Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

 

Canon EF-S 55 – 250mm f/4 – 5,6 IS / Test

Avtor:Matjaž Intihar
07.09.2008 19:08
Stran:

 

Za konec

Objektiv Canon EF-S 55 – 250mm f/4 – 5,6 IS je v tem cenovnem razredu prijetno presenečenje. Tako iz pogleda kompaktnosti, teže, cene in na koncu kakovosti slike. Je zelo primeren objektiv za vstopne in hobi kamere razreda EOS. Za uporabnike naprednih kamer EOS 40D, EOS 50D pa sta na voljo dva objektiva, ki nudita dolge goriščnice EF 70-300mm IS in 70-300mm USM IS DO.

Če želite najvišjo kakovost zapisa potem zaslonko zaprite za eno vrednost. Vendar potem bodite previdni pri času osvetlitve. Kljub vklopljeni funkciji IS priporočam, naj vam čas osvetlitve na pade pod 1/60 sekunde. Zakaj bi iskali mejo, da bo posnetek stresen. Že pri krajših časih se v povečavi vidi, da je stresenot zaradi fotografiranja iz roke hitro tu. Lahko tudi dvignete občutljivost na ISO 200 ali 400.
Ostale lastnosti objektiva so za razred fotografov katerim je namenjen dobre. Zum se lepo premika, ostrenje je v dobrih kontrastih hitro, večjih optičnih napak ni opaziti.

Vse skupaj pove, da objektivu Canon EF-S 55 – 250mm f/4 – 5,6 IS dajem visoko vrednost za vstopne in hobi fotografe. Ko si zaželi daljših goriščnic uporabnika Canon kamer v njegovo izbiro na koncu prepriča še cena sama. Kot že omenjeno in pokazano. Če si želite več, imate tudi za to izbiro.

 


 

Ocena objektiva v tabeli


V tabeli se hitro opazi za kateri namen je objektiv po mojem mnenju namenjen in katera je njegova funkcionalna vrednost. Rumena pika kaže, kje je po mojem mnenju meja kakovosti, uporabniške vrednosti

V zaključku vas prosim, da se ocene po posameznih segmentih v tabeli ne uporablja kot ta objektiv ima največ % in je najboljši in še manj, da se jih ne sešteva ter na koncu poda samo skupno številčno oceno. To ni moj namen niti se na ta način ne dobi pravilne končne vrednosti, ocene glede preizkušene kamere.

V prihodnje bom pomen tabele, možnost primerjave z drugimi kot moje mnenje o pomembnosti lastnosti in ocen podrobneje razložil

 


 

Vaša mnenja, vprašanja, nasvete lahko dodaten v temi namenjeni temu članku.... FORUM KLIK (za komentiranje se morate prijaviti).

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com