Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Panasonic LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S.

23.03.2021 11:48

Novi Panasonic objektiv s telefoto zoomom in makro zmogljivostmi za serijo LUMIX S: LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300)

LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300) zasnovan je na sistemu L-Mount za Panasonicovo serijo LUMIX S brez ogledala v celotnem kadru. Serija LUMIX S teži k brezkompromisni kakovosti slike s svojo paleto fotoaparatov in objektivov zasnovanih za zahtevnega ustvarjalca vsebin. 

Novi LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. se lahko pohvali z izjemno kakovostjo slike v celotnem kadru, kar omogoča prikazovanje zelo impresivnih fotografij in video zapisov. Prav tako zagotavlja AF velike hitrosti, visoko preciznost i Dual I.S. za agilno mobilnost v širokem spektru situacij snemanja, kar vključuje šport, živali, portrete, letala in vozila. 

S sprejetjem najsodobnejše optične tehnologije, optimalno poravnanje 17 elementov leče v 11 skupin, kar vključuje eno lećo UED (ultra ekstra-nizka disperzija), dve leči ED (ekstra-nizka disperzija) in eno UHR (ultra-visok refrakcioni indeks) učinkovito zavira tako aksialno kromatično aberacijo na tele koncu kot tudi kromatično aberacijo na širokem koncu. Konkretno, UHR leča dosega enkomerno kakovost slike od centra do robu slike, medtem ko prispeva ko možnosti optimizacije kompaktne velikosti enote leče.

Z izjemno minimalno razdaljo ostrenja 0,54m, LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. doseže največjo povečavo 0,5x (na 300 mm), kar ustvarjai makro fotografijo in videografijo v polovični velikosti. Zaobljena diafragma šarenice z 11 rezili zagotavlja čudovit krožni "bokeh" v celotnem obsegu povečave. 

S kombiniranjem O.I.S. (optičneega stabilizatorja slike) v leči in telesu I.S. v  fotoaparatih serije LUMIX S, sistem Dual I.S. (stabilizator slike) odpravi učinke tresenja rok, kar omogoča uporabo počasnejše hitrosti zaklopa 5,5 stopinje. Kontrola fokusa z maksimalno hitrostjo 480 fps senzorskega pogona ustvarja hiter AF velike natančnosti. 

Kljub temu je LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. kompakten in lahek in omogoča udobno mobilnost. Robustna oblika odporna proti prahu/pršenju tekočine*3 vzdrži uporabo v težkih pogojih  tudi pri 10 stopinjah pod ničlo. Poleg tega obloga iz fluora na sprednjem elementu odbija vodo in olje. Premer filtra je 77 mm.

Vsi objektivi LUMIX S serije izstopajo po učinku snemanja videa z mehanizmom, ki zmanjšuje "dihanje" ostrenja, kar je težava pri uporabi zamenljivih objektivov, ki so izključno zasnovani za ustvarjanje mirujočih slik. Poleg tega se premikanje ostrenja zmanjšuje med povečevanjem, tako da je motiv vedno v jasni ostrini, kar vodi do videoposnetkov profesionalnega razreda. 

Novejši objektivi L-Mount, kar vključuje še tri objektiva F1.8 z veliko odprtino blende, so v fazi izdelave, da bi se nadalje izboljšala linija objektiva LUMIX S serije in izpolnole potrebe naših kupcev.

Panasonic Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com