Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

Fotopotep Članki

  • Dereze - mestne, pohodniške

    Iz osebnih izkušenj lahko zatrdim, da reklame ne lažejo in gre resnično za odličen pripomoček, ki je sila enostaven za uporabo, zanesljiv in vreden vsakega centa.

  • Svilena spalka

    Saj rešitev je preprosta in navadno v obliki spalne vreče. Ampak, da bi na potovanja ali v hribe s seboj nosil kilogramsko spalno vrečo, ki zasede polovico nahrbtnika ali potovalne torbe....

  • Dobra vaga

    Krivičen bi bil, če bi trdil, da so glede teže prtljage občutljive le nizkostroškovne letalske družbe. Res je sicer, da je toleranca nekaterih družb večja, a pogosto  je o vsem odvisna le trenutna volja zaposlenih pri oddaji prtljage.

  • Potovalne brisače

    Potem pa me je nekega lepega prazničnega dne razveselilo darilo staršev - prinesla sta mi hitro sušeče brisače.

  • Zložljiva plastenka za vodo

    Glavna prednost zložljive plastenke je, da ne zavzema veliko prostora, še sploh, ker jo prazno lahko enostavno zvijete.

  • Buff

    Menda so najboljše ideje vedno zelo preproste in v primeru Buffa to nedvomno drži. Gre za povsem enostaven, cevast, brezšivni kos tekstila navadno narejen iz poliesterskih (mikrofiber) vlaken.

 

 

Potovalne brisače

Ko sem si prtljago tako lepo zmanjšal z uporabo svilene spalke, sem se začel ozirati po torbi/nahrbtniku kaj je naslednja stvar, ki mi zasede največ prostora. Ne vem prav dobro ali sem v prejšnjih potovalnih letih prenočeval v bolj nizkokategornih prenočiščih ali so se zaradi višjega standarda tretjega sveta razmere v zadnjih letih spremenile. Včasih je bila (uporabna) brisača v kopalnici pravi luksuz in tako mi ni preostalo drugega, kot da sem jih tovoril s seboj.
Ja, velik del prtljage so zasedale (še sploh, ko se jim je pridružila kaka velika, za na plažo ;)). Oh, da niti ne govorim o nepraktičnosti, ko sem jih sušil na stolih, robovih postelj ali jih napol vlažne tlačil med ostalo prtljago.
Potem pa me je nekega lepega prazničnega dne razveselilo darilo staršev - iz Nemčije sta mi prinesla hitro sušeče, hmm, brisače, ki pa so bile bolj podobne današnjim krpam za pomivanje tal. No, obnesle so se pa super. Močno vpojne, zares hitro sušeče in zavzemale so bistveno manj prostora, kot bombažne (da o teži sploh ne govorim).

Ko so že končevale svojo življensko pot, pa so na trg začeli prihajali izdelki iz mikrovlaken in tudi potovalne brisače, ki so iz leta v leto manjše, lažje, bolj mehke, bolj vpojne, še hitreje se sušijo, skratka so sploh in oh in ne samo za popotnike, temveč tudi za športnike, rekreativce, pohodnike... Tako sam že kar nekaj časa uporabljam mini brisačko, ki jo imam pritrjeno kar na kolesarskem nahrbtniku.

Pri nas so dosegljive predvsem v trgovinah s športno in pohodniško opremo. Lahko tudi pobrskate po spletnih trgovinah: brisača za potovanje, potovalna brisača ali še bolje: towel + travel, compact, sport, microfiber, softfibre, micro, ultralite...

Avtor: Marko Petrič

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com