Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Kodak EasyShare V1003 / Matjaževa ocena

Avtor:Matjaž Intihar
03.08.2007 21:03

Kodak ne popušča in trgu nudi nove in nove modele kamer. Kot večina drugih proizvajalcev je tudi Kodak ponudil kamero z 10M točkovnim tipalom. Trend narekuje tehniko in ta nakup. Več točk je, bolje je je še danes mišljenje novih kupcev digitalnih kamer.

Kodak je nove kompaktne kamere oblikovno osvežil. So zelo zaobljene, dobro se jih drži v roki, gumbi so veliki in pregledni. Objektiv ima trikratno optično razmerje 36-108mm (ekv.35mm). Zaslon na zadnjem delu kamere je kot je pri Kodak že poznano na sredini. Je 2,5 palčen in s povprečno ločljivostjo 150.000 točk.

Kamera je povsem primerna za družinsko fotografijo. Je enostavna za uporabo. Kakovost slike povsem solidna tudi če jo gledamo v večjih povečavah kljub dejstvu, da kakovost slike pri vseh kompaktnih kamerah pada. Prednost kamere je v Kodak v njenem že preizkušenem barvnem sistemu in Perfect Touch funkciji, ki nam pomaga že posneti posnetek dodatno popraviti in odpraviti napake pri zajemu.

V kameri je že vgrajeno 32MB notranjega spomina. Preko funkcije “copy” lahko slike prenesemo na pomnilno kartico. Poleg avtomatskega programa nam kamera nudi še 23 slikovnih programov, ki nam lahko pomagajo kakovostneje zajeti sliko. Video zapis je v ločljivosti 640x480 točk s 30 slikami v sekundi. Kamera pa zapisuje sliko v MPEG4 načinu. Torej je zapis komprimiran (stisnjen), več lahko posnamemo na kartico in si ga lahko hitro ogledamo preko večine predvajalnikov.

Kodak kamero ponuja v večih barvah. Tako je še bolj dostopna tistim, ki kamero kupujejo po barvi. Ne boste verjeli. A ni tako malo primerov, ko je glavni razlog za izbiro ravno “te” kamere njena “prava” barva. In Kodak očitno zna prisluhniti tudi takim kupcem.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com