Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Multifunkcijski tiskalnik Epson L6170

27.02.2018 20:48

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Podjetja, katera izdelujejo tiskalnike so se zelo trudila, da bi ti postali naprave, za izpis domačih fotografij. V ponudbi je veliko foto tiskalnikov za formate A4, A3 in manjših 10x15cm. Vendar se je trend fotografij na papirju umaknil njihovemu shranjevanju na diskih.

Če so namenski foto tiskalniki manjših formatov zgolj domena redkih ljubiteljskih fotografov, danes cveti trg multifunkcijskih naprav.

V enem ohišju imamo tiskalnik in bralnik (skener) dokumentov. Tako se naprava spremeni v manjši kopirni stroj in s pomočjo Wi-Fi in mrežnega priključka nam nudi še pošiljanje dokumentov preko spleta.

Pri napravah, katere barve brizgajo nas vedno v slabo voljo spravijo kartuše. Če je cena tiskalnika nizka, nas že nakup novega seta kartuš stane enako ali več. Tega se zavedajo tudi proizvajalci, ki so znali iz prodaje kartuš iztržiti več kot od naprav za tiskanje.

Epson je v svojo ponudbo dodal multifunkcijske naprave, ki svojo prednost najprej pokažejo v tem, da ni več nakupa kartuš. Še celo več. Cena naprave ni tista najnižja, vendar dobimo krepko zalogo črnil, katere lahko sami dopolnimo v tank za njih. V povprečni zasičenosti barv na tiskovini, lahko z osnovnim kompletom natisnemo 14.000 ČB in 11.000 barvnih A4 kopij. Več kot dovolj tudi za poslovno uporabo, da je taka naprava hitro upravičljiv nakup.

Epson L6170 za multifunkcijsko napravo niti ni velika (375 x 347 x 231 mm). V kaseto za papir lahko vstavimo do 150 listov 80g papirja, ali 20 listov Premium Glossy Photo papirja. Na voljo je tudi avtomatski podajalec papirja za skeniranje in kopirjanje.

Skeniranje poteka v ločljivosti 1200x2400 točk. V okoli 27 sekundah je izvršen A4 barvni sken.

Kopiranje je hitrejše, cca. 5.5 sekunde, vendar v manjši ločljivosti 600x1200 točk. V seriji lahko naredimo do 99 kopij. Nastavimo lahko pomanjšavo ali povečavo (25 - 400%).

Tiskanje poteka v max. ločljivosti 4200 x 1200 točk, s funkcijo variabilne velikosti pike. Možno je dvostransko tiskanje.

Na tiskalniku je LCD zaslon preko katerega izberemo želene nastavitve. Za povezljivost Epson L6170 nudi USB, WiFi in mrežni priključek.

Čeprav so na voljo samo tri osnovne barve Cian, Magenta in Cian ter črna, se s pomočjo tehnologije variabilne velikosti točke izpisa tudi v iztisu fotografije dobi zadovoljivo kakovost vmesnih tonskih vrednosti. Še toliko bolj, če izkoristimo specialni foto papir (Premium Glossy Photo Paper).

Skeniranje bo več kot zadovoljilo tiste, ki bi svoje fotografije na papirju prenesli v digitalni zapis in jih predstavili na spletu ali v fotoknjigi. Tiskalnik v Epson L6170 pa omogoči nove kopije starih fotografij.

 

 

Zaključek

Multifunkcijska naprava Epson L6170, nudi veliko. Predvsem zadovoljivo kakovost in hitrost skeniranja, kopiranja in tiskanja. Zaradi možnosti polnjenja kartuš, je izpis krepko cenejši kot s poceni napravami, v katerih kasneje zelo hitro menjamo drage kartuše.

Zaradi teh lastnosti je Epson L6170 namenjen predvsem poslovni uporabi in tistim, ki tiskalnik potrebujejo večkrat.
Poleg vseh poslovnih uporabnih lastnosti, lahko Epson L6170 izkoristimo še za natis fotografij na odličen Premium Glossy Photo papir.

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 

 
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com