Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Fotokamera – Naš vodič po poteh in ulicah

Avtor:Matjaž Intihar
18.04.2012 15:46

Prav zanimivo je videti fotokamero obešeno za vratom, medtem ko si popotnik še vedno zapisuje vozni red in kraje ob začrtani poti. Premalo se razmišlja, da je digitalna kamera prinesla nove možnosti, ki nam lahko olajšajo tudi tisto, kar si v analogni dobi niti zamišljali nismo.

Kjerkoli ste, fotografirajte tisto kamor se želite vrniti. Recimo hotel, vstopno in izstopno postajo v podzemni železnici, turistično naselje ali ulico. Če ste pohodnik, fotografirajte na vaši poti in ne boste se izgubili ob vračanju.


Želeni hotel.


Postaja na kateri želimo izstopiti.


Naša ulica.


Vozni red.


Vas mika izposoja avtomobila ali samo oditi na izlet. Telefonska številka shranjena na vaši sliki vam bo še kako prav prišla.

Če si želite že v naprej pripraviti nekaj zemljevidov, si vse vaše pripravljene karte posnemite na spominsko kartico in jih pregledujte preko fotokamere. Na zaslonu imate možnost povečevanja in tako si večje datoteke lahko brez težav povečate, da vidite naslove ulic kot križišča in vaš končni cilj.


Izbrana pot.


Mestne ulice.


Google Earth nam omogoča tudi 3D pogled.

Fotografirajte zemljevid na ulici, ali še bolje, že doma si pripravite načrt kje boste potovali, hodili. Pripravite si načrt od letališča do hotela, ali od hotela do izbrane restavracije, muzeja. Lahko tudi do najboljših foto lokacij. 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com