Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Črnobelo v barvah - Photoshop

26.08.2021 21:42

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

Doma imate albume črno belih fotografij. Bi jih radi spremenili v barvne?

Colorize je zanimiv filter, ki nam s pomočjo umetne inteligence na hiter način ČB fotografije obarva. Marsikatera stara ČB fotografija na ta način dodatno oživi. Celoten postopek je prikazan v video zapisu.

Video predstavitev filtra Colorize.

 


 

Photoshop omogoča spremembo Črno Belih fotografij v barve. Pomaga nam filter Colorize, ki s pomočjo umetne inteligence obarva fotografijo. Kako deluje in kako dobro...

Črno bele fotografije iz fotoalbumov skeniramo in jih odpremo v programu Photoshop. V orodni vrstici izberemo Filter in funkcijo Neural filters.

Odpremo filter Colorize in po želji tonsko popravimo fotografije. Korekcijo lahko nadaljujemo v samem programu Photoshop.

V tem primeru sem 40 let staro ČB fotografijo preslikal z digitalno kamero. Filter Colorize jo je tonsko obarval. Naredil sem še nekaj dodatnih korekcij v samem filtru, oziroma lahko jih kasneje v samem programu Photoshop.

Kako dobra je barvna korektura. Umetna inteligenca dobro prepozna, nebo, liste dreves, travo, vodo in portret. S tem doda dovolj dobre tonske vrednosti, da dobimo iz 40 in več let črno belih fotografij podobno, kot bi uporabili v tistih časih barvni film. Lahko pa z nekaj dodatnega dela v Photoshop, tonske vrednosti še bolje popravimo.

 

Bi radi bolje spoznali program Photoshop:
- Vsi članki o programu Photoshop
- Tečaji programa Photoshop

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com