Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Olympus M.ZUIKO Digital 17mm f/1.8 MSC

Avtor:Matjaž Intihar
15.03.2014 18:07
Stran:

Olympus odločno stopa naprej. Za kamere PEN (test kamer PEN E-P3, E-PL3, E-PM1) in predvsem OM-D (test kamere OM-D EM-1 in test kamere OM-D EM-5), odločno dodajajo nove objektive.
Poleg že preizkušenih M.ZUIKO Digital 12mm f/2.0 in 45mm f/1.8, sem preizkusil še dva enogoriščna objektiva. Prvi je tokrat preizkušeni M.ZUIKO Digital 17mm f/1.8 in drugi, katerega test sledi, je M.ZUIKO Digital 75mm f/1,8. (Vsi testi objektivov so predstavljeni na strani OBJEKTIVI)

Olympus nudi tudi bolj zahtevnim fotografom dovolj izbire z enogoriščnimi objektivi. V najavi so že novi. Toda osredotočimo se na M.ZUIKO Digital 17mm f/1.8, ki že na zunaj in s tehničnimi karakteristikami kaže, da nudi to kar potrebuje tudi bolj zahtevni fotograf. Glede na manjše tipalo sistema m4/3 goriščnica ima kot zajema 34mm, ekv. 35mm razredu. S pomočjo odprtih zaslonk se z njim, kljub majhni goriščnici, že da solidno kontrolirati ostrino po globini slike.

 

Videz, velikost, teža

Objektiv M.ZUIKO Digital 17mm f/1.8 ohranja kompaktnost kljub veliki svetlobni moči. Dolg je samo 36mm, premera ima 58mm. Težak je 120g. Premer za filter je 46mm.

 

Konstrukcija

Ohišje je iz kombinacije trdne plastike in aluminija. Ne samo materiali in izdelava, tudi detajli objektiva so odlično zaključeni. Obroč za ostrino lepo teče.
Objektiv je sestavljen iz 9 leč, ki so postavljene v 6 skupin. Zaslonka je sestavljena iz 7 lamel.

 

Bajonet

Nastavek za kamero je kovinski in prav tako odlično izdelan.

 

Ostrenje

Avtomatsko ostrenje deluje preko mikro motorja v objektivu. Ker so leče v objektivu lahke, je ostrenje hitro in tiho.
Obroč za ročno ostrenje teče odlično in z ravno pravim odporom. Objektiv omogoča najbližje ostrenje iz oddaljenosti 25cm.

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com