Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon EOS R6 Mark II

02.11.2022 09:09

Canon danes najavlja EOS R6 Mark II, svoj najhitrejši napredni brezzrcalni fotoaparat polnega formata doslej, ki razširja pionirski sistem EOS R – ponuja hitrost 40 sličic na sekundo, osupljivo samodejno ostrenje pri šibki svetlobi, filme 6K RAW/4K UHD in vse to skupaj z nastavkom RF. EOS R6 Mark II kot najnovejši model v ponudbi za hibridne ustvarjalce uporablja zmogljive temelje nastavka RF in na novo določa standarde, ki jih je postavil EOS R6. Tako pri fotografijah kot pri filmih dviguje raven s svojo edinstveno združitvijo zmogljivosti, ki je vodilna v svojem razredu, z dih jemajočo hitrostjo, stabilnostjo in funkcijami za profesionalno snemanje filmov.

Ključne lastnosti EOS R6 Mark II:
Samodejno ostrenje CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami
Elektronski zaklop s 40 slikami na sekundo in mehanski zaklop z 12 slikami na sekundo
Način predhodnega fotografiranja RAW Burst s 30 slikami na sekundo
8-stopenjski vgrajeni stabilizator slike 
​Senzor s 24,2 milijona slikovnimi pikami

Neprekosljiva ostrina 

Z uporabo iste procesorske tehnologije DIGIC X – ki je bila jedro EOS R5, EOS R6 in priljubljenega EOS-1D X Mark III – poleg novega senzorja fotoaparata CMOS s 24,2 milijona slikovnih pik EOS R6 Mark II podpira priznano naslednjo generacijo samodejnega ostrenja CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami in s tem potiska hitrost in zanesljivost na neprekosljivo raven. 

EOS R6 Mark II lahko sledi subjektom in jih ohranja ostre, ko se premikajo skozi prizor. Z uporabo izboljšane umetne inteligence s poglobljenim učenjem prepozna ljudi, vozilai (kar zdaj vključuje tudi letala in vlake) in živali, pri čemer je bil sistem posodobljen tako, da prepozna konje ali zebreii. Vrsto motiva, ki ga je treba zaznati, je mogoče izbrati v meniju ali z uporabo nove samodejne možnosti, odvisno od vrste pogojev, v katerih fotograf fotografira. Z naprednim sledenjem očesu lahko uporabniki določijo, za katero oko (levo ali desno) naj se uporabi prioriteta izostritve in ko oči ni mogoče zaznati, EOS R6 Mark II namesto tega izostri obraz na posnetku. Tudi če se oseba za trenutek obrne stran, sistem spremlja glavo, in če glava ni vidna, bo fotoaparat sledil telesu. 

EOS R6 Mark II se ponaša z najučinkovitejšim stabilizatorjem slike na svetu, in sicer s svojim do 8-stopenjskimiii stabilizatorjem slike. Z uporabo kombiniranega stabilizatorja slike, optičnega in vgrajenega, se lahko iz roke snema dolge osvetlitve z izjemno jasnostjo in ostrino. Fotografi lahko ujamejo tudi ambient, ne glede na pogoje, saj fotoaparat nudi ostrenje brez tresenja pri svetlobnih ravneh do -6,5 EViv in možnost fotografiranja do ISO 102.400.

Hitrost naslednje generacije za sistem EOS R 

EOS R6 Mark II, ki postavlja nove hitrostne rekorde, je Canonov najhitrejši EOS doslejv. Lahko neprekinjeno snema s hitrostjo do 40 sličic na sekundovi – z možnostmi 20 sličic na sekundo in 5 sličic na sekundo z elektronskim zaklopom – in do 12 sličic na sekundo mehansko, s čimer ujame bežne trenutke, ki jih človeško oko komaj zazna. V primerjavi z EOS R6 novo tipalo zmanjša popačenja zaradi premikajočega se zaklopa fotoaparata za zamrznitev hitro premikajočih se predmetov.

Poleg tega je EOS R6 Mark II v koraku s potrebami fotografov, saj posname dogajanje pred začetkom fotografiranja z ½ sekundnim predhodnim fotografiranjem v načinu RAW Burst – velika prednost pri fotografiranju nepredvidljivih motivov, od teniških igralcev do malčkov. Način RAW Burst neprekinjeno snema s hitrostjo 30 sličic na sekundo do 191 sličic, pri čemer se vsaka slika posname v eno datoteko CR3; vse to s samodejnim sledenjem in ostrenjem. Posamezne slike je mogoče pridobiti iz teh datotek s Canonovo programsko opremo Digital Photo Professional ali v fotoaparatu samem in jih shraniti kot posamezne datoteke JPEG, HEIF ali RAW.

Zadovoljevanje povpraševanja z razvitimi video zmogljivostmi 

Z uporabo celotne širine senzorja je EOS R6 Mark II edini fotoaparat v svojem razreduvii, ki lahko snema 4K 60p UHD s hkratnim samodejnim ostrenjem CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami. Vsi posnetki 4k so ustvarjeni s prevzorčenjem izhodne ločljivosti 6K senzorja, kar ima za posledico vrhunsko kakovost slike. Za neodvisne filmske ustvarjalce, ki želijo še večjo zmogljivost, EOS R6 Mark II oddaja 6K RAW prek izhoda HDMI, ki ga je mogoče posneti na snemalnik Atomos Ninja V+ v ProRes RAW. To zagotavlja več podrobnosti, pa tudi možnost prilagajanja parametrov, kot je nastavitev beline v postprodukciji. 

Ustvarjalci lahko aktivirajo način predhodnega snemanja filma za 3 ali 5 sekund – ko je ta način vklopljen, se video neprekinjeno pretaka skozi fotoaparat v stanju pripravljenosti, kar omogoča zajemanje dogajanja, še preden pritisnete gumb za snemanje. Idealno za trenutke, ki jih ne morete zamuditi, ali nepredvidljive prizore.

EOS R6 Mark II ima izboljšano zasnovo vezja, ki omogoča daljše snemalne čase, in sicer več kot 40 minut snemanja v ločljivosti 4K 60p s prevzorčenjem ali do 6 ur pri 4k 30pviii, – pri čemer je presežen prejšnji najdaljši čas snemanja 29 minut in 59 sekund – odvisno od temperature okolja, prostora na pomnilniški kartici in življenjske dobe baterije. 

Inovativni EOS R6 Mark II omogoča ustvarjalcem vsebin in filmskim ustvarjalcem, da zadovoljijo vse večje povpraševanje po ustvarjanju tako osupljivih fotografij kot gibljivih slik, saj lahko ustvari neverjetne počasne posnetke s podporo za samodejno ostrenje z uporabo Full HD pri hitrosti do 179,82 sličice na sekundo. Med snemanjem videoposnetkov lahko uporabite lažno barvno podobo (False color) kot vodilo za prilagajanje osvetlitve, kar je še posebej uporabno v pogojih, ki običajno povzročijo preosvetljene svetle dele. S podporo za HDR prek PQ in Canonovega priljubljenega Canon Log 3 lahko ustvarjalci posnamejo dih jemajoče realistične videoposnetke in uresničijo večje izrazne možnosti – gledalca potopijo v vsebino. Pri uporabi s podprtimi objektiviix EOS R6 Mark II uporablja tudi popravljanje učinka spremenjene povečave pri ostrenju, da kompenzira te neželene učinke, kar zagotavlja kinematografski učinek.

Inteligentna povezava za dostavo vsebin 

S posodobljeno tehnologijo Bluetooth v.5 in Wi-Fi (5 GHz) lahko EOS R6 Mark II enostavno povežete s pametnim telefonom in omrežji za hitro skupno rabo datotek in prenos FTP/FTPS/SFTP – kar olajša urejanje in skupno rabo, tudi ko ste na poti. Fotoaparat je mogoče upravljati tudi na daljavo z aplikacijama Camera Connect in EOS Utility, če je povezan na osebni računalnik, Mac ali pametni telefon prek Wi-Fi-ja ali hitrega USB-C-ja. Za polprofesionalne fotografe in ustvarjalce vsebin je dostava vsebine enako pomembna kot zajem slik in videoposnetkov – EOS R6 Mark II podpira samodejni prenos slikovnih datotek iz naprave v platformo v oblaku image.canon za preprosto skupno rabo in tiskanje slik.

EOS R6 Mark II se lahko uporablja kot spletna kamera na računalnikih PC in Mac, ki uporabljajo aplikacije za videoklice, kot so Skype, Zoom in Teams, ne da bi morali namestiti dodatno programsko opremo. To zmožnost delovanja takoj po priklopu (plug and play) poganjajo industrijski standardni gonilniki USB Video Class (UVC) in USB Audio Class (UAC), ki so vgrajeni v operacijske sisteme Windows in MacOS. Kamera zagotavlja izboljšano kakovost slike v primerjavi s standardnimi računalniškimi spletnimi kamerami, kar je kot nalašč za ustvarjanje velikega vtisa med spletnimi videoklici.

Sredstvo za kreatorsko ustvarjalnost 

Obstoječi uporabniki serij EOS in sistema EOS R bodo udobno uporabljali tudi EOS R6 Mark II, kar omogoča brezhibna navigacija z zaupanja vredno ergonomijo. Z večnamenskim nastavkom z vmesnikom naslednje generacije EOS R6 Mark II omogoča uporabo nove serije dodatkov, vključno z novo predstavljeno bliskavico SPEEDLITE EL-5. Te dodatke je mogoče uporabljati brez kablov in v nekaterih primerih tudi brez baterij. 

Njegovo ohišje ponuja vzdržljivost, ki se pričakuje od Canona, in kljubuje neugodnim vremenskim razmeram. Elektronsko iskalo z visoko ločljivostjo 3,69 milijona pik ponuja kristalno jasen pogled pri fotografiranju ali snemanju videoposnetkov, saj se osvežuje pri 120 sličicah na sekundo – poleg tega je EOS R6 Mark II od EOS R3 podedoval funkcijo za pomoč pri ogledu v optičnem iskalu, ki zagotavlja naraven videz v prikazovalniku, saj ohranja podrobnosti v sencah in svetlih delih, z dobro vidljivostjo na temnih področjih in prehodih. EOS R6 Mark II je združljiv tudi z enakimi baterijami LP-E6 in priključkom za dodatno baterijo kot EOS R6, vendar se življenjska doba baterije podaljša za pribl. 50 % z uporabo zaslona LCD.

Aplikacija Canon Camera Connect 

Poleg novega fotoaparata EOS R6 Mark II Canon napoveduje posodobitev svoje aplikacije Camera Connect, ki prinaša nov videz in občutek ter izboljšano povezljivost in preprosto uporabniško izkušnjo. Posodobitev v.3 spremeni aplikacijo v osrednji portal, ki uporabnikom omogoča enostaven dostop do druge Canonove programske opreme in storitev, kot sta aplikacija za tiskanje ali storitev v oblaku image.canon. V aplikaciji lahko Canonovi uporabniki povežejo svoj fotoaparat s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, da deluje kot daljinski upravljalnik, ali natančno prilagodijo slike, jih prenesejo ali delijo, ko so na poti, in celo prenesejo posodobitve vdelane programske opreme za svoj fotoaparatx.

Danes sta predstavljena tudi fiksni teleobjektiv RF 135mm F1.8L IS USM, ki je idealen za fotografiranje portretov pri šibki svetlobi, in SPEEDLITE EL-5, visoko zmogljiva bliskavica Speedlite za fotografiranje porok in dogodkov.

Avtor: Canon Adria d.o.o.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com