Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Pentax K5 II / Magnezij in silikonska zaščita pod 1000€

Avtor:Matjaž Intihar
26.11.2012 14:45
Stran:

Uvod

V fotografskem svetu, podjetje Pentax nikoli ni bilo veliko v količini izdelanih fotokamer (zgodovina Pentax). Ob vstopu v korporacijo Hoya se ni veliko spremenilo. Zdaj so vstopili v bolj naravno kombinacijo z družbo Ricoh, ki je že v analognem svetu nudilo odlične SLR kamere. Pri Pentax vztrajajo in svojim zvestim uporabnikom še nudijo novosti. Le te pa s pravo ceno in množico naprednih uporabniških funkcij omogočajo, da si Pentax kamero vzame še kateri novi uporabnik, kateremu ni pomembno, da ima ohišje enega izmed dveh največjih proizvajalcev kamer DSLR. S kamero Pentax K5 II je Pentax posodobil starejši model K5 in dal na trg nekaj kolikor toliko svežega. Ob sami kameri sem preizkusil še novo Pentax posebnost, objektiv Pentax smc 40mm f/2.8 DA XS (test).

Ohišje

Kamera je majhnim mer Š131 x V97 x G73mm, teža 760g z Li-Ion baterijo. Ohišje je iz trdne in lahke magnezijeve zlitine, držalo je veliko, zato glede na majhnost odlično leži v roki. Uporabniški gumbi so dobro postavljeni, veliki in razločni. Predvsem pa je ohišje na 77 mestih zaščiteno s silikonsko gumo in tako skoraj nepredušno zaprto za vlago, vodo, prah, pesek...
Prav tu je večja prednost kamere na proti konkurenci in jo tako cenovno kot uporabniško dviguje v nek svoj medrazred.

Hitrost delovanja

Po vklopu je kamera hitro pripravljena na posnetek. Če imamo vključeno funkcijo samočiščenja tipala kamera to funkcijo tudi izvrši ob vklopu kamere. Kamera lahko zaporedno snema s kar 7 posnetki v sekundi.
Novo AF ostrenje SAFOX X, je natančno in hitro. Seveda je hitrost še bolj odvisna ali za premik leč v objektivu uporabljamo objektive z vgrajenim motorjem (SDM). Zaenkrat še nimajo vsi objektivi to hitro in manj slišno notranje ostrenje.
Sama tehnika zajema in procesiranja je prenovljena in tako ostrenje opazno izboljšano na proti prejšnji verziji sistema SAFOX IX+.

Baterije

Pentax K5 II uporablja Li-Ion baterijo. S kamero sem fotografiral tri dni na terenu, posnel preko 700 posnetkov in še je ostalo energije.
Vedno pa priporočam, da vsi tisti, ki fotografirate več ali ste celo popotniki, "vzemite še dodatno baterijo".

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com