Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Panasonic LUMIX S1H s 6K videom

29.08.2019 13:35

Panasonic ponosno predstavlja LUMIX S1H, novi digitalni brezzrcalni fotoaparat z enim objektivom, opremljen s slikovnim senzorjem polnega formata, ki združuje kakovost snemanja videoposnetkov na profesionalni ravni in visoko stopnjo mobilnosti brezzrcalnega fotoaparata. 

Kot smo v času razvoja že najavili, je LUMIX S1H prvi fotoaparat na svetu, ki ponuja snemanje videoposnetkov v ločljivosti 6K pri 24p *1(razmerje stranic 3 : 2), 5,9K pri 30p (razmerje stranic 16 : 9) in 10-bitnim snemanjem v 4K/C4K pri 60p. *2 *3

Novi senzor polnega formata s 24,2 milijona slikovnih pik je opremljen s tehnologijo dvojne osnovne občutljivosti ISO, ki omogoča visoko občutljivost ob ohranjanju najnižje ravni šuma. V kombinaciji z optimalno obdelavo signala s slikovnim procesorjem Venus dosega visoko občutljivost in minimalni šum. LUMIX S1H ponuja več kot 14-stopenjski dinamični razpon, kar je širina, s katero se ponašajo kinematografske kamere, in barvni prostor V-Log/V-Gamut, ki je združljiv s priljubljeno kolorimetrijo, imenovano »VariCam Look«. Tisto, zaradi česar je LUMIX S1H poseben fotoaparat, pa je njegov neomejen čas snemanja v vseh načinih snemanja, ki ga zagotavljajo Panasonicove edinstvene tehnologije razpršitve toplote in integrirani ventilator. Na voljo so še HDR (visok dinamični razpon) v formatu HLG (Hybrid Log Gamma), 10-bitni izhod HDMI z vzorčenjem 4 : 2 : 2 in anamorfni načini v razmerju 4 : 3 skupaj s celo vrsto praktičnih orodij za snemanje videoposnetkov, kot so dodatne luči, monitor valovnih oblik in funkcija pomožnega ogleda V-Log. 

LUMIX S1H vključuje stabilizator slike, ki je vgrajen v ohišje, za učinkovito odpravljanje motenj zaradi tresenja rok. S kombinacijo stabilizatorja slike, ki je vgrajen v ohišje, (5-osni) in optičnega stabilizatorja slike (2-osni) sistem dvojne stablizacije slike v objektivih serije LUMIX S dejansko še učinkoviteje odpravlja vse vrste zameglitve, pri čemer je omogočena uporaba za 6,5 stopenj*4počasnejše hitrosti zaklopa. Zgibni zadnji monitor, iskalo z realno sliko in velik LCD s podatki o stanju se ponašajo z visoko ločljivostjo ter odlično vidljivostjo. S trpežno zasnovo profesionalni fotografi dobijo tudi izjemno zanesljivost.

Sistem brezzrcalnega fotoaparata polnega formata serije LUMIX S s sistemom L-Mount uporabnikom ponuja možnost uporabe različnih izdelkov prihodnosti. Uporabniki lahko izbirajo ali bodo lahko izbirali med več kot 46 izmenljivimi objektivi Panasonic, Leica Camera in Sigma, med katerimi je tudi 11 ali več objektivov LUMIX S/S PRO, na voljo pa je tudi vrsta različnih adapterjev z nastavkom/konverterjev, s katerimi se možnost izbire objektiva še poveča. L-Mount s tem odpira skoraj neomejen spekter novih ustvarjalnih možnosti.

Panasonic ima dolgo tradicijo razvoja profesionalnih fotoaparatov, ki izpolnjujejo trenutne potrebe panoge. Po drugi strani je Panasonic prvi razvijal kompaktne in lahke digitalne brezzrcalne fotoaparate z enim objektivom. S kombinacijo teh inovativnih zamisli se je serija LUMIX GH prebila naprej v panogi na osnovi koncepta digitalnega fotoaparata za snemanje fotografij, ki pa omogoča tudi snemanje videoposnetkov z neprimerljivo kakovostjo, celo za potrebe ustvarjanja filmov. Z nadaljnjo integracijo potenciala, ki se skriva v senzorju polnega formata, Panasonic tako ponosno predstavlja LUMIX S1H kot vrhunski digitalni brezzrcalni fotoaparat z najboljšo možno zmogljivostjo delovanja. 

Panasonic trenutno ponuja tri inovativne modele digitalnih brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata serije LUMIX S  – S1R, S1 in novi S1H. LUMIX S1R je idealen za snemanje visokoločljivostnih slik, LUMIX S1 je napredni hibridni fotoaparat za snemanje visokokakovostnih fotografij in videoposnetkov, LUMIX S1H pa smo zasnovali ter razvili posebej za filmsko produkcijo. S takšno ponudbo želi Panasonic izpolniti zahteve vseh profesionalnih fotografov in snemalcev, saj se odziva na nenehne potrebe razvoja fotografske kulture ter kulture videoposnetkov v današnjem novem digitalnem času.

Panasonic Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com