Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Reportaža iz predavanja - Veljko Jukič

Avtor:Matjaž Intihar
22.01.2010 22:03


avtor: Davor Radič

Juki san ��" moč vztrajnosti!

 

Zelo nehvaležna naloga je strniti v nekaj stavkov vtis, ki ga je na polno dvorano Knjižnice Otona Zupančiča naredilo predavanje Veljka Jukiča ��" vrhunskega fotoreporterja in dolgoletnega spremljevalca najbolj elitnega avtomobilističnega športa ��" formule 1. Z močjo svoje fotografije in besede nas je popeljal skozi tri desetletja svojega ustvarjanja, ki jih je zaznamovalo, kot sam pravi ��" trdo garanje, vztrajnost in veliko ljubezni do dela, ki ga opravlja. Natresel je številne zabavne anekdote, se pošalil tudi na svoj račun, govoril o svojih aparatih, pri čemer je posebej poudaril, da se danes morda preveč poudarja tehniko, premalo pa vsebina. Rekel je nekako takole: » Izvlecite tisto največ iz svojega aparata ter se maksimalno posvetite svojemu posnetku. Iščite čustva trenutka, zgodbo, ki pove vse namesto besed.«


avtor: Lenart Zore

Svoje predavanje je uvodoma začinil tudi z dramatično demonstracijo razbijanja opeke z golo pestjo in tako na simboličen način pokazal, kako trd je njegov poklic. Živi in dela v vrhunski svetovni konkurenci, v neprestani tekmi s časom in v izjemni fizični kondiciji, saj dela z opremo, ki običajno tehta 30 kg.


Veljko je na začetku predavanja predstavil del svoje opreme, od svojih prvih začetkov fotografiranja bencinskih športov. Njegova prva kamera je bila Zenith s 300mm objektivom.
avtor: Davor Radič


Čeprav se sezona v F1 še ni začela, nam je Veljko že pokazal fotografije iz predstavitve Ferrarija za leto 2009.
avtor: Davor Radič


Če bo šlo tako naprej, bo ob naših predavanjih dvorana knjižnice kmalu premajhna.
avtor: Lenart Zore


VIDEO avtor: Davor Radič

16. februarja bo v knjižnici Otona Župančiča v Ljubljana, Kersnikova 2, predavanje Rajko Bizjak. Tema bo ČB fotografija.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com