Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon predstavlja kameri R8 in R50

08.02.2023 17:40

EOS R8

Canon Europe napoveduje EOS R8, nov brezzrcalni fotoaparat polnega formata, ki je skupaj s številnimi funkcijami podedoval tehnologijo fotoaparata EOS R6 Mark II. S kompaktno zasnovo, podobno sistemu EOS RP, daje ta zmogljiva kombinacija foto/video navdušencem in študentom orodja, ki jih potrebujejo, da sledijo svoji strasti.

S tipalom CMOS polne velikosti s 24,2 milijona slikovnih pik, visokim ISO in izboljšanim dinamičnim razponom je EOS R8 idealna izbira za fotografiranje portretov, dogodkov in pokrajin ter zagotavlja širšo in bolj umetniško perspektivo. EOS R8 ustvarja v kombinaciji z majhnim in lahkim pravkar lansiranim zum objektivom RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM kompakten in zmogljiv komplet, ki fotografom omogoča raziskovanje ustvarjalnosti v polnem formatu.

Kakovost polnega formata v lahkem ohišju 

EOS R8 ponuja vse prednosti in kakovost slike polnega formata, saj lahko s tipalom polne velikosti CMOS s 24,2 milijona slikovnih pik doseže enako ločljivost kot EOS R6 Mark II. Vodilno tipalo v svojem razredu ponuja veliko hitrost odčitavanja, s čimer omogoča uporabo številnih naprednih funkcij, vključno z zmanjšanim popačenjem, ki nastane pri premikanju zaslonke, kar omogoča neprekinjeno fotografiranje s 40 sličicami na sekundo, in nizkim šumom pri visokih nastavitvah ISO vse do 102.400. Zaradi tega je EOS R8 popoln za fotografiranje v slabo osvetljenih okoljih, kjer se motivi premikajo. Izboljšan dinamični razpon prav tako omogoča zajemanje osupljivih slik z drznimi barvami, tipalo polnega formata pa ponuja plitkejšo globinsko ostrino, kar ustvari mehko ozadje in izstopajoč subjekt.

S težo okoli 461 g (s kartico in baterijo) je EOS R8 najlažji Canonov fotoaparat s sistemom EOS R s polnim formatom doslej. Fotoaparat z merami 132,5 x 86,1 x 70 mm ima podobne dimenzije kot EOS RP, poleg tega pa se ponaša s številnimi dodatnimi funkcijami na profesionalni ravni v kompaktnem ohišju. EOS R8 ima elektronsko iskalo visoke ločljivosti z 2,36 milijona točk, ki deluje vse do 120 slik na sekundo, in ima podporo za kartice SD UHS-II. Intuitivni vmesnik omogoča enostavno upravljanje fotoaparata med gibanjem z uporabnim gumbom za izbiro 12 načinov delovanja pri fotografiranju ali snemanju ter namenskim stikalom za menjavanje med zajemom fotografij in snemanjem videoposnetkov. 

Ujemite življenje v gibanju 

Napredno tipalo EOS R8 zajema posnetke polne širine 4K 60p, ki so prevzorčeni iz podatkov tipala 6K za ostro in podrobno video vsebino, prav tako pa snema s polno visoko ločljivostjo s 180 sličicami na sekundo za počasne videoposnetke. Za pomoč tistim, ki želijo pridobiti dodatne spretnosti pri snemanju videoposnetkov, ta fotoaparat podpira Canon Log 3 pri 10-bitnem notranjem snemanju YCbCr 4:2:2 H.265, ki ponuja večji dinamični razpon in večjo prilagodljivost pri postprodukciji. Alternativno omogoča tudi izbor načina HDR PQ in HDR Movie, ki ustrezata tistim s potekom dela HDR saj zagotavljata čist izhod HDMI na združljivih napravah.

Da prepreči učinek spreminjanja povečave pri ostrenju med snemanjem videa (učinek »dihanja«), ima EOS R8 funkcijo, ki kompenzira spremembo vidnega kota pri prilagajanju razdalje fokusa. Fotoaparat omogoča tudi podaljšan čas snemanja za do dve uri, če primerjamo z običajnim snemanjem videa,1 kar je idealno za snemanje videodnevnikov ali snemanje na dogodkih. 

Z enakim samodejnim ostrenjem CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami kot pri EOS R5 in EOS R6 Mark II, EOS R8 izostri v samo 0,03 sekunde2 tudi pri 40 sličicah na sekundo z elektronskim zaklopom. Ta inteligentni sistem zaznava in sledi vrsti predmetov, vključno z živalmi, vozili in ljudmi, ter ponuja zaznavanje glave, obraza in oči za natančno ostrenje. Za večji nadzor je mogoče celo izbrati, kateremu očesu dati prednost. Za poenostavitev zaznavanja v tako širokem naboru subjektov lahko uporabniki izberejo samodejno nastavitev, ki izbere subjekt glede na kompozicijo slike. Ta zmogljivost se razširi na scenarije fotografiranja pri šibki svetlobi do -6,5 EV3.

Izboljšana povezljivost 

Z vgrajeno 2,4 GHz Wi-Fi® in Bluetooth® povezljivostjo4 lahko uporabniki preprosto delijo svoje delo in uporabljajo aplikacijo Camera Connect, medtem ko osebno preverjanje pristnosti WPA/WPA2/WPA3 zagotavlja varno povezavo. Za lastnike iPhona je EOS R8 certificiran za iOS MFI™ 5, kar omogoča neposreden prenos in delovanje. EOS R8 lahko uporabljate kot spletno kamero zahvaljujoč podpori za razred video naprav USB (UVC)/razred avdio naprav USB (UAC). Uporabniki z naročnino na image.canon lahko izkoristijo orodje za obdelavo slik Neural Network6 za napredno zmanjšanje šuma in moiréja, s čimer se doseže naravni videz slik JPEG in HEIF. 

Canon je prav tako posodobil tudi image.canon in razširil njegovo uporabo na številne nove uporabnike s filmsko in korporativno podporo pri Adobe® Lightroom®, ki omogoča združljivost z vrsto storitev, vključno s Frame.io in Google Photo accountsTM 7. 

Majhen in lahek zum objektiv za vsakodnevno uporabo 

RF 24-50mm F4.5–6.3 IS STM je majhen in lahek objektiv z 2-kratnim zumom in goriščno razdaljo 24–50 mm ter je odlična izbira za izboljšanje fotografskih in video spretnosti, zlasti pri fotografiranju portretov, notranjosti ali potovanj. Ponuja napredno stabilizacijo slike do 4,5 stopnje, ki se poveča na 7 stopenj, ko je priključena na fotoaparat EOS R z vgrajenim stabilizatorjem slike v ohišju (IBIS), kar pomeni, da lahko ustvarjalci in fotografi snemajo videoposnetke in fotografije pri šibki svetlobi, ne da bi potrebovali stojalo. Motor za ostrenje STM je hiter in tih z dodatnim nadzorom prek nastavljivega krmilnega obroča objektiva, ki uporabnikom omogoča preklapljanje med različnimi načini, tako da lahko fotografirajo in snemajo kot profesionalci. RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM z nastavkom RF deluje s fotoaparati serije EOS R in podpira širok nabor vgrajenih funkcij za izboljšavo slike, vključno s sledenjem gibanja v scenskem načinu in popravljanje učinka spremenjene povečave za videoposnetke.

 

Ključne lastnosti fotoaparata EOS R8 

CMOS tipalo polnega formata z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik

Snemanje videa polne širine 6K s prevzorčenjem na 4K 60p in snemanje s polno visoko ločljivostjo s 180 sličicami na sekundo

Elektronsko iskalo (EVF) z visoko ločljivostjo 2,36 milijona točk deluje pri največji hitrosti osveževanja do 120 sličic na sekundo

Inteligentno zaznavanje subjektov, in sicer živali, vozil in ljudi

Wi-Fi in Bluetooth za vedno vzpostavljeno povezavo

 

Ključne lastnosti objektiva RF 24-50mm F5-6.3 IS STM 

Objektiv z 2-kratno povečavo pokriva širokokotno polje od 24 mm dalje

Optična stabilizacija slike do 4,5 stopnje

Do 7 stopenj s koordiniranim nadzorom OIS in IBIS 

STM z vodilnim vijakom za gladko samodejno ostrenje videoposnetkov

Kompakten, lahek in enostaven za uporabo

 


 

EOS R50

Canon Europe danes najavlja novi EOS R50 – popoln prehod v ponudbo EOS R za ustvarjalce vsebin, ki želijo preseči fotografiranje s pametnim telefonom. Z zmožnostjo snemanja videa 4K, osupljivim zvokom in ostrimi fotografijami ta vsestranski fotoaparat zmore prav vse. Njegov preprosti vmesnik, poenostavljena ergonomija in napredni novi samodejni načini zagotavljajo rezultate profesionalnega videza. EOS R50 je kot nalašč za vse ambiciozne ustvarjalce, ki iščejo namenski fotoaparat za izboljšanje svojega sloga pri fotografijah in videoposnetkih. Predstavitev modela EOS R50 spremlja RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – kompaktni teleobjektiv, posebej zasnovan za fotoaparate APS-C v seriji EOS R.

Preprosta uporaba 

Lahka zasnova in ergonomično ohišje fotoaparata EOS R50 pomenita, da ga lahko ustvarjalci aktivnih vsebin vzamejo kamor koli. Sestavite posnetek pod poljubnim kotom z vrtljivim zaslonom na dotik – navzgor, navzdol ali s fotoaparatom, obrnjenim proti vam, kar je prikladno za videodnevnike in selfije. Zaradi vmesnika zaslona na dotik, elektronskega iskala in poenostavljene razporeditve kontrolnikov je uporaba fotoaparata intuitivna. 

Ustvarjalna pomoč programske opreme fotoaparata samodejno ponudi idealne nastavitve za različne prizore, medtem ko ustvarjalno kadriranje omogoča več videzov za vsako sliko. Zaradi tega je EOS R50 idealen za vse začetnike v svetu brezzrcalnih fotoaparatov, ki iščejo fotoaparat, s katerim lahko razvijajo svoje veščine v svojem tempu.

Ustvarjajte kot profesionalec 

Tipalo velikosti APS-C z visoko ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik ponuja pristen nadzor nad globinsko ostrino, omogoča zajemanje ostrih, podrobnih fotografij s čudovito zamegljenim ozadjem in snemanje videoposnetkov UHD 4K 30p, prevzorčenih iz 6K. Samodejno združevanje slik v fotoaparatu zagotavlja ostro sliko pri zajemanju subjektov od blizu. Fotoaparat ima tudi zmanjšan digitalni šum in nadzorovane poudarke pri fotografiranju ponoči ter več kontrasta, ko je na voljo širok dinamični razpon. 

EOS R50 omogoča uporabnikom, da naredijo več ter razširijo ustvarjalnost, in sicer s samodejnim ostrenjem CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami, ki zazna ljudi, živali in vozila ter jim sledi, pri tem pa hitro izostri motive, tudi če se premikajo. To je podprto z neprekinjenim fotografiranjem z 12 sličicami na sekundo z uporabo elektronskega prvega senčila in tihim elektronskim zaklopom s 15 sličicami na sekundo, da ustvarjalci nikoli ne zamudijo trenutka. 

Združljivost z objektivi RF in dostop do serije objektivov EF z uporabo nastavka omogoča fotografiranje česar koli. EOS R50 dosledno zagotavlja umetniške rezultate, od ultra širokega do super-telefoto razpona, od vsestranskih zumov do fiksnih objektivov. 

Vlogerji lahko na fotoaparat z večfunkcijskim nastavkom preprosto povežejo zunanjo dodatno opremo, kot je denimo mikrofon, pri čemer je ta način povezave bolj odporen na zunanje motnje hrupa kot pri povezavi preko kabla. Večfunkcijski priključek se lahko uporablja tudi za napajanje dodatkov prek fotoaparata, kar pomeni, da uporabnikom ni treba skrbeti za napajanje med ustvarjanjem na poti. 

Povežite se in delite brez težav

Fotoaparat daje ambicioznim ustvarjalcem vsebin možnost, da podirajo meje, ne da bi prekinili z neposrednim predvajanjem. Brezhibna povezljivost Wi-Fi® in Bluetooth®1 omogoča prenos slik in filmov z aplikacijo Camera Connect za takojšnjo skupno rabo in upravljanje snemanja in fotografiranja na daljavo. Kot nalašč za videodnevnike ali skupinske fotografije: povezava Bluetooth omogoča tudi preprosto upravljanje z daljinskim upravljalnikom BR-E1 ali s pametnim telefonom za fotografiranje ali za začetek in zaustavitev snemanja. EOS R50 je mogoče uporabiti tudi kot spletno kamero z uporabo UVC/UAC prek povezave USB, ne da bi potrebovali dodatno programsko opremo, kar omogoča doseganje profesionalnih kakovostnih prenosov v živo in videokonferenc. 

Canon je posodobil tudi image.canon in razširil njegovo uporabo na številne nove uporabnike s filmsko in korporativno podporo pri Adobe® Lightroom®, ki omogoča združljivost z vrsto storitev, vključno s Frame.io in Google Photo accountsTM 2. 

Popoln zum objektiv za na pot 

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM je kompakten in vsestranski RF zum objektiv (približno 3,8 x), ki je idealen za zajemanje bolj oddaljenih motivov ali doseganje bolj izrazitega videza portretov s poudarjenim subjektom in zamegljenim ozadjem. Njegova stabilizacija slike pomeni, da lahko uporabniki posnamejo ostre fotografije tudi brez stojala, sistem ostrenja STM pa zagotavlja gladko in tiho samodejno ostrenje, ki je popolno za snemanje videa. Objektiv RF-S 55–210mm F5–7.1 IS STM je popoln za fotografiranje potovanj, športa in hišnih ljubljenčkov, saj je namenjen uporabnikom, ki želijo eksperimentirati z različnimi nastavitvami in razširiti svoj doseg. Objektiv je popoln dodatek za uporabnike fotoaparata EOS R50 in objektiva RF-S 18–45 mm F4.5–6.3 IS STM. 

 

Ključne lastnosti fotoaparata EOS R50 

Tipalo velikosti APS-C s 24,2 milijona slikovnih pik

Novi napredni samodejni načini 

Samodejno ostrenje CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami 

3-palčen vrtljiv zaslon na dotik 

Videoposnetek UHD 4K 30p je prevzorčen iz 6K 

 

Ključne lastnosti objektiva RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM

Telefoto zum objektiv RF-S (pribl. 3,8 x) pokriva telefoto razpon, ki ustreza 88–336 mm v polnem formatu 

Nova optika, ki uporablja asferično lečo PMo

Omogoča fotografiranje od blizu z največjo možno 0,28-kratno povečavo 

Uporablja OIS za učinek stabilizacije slike 4,5 stopnje (standard CIPA) in 7 stopenj pri uporabi z vgrajenim stabilizatorjem slike v ohišju (IBIS)

Canon Adria d.o.o.

 

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com