Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Sony A9 II – PRO hitrost

02.02.2021 20:52

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Sony je pionir polnega formata med brezzrcalnimi kamerami. Najmanj obremenjen s kamerami DSLR in zato vodilni v predstavitvi novih tehničnih rešitev. Tako Canon kot Nikon sta kasneje vstopila v igro in oba sta naproti Sony izgubila tržne deleže.

Sony ima še en drugačen pristop v ponudbi. Tudi, ko predstavijo novo kamero, so prejšnji modeli še na voljo uporabniku. Tako se lahko vsak identificira z novo kamero, kupi pa tisto, ki je prijazna žepu. Slaba pa ni nobena.

Tehnične lastnosti

Tipalo - ločljivost / 24,2M polni format
Procesor – Bionz X
AF - Hybrid AF, 693/425 točk fazni /kontrast
Časi osvetlitve - 30sek. do 1/8000
Zaporedno fotografiranje – 10pvs mehansko 20pvs elektronsko
Stabilizacija - vgrajena IBIS, do 5,5 stopenj
Zaslon – 3 palčni, 1.44M točk, pregibljiv
EVF iskalo – 3,69M točk
ISO – 100-51,200 razširjeno 50-204,800
Video – 4K 30svs
Priključki - Wi-Fi, Bluetooh, HDMI in USB-C
Kartica – 2X SD
Velikost – 128.9 x 96.4 x 77.5mm
Teža – 678g

 

Sony A9 II

Čeprav je na voljo že nov model za športno reportersko fotografijo Sony A1, bo A9 II še vedno zelo uporabna. Kot že zgoraj zapisano, je zmogljiva in s skoraj pol nižjo ceno in zato bo hitrosti željnemu še kako koristna. A9 II nikakor ni zgolj majhna nadgradnja prejšnje verzije. Ima več kot 40 posodobitev. Predvsem omogoča odličen in napreden AF, ki že ima pomoč umetne inteligence. Ni opazne izgube slike v iskalu pri hitrem zajemu. Še vedno pa ni vsem zadovoljiv sistem menija, ni podpore hitrih XQD / Cfexpress kartic in tisti, ki delujete več preko zaslona, funkcije so kar omejene.

Serija Alpha 9 je namenjena fotografom, ki iščejo ob dobri kakovosti slike predvsem hitrost v zajemu. Tu vas A9 II nikakor ne bo razočarala. V bistvu so ji dodali veliko profesionalnih zahtev.

Kamera Sony A9 II ima globok oprijem in udobno držanje ohišja. Za več in predvsem delo v horizontalnem formatu potrebujemo dodatno držalo. Obenem nam omogoči z dodatno baterijo še več avtonomije delovanja. Na proti prejšnjemu modelu so povečali gumb AF-ON, ki omogoča ostrenje, prožilec pa služi samo za proženje, kar se pri potrebi hitrega odziva proženja tudi potrebuje. Mala krmilna palica je teksturirana kar omogoča lažje oprijem in manj zdrsa.

Ohišje je še bolje vremensko tesnjeno.

Odlična lastnost A9 II je zmožnost neprekinjenega fotografiranja - z mehanskim zaklopom do 10 sličic na sekundo. Odlično za športne fotografe, na voljo je nov način proti utripanju slike v iskalu, zato je A9 II dobra tudi za tiste, ki fotografirajo v zaprtih dvoranah. Zaznavanje utripanja fluorescentnih luči je odlično prilagojeno.

Sony A9 II omogoča še zvočni zapis ob posnetku. Za posamezne slike ali vrsto posnetkov se lahko posname glasovna navodila, dolga do 60 sekund.

Nova je zasnova zaklopa in preizkušen je za vsaj 500.000 proženj, še izboljšan je sistem za stabilizacijo slike (IBIS), zdaj ocenjeno na 5,5 stopnje. Dodatno so izboljšali avtonomnost baterije.

Tipalo 24,2M točk ponuja ostre slike z odličnimi barvami in obilico podrobnosti ter zelo malo šuma tudi v visoki občutljivosti (ISO).

Sony A9 II je bil zasnovan z mislijo na fotoreporterja. Za povprečnega uporabnika bo ta kamera predraga in serija A7 najbrž bolj uporabna. Za vse, ki potrebujejo hitrost dela in odličen AF, pa je Sony naredil odlično kamero.

Kamero Sony A9 II je na test posodil: LOREX d.o.o.

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com