Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Epson L1800 - večji format s cenejšim izpisom

19.04.2017 20:57

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Epson je bil vedno prisoten med tiskalniki večjih formatov. Marsikomu je format A4 izpisa premajhen, tiskanje večjih formatov preko samostoječih tiskalnikov pa zahteva večjo začetno investicijo in zavzame kar nekaj prostora. Ti so tudi namenjeni tiskanju večjih količin.

Dokler smo imeli namizne A3+ tiskalnike s klasičnimi majhnimi kartušami, so bili nezanimivi tako za domačo, kot pisarniško uporabo. Cena izpisa je bila visoka. Epson nam tudi v večje namizne tiskalnike prinaša možnost stalnega obnavljanje barve. To je poleg večjega formata glavna odlika tiskalnika L1800.

Da so mere tiskalnika tem manjše in nam gre na pisarniško mizo, so ga izdelali zelo špartansko.

Minimalizem je tudi v tem, da nima mrežne in WiFi povezave. Priklopimo ga lahko le na USB vhod.

Za izpis se uporablja vrhunska Epson piezo tehnologija.

Tiskalnik Epson L1800 ima šest glav, vsaka ima 90 šob. Glave sicer niso zadnja Epson tehnologija, vendar je tisk še vedno odličen in hiter.

Namesto klasičnih kartuš nam tiskalnik nudi 70ml posodice (CISS), katere z barvo lahko dopolnjujemo. V optimalnih pogojih lahko iztisnemo 1800 fotografij formata 10x15cm z enim polnjenjem. 

Čeprav je tiskalnik zmožen zelo kakovostno iztiskati fotografije, se ga lahko izkoristi tudi za pisarniške izpise tehničnih dokumentacij. V manj kot minuti je izpisan A3 format v standardni kakovosti izpisa.

Cena tiskanika je okoli 580€. Šest že priloženih kartuš stane 90€, kar tiskalniku doda še večjo vrednost. Cena izpisa na fotopapir v velikosti A4 je cca. 50 centov (papir in barva), kar daje tiskalniku veliko upravičenost za nakup.

Torej tiskalnik Epson L1800, vas ne bo presenetil z dragim potrošnim materialom in posledično visoko ceno izpisa.

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com