Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Motokros Brnik 2004 ali kako se je vse zarotilo proti meni

12.07.2004 10:04

avtor: Jure Frelih - Olkient

Foto: Olkient. No pa se peljimo

 

»Jutri zjutraj grem v hribe, ja popoldan pa grem slikat motokros v Kranj« to so bile junakove besede, ko je delal račun, krčmar je bil pa na dopustu. In jutro v katerega se je prebudil, ga je razočaranega, vrglo na kavč, kjer ga je že zvesto čakal daljinec od televizorja.

Jutro kot katerokoli, le da si je nekdo tam zgoraj, sredi julija zaželel malo zimske idile. Lilo je kot iz škafa, termometer pa je kazal nič kaj navdušujočih 8 stopinj v senci in na soncu. Risanke na tv-ju pa nič kaj primerne ne za očeta, ne za njegovo malo frkljo.

Torej hribi odpadejo!!!! Ostaja le malo upanje, da se do popoldneva tisti tam zgoraj pohladi in da nam tu spodaj nameni kakšno stopinjo več. In jasno, kakšno kapljo manj, ker sem sam pri sebi že čisto ravnodušen do motokrosa. Le dogovor z foto prijateljem me nekako moti in obenem motivira, saj nebi rad, da še to pade v vodo.  

Pa se le pripeljem na prizorišče tekmovanja in začuda iz sivo črnih oblakov ne curlja in kaplja. Na vhodu  imam toliko opravka s foto aparatom ter objektivi, da me vratarja v vsej moji pomembnosti spustita naprej, ne da bi povprašala po akreditaciji ali čem podobnem.

No in končno ima foto mojster priložnost prižgati svojo mašinerijo in glej, poglej, ne morem verjeti, baterije so prazne!!!!!

Tako pravi ekranček na aparatu. Pa saj sem jih nove, sveže napolnjene vzel in to naravnost iz polnilca. »No ja, bom pa s tistimi od včeraj naredil nekaj posnetkov, pa bo« si rečem in na moje veselje mi aparat razloži, da se bo tudi tem baterijam zelo, zelo hitro iztekel ves življenski tok. Kletvice, ki so se podile po glavi pa naj raje ostanejo v njej in naj bo bralcem vsaj to prihranjeno. In se čez nekaj minut razvije pogovor s foto mojstrom, ki si  s tem služi kruh in on si drzne meni razložiti,da pa je on zelo razočaran, saj njegov ponos, Canonov MARK II, nima Li-ion  baterij in ima posledično veliko težav s polnjenjem, ter praznjenjem obstoječih baterij, ki pa resda zmorejo 1000 posnetkov. Meni pa pokrovka pod strop….

No in ker je potrebno pregreto glavo ohladiti,se je zgodil pravi vremenski pogrom nad ubogega, čez nekaj minut premočenega, ter prezeblega avtorja tega prostega spisa, ki bi moral biti lepa, atraktivnih posnetkov polna reportaža. In rezultat vsega mukotrpnega pohajkovanja po dežju, vetru, blatu je le poduk, da se doma drugič v miru pripravi, preveri brezhibnost polnilca, ter baterij, se primerneje opremi (gore-tex, velur, kapa, palerina, dežnik in morda še cepin in dereze) in se gre veselo na delo.

 

Za piko na i, pa se po treh urah po mokrem zmrzovanju, skozi okno kaže popoldanski sonček… Hvala ti, o vsemogočni, ki si me tako prisrčno prizemljil v neizkušeni fotografski svet.

 

 

Foto: Axi. Za nasmeh na ustih gledalcev so že pred samim začetkom tekme kljub turobnemu in deževnemu dnevu posrkbele hostese, ki so imele malenkost težav pri prehodu čez progo.

 

 

Foto: Axi. Ja, blato je res letelo vse naokrog! Zato ni bilo ravno najbolj pametno stati v prvi vrsti... Dežnik pa si bil skoraj prisiljen uporabiti za obrambo pred blatom.

 

 

Foto: Axi. Na koncu ciljne ravnine pred ovinkom je bilo moč videti tudi nekaj bolj ali manj atraktivnega drsenja čez ovinek, ki je bilo po vseh skokih tekmovalcev le še pika na i ....

 

 

Foto: Axi. Za dober rezultat koncentracija ni smela popustiti niti za trenutek, saj se je med tekmovalci odvijal pravi boj za čim višjo uvrstitev.

 

 

Foto: Axi. Kdo je kdo??! Imeli smo tudi nemalo težav z ugotavljanjem identitete tekmovalcev, saj so bili proti koncu tekme že povsem prekriti z blatom...

 

 

Tudi Pele je ujel en akcijski posnetek

 

 

Foto: Olkient. Nad oblake, na toplo sonce

 

 

Foto: Olkient. Mene zebe,dragi se pa raje z mopedom okrog podi…

 

 

Foto: Olkient. Nekateri se raje postavljajo ob avtobuse,kot ob dirkače

 

 

Foto: Olkient. Bogata, zmagovita ekipa

 

 

Foto: Olkient. Malo manj bogat nezmagovit one-man band

 

 

Foto: Olkient. Pralnica

 

 

Foto: Olkient. Če bom priden ,bom drugič jaz dirkal
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com