Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony Alpha α6000

12.02.2014 18:13

Sony Alpha α6000 vam ponuja najhitrejše samodejno ostrenje med fotoaparati z izmenljivimi objektivi

Hitri hibridni AF predstavlja najhitrejšei samodejno ostrenje na svetu z le 0.06 sekundno visoko natančno definicijo
Izredno široko področje samodejnega ostrenja s 179 goriščnimi točkami
Exmor™ CMOS-senzor APS HD z 24,3 milijona slikovnih točk z zasnovo ‘gapless-on-chip’, ki odpravlja mikro vrzeli in prinaša še več svetlobe
Procesor BIONZ X za profesionalno kakovost fotografij in video posnetke polne visoke ločljivosti Full HD
Lahek, kompakten in enostaven za uporabo z vgrajeno bliskavico, iskalom OLED Tru-Finder™ in dvema nadzornima tipkama
Enostavno deljenje vsebin s pametnimi telefoni in tablicami prek povezave Wi-Fi in povezave NFC z enim dotikom

Novi, izredno hiter Sonyjev Alpha α6000 se ponaša z najhitrejšim delovanjem samodejnega ostrenja AFI med fotoaparati z izmenljivimi objektivi, saj motive izostri v le 0,06 sekundah. Spontani nasmehi ali zmagovalni teniški udarci, ki bi običajnim fotoaparatom zaradi svoje nenadnosti ušli, bodo sedaj zagotovo ovekovečeni. Prav tako bo vsak izostren okvir, zahvaljujoč senzorju Exmor™ CMOS-senzor APS HD z 24,4 milijona slikovnih točk in procesorju BIONZ X, poln pristnih detajlov in tekstur.

Alpha α6000, ki sodi v družino brezzrcalnih fotoaparatov, je na voljo v dveh barvah – črni in titanijevi – ki bosta zagotovo vzbudili zavidljive poglede ostalih fotografov. Vsem tistim, ki so pri brezzrcalnih fotoaparatih kljub majhnosti in lahki teži pogrešali izredno hitro ostrenje, bo α6000 odpravil dvome.

Izjemno samodejno hitrost ostrenja Alpha α6000, ki prehiti večino profesionalnih DSLR-jev, omogoča Sonyjev napredni hitri hibridni AF sistem. AF senzor s fazno zaznavo in 179-točkovno goriščno razdaljo je združen z visoko natančnim AF detektorjem kontrastov. Ta neprekosljivo močna kombinacija prinaša najhitrejšei delovanje AF na fotoaparatih z izmenljivimi objektivi doslej. Prav tako obljublja neprekinjeno fotografiranje 11 okvirjev na sekundo z zelo natančnim sledenjem ostrenja. Tako Alphi α6000 ne uide prav nič – od premikajočih se predmetov, do športnikov in živahnih akrobatskih ljubljenčkov.

V samem osrčju tega kompaktnega, namenskega aparata se skriva še izredno veliko vrhunskih lastnosti. Tako bo denimo prek jasnega, svetlega elektronskega iskala OLED Tru-Finder™ snemanje prizorov čisti užitek. Predogled efektov, preko katerega lahko prilagajate izostritev, osvetlitev in podobne nastavitve, pa vam zagotavlja, da boste tisto, kar vidite, tudi dobili.

Na vrhu fotoaparata intuitivno nameščene tipke za izbiro načina in nadzora omogočajo enostavno prilagajanje namestitev fotografiranja, medtem ko ste osredotočeni na dogajanje pred vami. Skupno sedem prilagodljivih tipk, vključno z dvema tipkama po meri, nudi hiter dostop do katere koli izmed 43 prenosljivih funkcij, ki bodo zadostile potrebam vseh fotografskih navdušencev. Za še več možnosti prilagajanja je v aparatu tudi vgrajena bliskavica, ki osvetli portrete in mračne posnetke notranjosti.

Vse posnetke boste zlahka delili tudi na svojem telefonu: vgrajeni povezavi NFC in Wi-Fi omogočata povezovanje z enim dotikom z vašim pametnim telefonom Xperia™ ali drugimi kompatibilnimi androidnimi ali iOS pametnimi telefoni in tablicami. Prav tako že en sam dotik sproži tudi pametni daljinski upravljalnik, ki lahko zaslonko fotoaparata aktivira iz daljave in omogoči ogledovanje fotografij na vašem telefonu.

Dodatna, stilsko ujemajoča se oprema za Alpha α6000, vključuje LCS-EBC zaščitni ovitek, ki fotoaparat ščiti pred prahom in vsakdanjimi praskami in obenem dovoljuje, da izvršite prenos podatke prek USB-ja, uporabite funkcijo NFC ali namestite kamero na stativ brez da bi jo bilo za to potrebno odstraniti. Na poti bo za zaščito fotoaparata poskrbela torba LCS-ASB1 Active Sling Bag. Njena voododbojna tkanina in zadrga poskrbita, da fotoaparat ostane varen in suh, četudi ga nosite v roki ali čez ramo. Mehka torbica LCS-BBXL bo zaščitila daljše objektive, kot sta SEL18200LE in SEL55210, saj je vodoodbojna in dovolj velika, da nudi prostor tudi za shranjevanje zaslonk. Izberete lahko tudi PCK-LM17

Avtor: Sony Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com