Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Sony Snap Lab II - profesionalni sublimacijski tiskalnik

Avtor:Matjaž Intihar
08.01.2010 11:56
Stran:

Nove tehnologije hitro prihajajo med nas. Podjetje 3A je predstavilo Sony sublimacijski tiskalnik, ki omogoča pregled fotografij iz naših pomnilnih kartic ter njihovo direktno tiskanje. Že leta 2005 sem v članku predstavil novost v profesionalnem svetu tiskanja na način sublimacije, t.j. tiskanik Copal DPB-1000E. Po več kot štirih letih so med ponudnike teh tiskalnikov prišli tudi največji, Fuji, Sony...

Vendar pa je Sony Snap Lab II nekaj posebnega. Za do sedaj predstavljene je kar nekaj kg lažji, kar je še kako dobrodošlo vsem tistim, ki bi tak tiskalnik radi uporabljali na terenu. Snap Lab ponujajo prav fotografom, ki morajo biti mobilni in čim preje pa svojim naročnikom predstaviti fotografije. Na marsikateri prireditvi si jih želijo takoj. In tu nam je lahko v pomoč Sony Snap Lab II.
Poleg rež za vse glavne pomnilne kartice ima tudi možnost brezžičnega sprejema preko Wi-Fi povezave. Velikost izpisa slike je od 3,5x5 mm do 6x8mm. Izpis slike velikosti 10x15cm traja cca. 8 sekund. V ohišje lahko vstavimo dve roli papirja. Ena rola zadostuje za 770 fotografij.


Če ima fotokamera Wi-Fi enoto se lahko fotografije pošilja direktno v tiskalnik.

Na vrhu tiskalnika je 10,4 palčni zaslon preko katerega izbiramo fotografije in možnosti raznih obdelav. Sliki lahko nastavljamo izrez, jo tonsko popravljamo in dodajamo razne efekte.
Sublimacijski zapis deluje na podlagi barvnih folij in toplote. Za iztis tiskalnik uporablja visoko ločljivost 330 točk na palec. Vsaka točka ima svoj grelnik in posredno vpliva na prenos barvne folije na papir.

Izbor fotografij hiter. Prav tako možnost izbire raznih popravkov. Zato je printer primeren tudi za tiste, ki bi radi v svoji poslovalnici ponudili "foto kiosk". Napravo preko katere izberemo svoje fotografije in jih natisnemo.

Printer Sony Snap Lab pa se odlično obnese v profesionalnem delu. Medtem ko fotografirate se slike že nalagajo v pomnilnik in jih tiskamo. O kakovosti fotografije ne gre izgubljati besed. Sublimacijski izpis je zelo kakovosten, predvsem pa obstojen. Kot nalašč za hiter prikaz slik na papirju pravkar posnetih motivov.

Način uporabe, izbor fotografij, korekture in print... (na naslednji strani) 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com