Naročite se na enovice

http://www.canon.si/offers/anniversary/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

HP Photosmart R937 - velikan med zasloni

Avtor:Matjaž Intihar
02.10.2007 13:39

HP Photosmart R937 je še ena kamera na tržišču z LCD zaslonom občutljivim na dotik. Do sedaj smo poznali 3 inčni »touch screen«, sedaj pa so nam HP inženirji namenili kar 3,6 inčni »touch screen« zaslon. Kamera se poleg zaslona ponaša še z 3-kratnim optičnim zoomov, kateri je vgrajen v ohišje, saj ima periskopski Fujinon objektiv. Poleg tega ima še 8 milijonov točk, aluminijasto ohišje in le pet gumbov.

 

Ohišje je kvalitetno narejeno, skozi celotno zadnjo stran se razprostira velik zaslon. Gumbi kateri se nahajajo na ohišju so namenjeni izključno vklopu in izklopu kamere, spreminjanju delovanja kamere iz funkcije za fotografiranje, snemanje video zapisa in do pregleda fotografij. Zraven se nahaja še sprožilec. Na zadnji strani poleg zaslona pa zasledimo še preostala dva gumba. Zgornji je namenjen zoomiranju, spodnji vklopu / izklopu ikon na zaslonu.


USB konektor in gumb s katerim prikličemo informacije na LCD zaslon


Gumb za zoom


Levi gumb je za vklop/izklop kamere, sredinski za spreminjanje načina delovanja kamere (fotografiranje, snemanje video zapisa, pregledovanje slik), povsem desni pa je za proženje

Kamera je izjemno enostavna za uporabo. Lahko deluje v avtomatskem načinu in z gumbom na zadnji strani izključimo tudi vse ikone na zaslonu, tako, da z kamero ni možno upravljati z drugimi nastavitvami kot samo z gumbom za zoomiranje in sprožilcem. Če prikličemo na zaslon ikone so vse zelo velike in lahko dostopne. Vse na zaslonu je zelo logično razporejeno in ni zaslediti nobene težave z rokovanjem te kamere, tudi, ko jo potisnemo v roke neukemu uporabniku se le ta hitro spoprijatelji s kamero. Poleg nastavitev se na zaslonu prikažejo tudi fotografije, da vemo čemu je ta nastavitev primerna.


Osnovne informacije na zaslonu


Menu


Izbira scenskega načina fotografiranja.


"Adaptive Light" če imamo funkcijo vkljopljeno bo kamera sama poskrbela, da bodo temni deli na fotografiji posvetljeni.


Ob vsaki sprmembi ISO vrednosti se ta mala fotografija spremeni. Na 100ISO je bilo videti da je premaknjena in vsakič ko dvigneš ISO vrednost je le-ta manj premaknjena. Fotografije so nam v veliko pomoč, da hitro ugotovimo za kaj je kakšna funkcija primerna.


Dodatni meniji za "globje" posege

 

Izbiramo lahko med načini fotografiranja, stabilizacijo, HP že poznano funkcijo »Adaptive Light«, katera avtomatsko posvetli pretemne dele na že posneti fotografiji, dodamo čas in datum k sliki, nastavimo ISO vrednosti, merjenje svetlobe, k slikam lahko dodajamo tudi zapiske, kar pomeni, da jih kamera razvršča v kategorije npr. počitniške fotografije, otroci, dodamo lahko tudi svojo kategorijo, katero kar sami vpišemo preko tipkovnice na zaslonu in jo shranimo.


100 ISO


400ISO


1:1 izrez. 100ISO


1:1 izrez. 100ISO


400 ISO


1600 ISO

 

Hitrost delovanja in kvaliteta slike je povsem zadovoljiva za družinskega uporabnika. Predvsem pa je to kamera s katero prav nihče ne bo imel težkega dela kar se tiče privajanja. Tudi če je vaš vid že malce slabši in so vam zdajšnji 3 inčni zasloni še vedno malenkost premajhni, predvsem pa ikone na njih, toplo priporočam ogled kamere HP R937.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com