Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Zmogljiv in prenosen – fotoaparat LUMIX G90

30.09.2019 15:46

LUMIX G90 je zasnovan za visoko stopnjo mobilnosti in enostavno uporabo, odlikuje pa ga niz funkcij, odlično izpopolnjenih za snemanje fotografij in videoposnetkov. 

G90 se ponaša z digitalnim senzorjem Live MOS z 20,3 milijona slikovnih pik, najnovejšim slikovnim procesorjem Venus Engine in s 5-osno dvojno stabilizacijo slik Dual I.S. 2 (stabilizator slike), kar pomeni, da lahko z njim snemate dogajanja v najrazličnejših okoliščinah. 

Ohišje fotoaparata G90 je oblikovano za kar najbolj udobno in enostavno uporabo, poleg tega je zatesnjeno in tako odporno proti vdoru vode ter prahu. Integrirani LVF OLED (iskalo s prikazom v živo) skupaj s 3,0-palčnim zaslonom OLED na zadnji strani omogoča kompozicijo iz poljubnega kota.

Videografom G90 ponuja snemanje videoposnetkov 4K in Full HD s širokim razponom hitrosti sličic, pri čemer je na voljo zunanje snemanje skupaj s 3,5-milimetrskim priključkom za mikrofon ter novo vtičnico za slušalke. 

Tako kot v drugih izdelkih LUMIX lahko tudi s fotoaparatom G90 s funkcijo snemanja fotografij 4K ulovite bežne trenutke z novimi funkcijami, kot sta kompozicija zaporedja ter samodejno označevanje.

Povezljivosti Bluetooth in Wi-Fi poenostavljata skupno rabo, ko ste na poti, USB pa omogoča tudi hitro polnjenje.

 

Visoka kakovost slik in super hitro samodejno ostrenje

Digitalni senzor Live MOS z 20,3 milijona slikovnih pik je za G90 zasnovan brez nizkoprepustnega filtra, da bi lahko posneli kar največ podrobnosti. Skupaj s slikovnim procesorjem Venus ponujata naravne in pristne slike s širokim dinamičnim razponom.

Kar najostrejše slike LUMIX G90 zagotavlja s 5-osno dvojno stabilizacijo slike Dual I.S. 2 (stabilizator slike). Ta združuje optični stabilizator slike in sistem stabilizacije slike, ki je vgrajen v ohišje, s čimer odpravi tresenje med fotografiranjem kot s 5-stopenjsko hitrostjo zaklopa. 5-osna dvojna stabilizacija slike Dual IS 2 omogoča kar najbolj tekoče snemanje fotografij in videoposnetkov, vključno z videoposnetki 4K.

Z doseganjem visokih hitrosti samodejnega ostrenja (0,07 sekunde) in s hitrim zaporednim fotografiranjem s hitrostjo 9 sličic/sekundo (AF-S) ali 6 sličic/sekundo (AF-C) lahko ustvarite ostre posnetke hitro premikajočih se objektov. Tehnologija DFD (Depth From Defocus) v fotoaparatu G90 vam omogoča, da sledite premikajočim se objektom, pri čemer lahko spremenite nastavitve občutljivosti, da prilagodite delovanje samodejnega ostrenja objektu, ki ga fotografirate.

 

Funkcionalnost snemanja videoposnetkov 

Lumix G90 je pravi hibridni fotoaparat, saj ponuja enakovreden širok razpon zmogljivosti za snemanje videoposnetkov.

Snemate lahko videoposnetke 4K (3840 x 2140) s hitrostjo 30p/25p (50-herčno območje)/30p (60 Hz) ali 24p poleg Full HD (1920 x 1080) s hitrostjo 60p/50p (50-herčno območje), 60p (60-herčno območje) z neprekinjenim samodejnim ostrenjem. Snemanje videoposnetkov z visoko hitrostjo je mogoče izkoristiti tudi za snemanje počasnih videoposnetkov z ločljivostjo Full HD s hitrostjo 120 sličic/sekundo (1/4x), 90 sličic/sekundo (1/3x) in 60 sličic/sekundo (1/2x).

Na voljo je sprotni prikaz slik na zunanjem zaslonu v razmerju 4 : 2 : 2/8-bitno*1 prek izbirnega mikro kabla HDMI, V-Log L pa je nameščen za širši dinamični razpon z upodabljanjem barv v postprodukciji. Vključena sta tudi 3,5-milimetrska vtičnica za mikrofon za snemanje visokokakovostnega zvoka in vtičnica za slušalke.

G90 ponuja LUMIX-ove znane načine fotografiranja 4K. Obstoječa zmogljivost izvlačenja bežnih trenutkov iz videoposnetkov 4K s hitrostjo 30 sličic/sekundo je zdaj še enostavnejša zaradi nove funkcije označevanja, ki samodejno zazna sličice s spremembami slike. Dodana je tudi funkcija kompozicije zaporedja, s katero lahko ustvarite slike s čudaškim učinkom animacije tako, da združite več slik v en posnetek z zabavnim učinkom.

Avtor: Panasonic Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com