Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon EOS 300D (II. preizkus / I. verzija)

Avtor:Matjaž Intihar
08.09.2003 15:28
EOS 300D bo treba še dobro preizkusiti. Vzorčni primerek nam še ni odgovoril na vsa vprašanja. predvsem pa še manjka RAW konverter.

EOS 300D je že pred vrati naših prodajalcev. Kako dobra je kamera, ki je dobesedno zmlela konkurenco s svojo ceno? Kompakti in hibridi so čez noč izgubili svoj pomen in piše in govori se samo še o refleksnih kamerah. Kaj pa nam le te v resnici prinašajo?

Za začetek samo nekaj fotografij. Tudi za EOS 300D pa nam proizvajalec še vedno govori, da je samo vzorčni model, ki lahko na kakovosti slike ali programski zasnovi še kaj pridobi. Kameri ki sta že pri nas, sta eni izmed tistih, katere smo že preizkušali na predstavitvi v Londonu. Kako pa se izkaže na slovenskem zraku?

Canon EOS 300D in objektiv EF 20 - 35 mm f/3,5 - 4,5

Canon EOS D60 in objektiv EF 20 - 35 mm f/3,5 - 4,5

Portret z objektivom 28 - 135 mm IS. Spodaj izrez in pogled na ostrino.

Rdeča pika velja za nastavitev EF objektivov. Bela za novo serijo EF-S.

Pogled na stari EF in novi EF-S objektiv. Levo EF-S ima zadnjo lečo nekaj mm bližje tipalu. Kljub izredni cenenosti objektiva, pa sem presenečen nad primerljivo kakovostjo s mnogo dražjim EF bratom.

EOS 300D in objektiv 50mm f/2,5 makro. Na spodnji sliki se vidi kaj zmore dober objektiv in kakovostno tipalo.

Bliskavico so dvignili devet centimetrov nad središčem objektiva. Krepko so se izognili rdečim očem portretiranca. Tudi iskanje ostrine v svetlobnih slabih pogojih je z EOS 300D enostavno. Nič več slabotne lučke, ki osvetljuje motiv. Sproži se kar predblisk in ostrenje je zelo enostavno in točno.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com