Naročite se na enovice

http://www.canon.si/offers/anniversary/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony FE 20mm F1.8 G

09.03.2020 10:15

Sony najavlja prihod novega objektiva FE 20mm F1.8 G iz družine G LensTM (oznaka modela SEL20F18G), ki se pridružuje bogati ponudbi objektivov polnega formata serije E. Novinec FE 20mm F1.8 G zagotavlja izvrstno ločljivost in mehkobo bokeh, značilno za objektive iz družine G Lens in je hkrati kompakten, lahek, ultra širokokoten objektiv polnega formata serije E. Uporabnikom Sonyjevih fotoaparatov polnega formata prinaša še več svobode pri fotografiranju osupljivih pokrajin in nočnih prizorov ter pri snemanju navdušujočih videoposnetkov.

Pametna zasnova objektiva se ponaša z dvema naprednima asferičnima elementoma AA (advanced aspherical) in tremi steklenimi elementi ED (Extra-low Dispersion) z izjemno nizko disperzijo svetlobe za učinkovito zmanjševanje kromatske aberacije. Rezultat tega je visoka kakovost slike od roba do roba celo pri največji odprtini zaslonke F1.8. Odlikujeta ga tudi izjemna zmogljivost fotografiranja od blizu z najmanjšo razdaljo ostrenja le 0,19 metra (največja povečava znaša 0,2x) in čudovita mehkoba neostrine oziroma t.i. bokeh.

S kompaktno zasnovo in vsestranskostjo je FE 20mm F1.8 G popoln objektiv za vse priložnosti tako za fotografe kot za snemalce. Ker je majhen in tehta vsega 373 gramov, omogoča resnično mobilnost, saj skupaj s kompaktnimi ohišji fotoaparatov serije E sestavlja uravnotežen sistem, ki je idealen za uporabo s stabilizatorji ali dodatnimi držali.

Poleg tega je opremljen z dvema linearnima motorjema XD (extreme dynamic) za hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje tako pri fotografiranju kot pri snemanju videa.

Zasnovan je z mislijo na odpornost na prah in vlagoi ter ima sprednji element prevlečen s fluorom. Z vsem tem je FE 20mm F1.8 G izjemno zanesljiv in enostaven za uporabo. Opremljen je tudi s prilagodljivim gumbom za zadržanje izostritve ter obročem za nastavljanje zaslonke s stikalom za vklop in izklop na klik. Za dodatno ustvarjalno izražanje je združljiv s široko paleto filtrov s premerom 67 mm.

»Eden od temeljnih stebrov strategije razvoja naših objektivov je ta, da prisluhnemo uporabnikom, kaj si želijo. Veliko pokrajinskih fotografov, ki fotografirajo z našim sistemom serije E, si je želelo hitrega, ultra širokokotnega fiksnega objektiva, ki bi bil izjemno lahek in vsestranski,« je dejal Yann Salmon Legagneur, direktor produktnega marketinga v oddelku Digital Imaging pri Sony Europe. »Prepričani smo, da novi SEL20F18G dosega idealno razmerje med kakovostjo slike, prenosljivostjo, izjemno zmogljivostjo samodejnega ostrenja in ceno. S tem, ko je primeren za snemanje videa tako na fotoaparatih polnega formata kot na fotoaparatih formata APS-C, predstavlja pomembno novost v naši ponudbi objektivov.«

Cene in razpoložljivost

Objektiv FE 20mm F1.8 G bo v Evropi na voljo od marca 2020 dalje po predvideni maloprodajni ceni približno 1.100 evrov.

Sony Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com