Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Olympus Tough 850

29.01.2014 12:30

S TG-850 je Olympus dosegel novo raven trpežnosti. Novi fotoaparat je kombinacija vzdržljivega in lepo oblikovanega ohišja, trpežnega delovanja, novo razvitega 5-kratnega optičnega zoom objektiva z goriščnico od 21 do 105 mm* in premičnega zaslona, s katerim lažje posnamemo edinstvene dogodke. Fotoaparat je nadvse primeren za uporabo v najzahtevnejših pogojih - prenese padce** z višine do 2,1 m, je vodotesen** do 10 m globine, odporen na fizične obremenitve** do 100 kg in brez težav deluje tudi pri temperaturah do
-10 °C**. Ultra širokokotni objektiv ima najširši kot v razredu trpežnih fotoaparatov. Čeprav lahko zaslon zasukamo tudi za 180°, je enako trpežen kot ohišje in skupaj s pomanjšanim objektivom skrbi za lep videz kompaktnega fotoaparata, ki je zaradi svojih lastnosti zlasti primeren za podvodno fotografiranje. Pri fotografiranju z napol potopljenim fotoaparatom se fotografu npr. ni potrebno dejansko potopiti pod vodo, saj z enostavnim zasukom zaslona za 90° ohrani popoln pregled nad podvodnim motivom. Večji ročaj zagotavlja boljši oprijem med fotografiranjem, pri čemer ultra hitro samodejno ostrenje FAST in slikovni procesor TruePic VII poskrbita za dobro kakovost posnetkov. Na voljo je tudi intervalno fotografiranje in tekoče videosnemanje v polni HD-kakovosti s 60p sličicami na sekundo.
TG-850 bo na voljo od marca 2014  v srebrni, črni ali beli barvi.

Zasnova TOUGH
Ohišje TG-850 je športne in elegantne oblike, na njem so mehke površine in ostre linije, kar v kombinaciji s trpežnim delovanjem zagotavlja predvsem prilagodljivost na vse razmere. Je dovolj vzdržljiv, da ga lahko s seboj vzamemo kamorkoli, toda hkrati ga je enostavno upravljati, kar je dobrodošlo npr. pri fotografiranju v mestu. Zaslon, ki ga lahko obrnemo za 180°, je nadvse primeren za fotografiranje »sebkov«. V fotoaparatu lahko uporabljamo tudi pomnilniško kartico FlashAir (z brezžičnim omrežjem LAN, na voljo posebej), prek katere fotoaparat povežemo z združljivimi pametnimi telefoni in računalniki, nanje prenesemo posnetke in si jih ogledamo.

Kakovost posnetkov TOUGH
Leče v objektivu so izdelane iz novih steklenih materialov, zaradi česar so lahko tanjše in kompaktnejše. Uporabljena je tudi leča »super HR« z visokim lomnim količnikom. Visoka optična kakovost je zagotovljena tudi pri uporabi širokega kota, medtem ko tehnologije iHS omogočajo fotografiranje v vseh svetlobnih pogojih (z ISO do 6400).

Stabilizator slike bistveno ublaži tresenje fotoaparata in je vgrajen v objektiv, zaradi česar je celoten fotoaparat lahko kompaktnejši. Za stabilizacijo slike je uporabljena podobna tehnologija premikanja leč v objektivu, kot jo najdemo pri fotoaparatih D-SLR. 16-megapikselno svetlobno tipalo BSI CMOS deluje v kombinaciji s slikovnim procesorjem TruePic VII najnovejše generacije in zagotavlja najboljši izkoristek zmogljive optike objektiva.

Vsestranski TOUGH
TG-850 je opremljen z Umetniškimi filtri, med njimi sta tudi Poudarjene barve in Mehka ostrina, s katerimi lahko uporabniki fotografije ustvarjalno spreminjajo. Na voljo je intervalno fotografiranje (do 99 posnetkov v prednastavljenih intervalih od 10 sekund do 60 minut) in tekoče videosnemanje v polni kakovosti HD s 60p sličicami na sekundo (ali z visoko hitrostjo 120 sličic na sekundo ob ločljivosti 640 x 480 oz. 240 sličic na sekundo in z ločljivostjo 320 x 240.)

Hitrost TOUGH
Zaslon LCD hitro osvežuje sliko in brez težav prikaže tudi najhitrejše motive, zaradi česar je fotoaparat ob kombinaciji samodejnega ostrenja FAST in rafalnega fotografiranja s 7,1 posnetka na sekundo še posebej primeren za fotografiranje hitrih prizorov, zlasti zunaj, kjer njegova trpežnost resnično pride do izraza.

Avtor: Olympus Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com