Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Kata Bumblebee UL-222 / Ultra lahki fotonahrbtnik

Avtor:Matjaž Intihar
08.07.2011 20:36
Stran:

Priznati moram, da načeloma nimam visokega mnenje o fotonahrbtnikih. Čeprav več ali manj izpolnjujejo svojo osnovno funkcijo čuvanja foto opreme, pa kaj hitro naletite na problem, ko želite s seboj vzeti nekaj hrane, vode, kaj šele obleke. Večina fotonahrbtnikov je predvidena samo za foto opremo. Tisti, ki imajo dodatne žepe imajo druge pomanjkljivosti. Ko bi oblikovalci vsaj malo pogledali kakšni so gorniški nahrbtniki in prenehali polniti nahrbtnike s PVC peno, ki še dodatno otežuje sam nahrbtnik.
Zgleda da se je nekaj vseeno začelo premikati, saj so pri Kata in Lowepro lansko leto na trg dali modele, ki nimajo težav z opisanim prvim odlomkom. Danes je na preizkusu fotonahrbtnik znamke Kata, model Bumblebee UL-222, ki se po svojih specifikacijah zdi skoraj popoln.
Kako popoln, pa bom poizkusil odkriti v tem preizkusu in videli boste, da ta fotonahrbtnik skriva veliko presenečenj. Dobrih in slabih. V vsakem slučaju, Kata je kot se zdi do sedaj edino podjetje v kateri dokaj dobro razumejo katere stvari so potrebne fotografu.

 


Žep za stativ se lahko enostavno nastavi na dno ali bok fotonahrbtnika.

 

Zmožnosti in oblika
Fotonahrbtnik Kata Bumblebee UL-222, predstavlja vrh ponudbe po vprašanju inovacij, katere so se do sedaj našle na fotonahrbtnikih tega tipa. Razdeljen je na dva dela. Spodnji del je namenjen fotoopremi in v njemu so prekati za večjo kamero DSLR z objektivom 70-200mm, štiri dodatne objektive srednji mer, rezervno ohišje DSLR, bliskavico in manjše dodatke. V zgornji del lahko daste nekaj obleke, hrano in podobno.
Iz strani ima Kata Bumblebee UL-222 žepe za vodo, v njega pa lahko vstavite še 17 palčni prenosni računalnik.

 


Membrana, ki gre preko aluminijastega okvirja je narejena iz hitro sušečega materiala.

 

Pri oblikovanju fotonahrbtnika so pri Kata vložili velike napore da ga naredijo tem lažjega. Kata Bumblebee UL-222 ima aluminijasti okvir, ki vzdržuje togost, pena od katere je narejena notranjost je perforirana in laminirana, zaradi manjše teže.
Prazen ima težo 2300g, kar je izvrsten rezultat za to velikost in prostornino. Za primerjavo, Lowepro Trekker 300AW je zelo podoben po specifikacijah, vendar je kar za 800g težji. Na prvi pogled se ne sliši veliko, vendar če morate hoditi nekoliko ur, bo ta razlika postala še kako očitna. Od ostalih pomembnih stvari bi omenil še možnost pritrditve kamere na naramnice fotonahrbtnika (več o tem v nadaljevanju).


 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com