki povedali. Torej nikakor še ne moremo podajati ocen o kakovosti slike ali pa celo o kakšnem resnem zaključku.

Moj današnji zaključek je, da je po mojem mnenju Nikon ponovno v sedlu dobrega konja in da je začel resno dirko za primat v DSLR razredu. Seveda, če gledamo iz pogleda celotne DSLR uporabe. Če pogledamo iz strani nikonaša, pa dileme ni. Nikon je ponudil trgu super reportersko kamero D3 in izboljšano verzijo D200. Torej, ni kaj iz rahlega kasa in opazovanja ter razmišljanja, kaj počnejo tekmeci že v rahlem diru, je Nikon danes prešel v lovljenje še edinega preostalega tekmeca.Zdaj bomo v primerjalnih preizkusih lahko videli moč obeh reporterskih kamer. 1D MkIII in D3. Sicer bo to primerjava zgolj iz tehničnega pogleda, saj prav reporter zgolj uporablja opremo in iz nje želi iztisniti največ, nekaj nezmožnih lastnosti, ki pa jih recimo konkurent ima pa obide na drugačen način. Še najbolj se pikolovsko v tehniko zapodijo hobi in začasni pro fotografi, ki mislijo, da mora vse delovati briljantno in da zakaj ta kamera nima še tistega kar nudi konkurent.


Desno D3 z novim 24-70 objektivom.

Zato sam D300 niti D3 sploh ne bi kaj dosti primerjal iz praktičnega pogleda. Tu je res prava vrednost sistem in potreba po vsej tej silni tehniki kot pa ali je neka kamera od konkurenta boljša.

Na hitro nekaj o danes predstavljenih kamerah na naslednjih straneh.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com