Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Olympus Stylus TOUGH TG-3

09.04.2014 11:12

Novi vodilni model Olympusove izjemno trpežne serije fotoaparatov TOUGH je pravi odgovor za vse ljubitelje adrenalinskih športov in prostega časa v naravi, ki želijo svoja doživetja ohraniti na visoko kakovostnih fotografijah. S svetlobno izjemno močnim objektivom lahko tudi ob pomanjkanju ustrezne svetlobe posnamemo odlične fotografije. Sliko, ki jo širokokotni objektiv 1 : 2,0-4,9 s hitrim 4-kratnim optičnim zoomom 25-100 mm* projicira na svetlobno tipalo, obdela enak slikovni procesor TruePic VII, kot ga najdemo na Olympusovem fotoaparatu višjega razreda OM-D E-M1 z izmenljivimi objektivi. Na fotoaparatu so štirje novi makro programi, ki kot prvi na svetu ljubiteljem narave omogočajo fotografiranje majhnih podrobnosti v velikih povečavah in kakovosti, ki jo je užitek pokazati drugim. Prenos posnetkov na splet poteka hitro in enostavno prek WiFi in pametnega telefona. Za TOUGH TG-3 je na voljo izbor dodatne opreme, ki obsega konverterje in namensko opremo za makro fotografiranje, pisano na kožo tudi najustvarjalnejšim uporabnikom. Za uporabnike, željne adrenalinskih doživetij, ima fotoaparat skorajda neuničljivo ohišje, značilno za serijo TOUGH. TG-3 bo na voljo v črni in rdeči barvi od junija 2014.

 

Še vzdržljivejši

Legendarni japonski alpinist Yuichiro Miura je ob vzponu na Mount Everest 2013 s seboj vzel predhodnika TG-3. Le pogled na vzdržljivo ohišje novega fotoaparata je dovolj za potrditev slovesa odlične izdelave serije TOUGH. TG-3 namreč prenese padce z višine 2,1 metra in fizične obremenitve do 100 kg. Niti temperature do -10 °C, prah ali voda pri potapljanju do 15 m globoko brez dodatnega podvodnega ohišja** mu ne pridejo do živega.

 

Bliže

V trpežnem ohišju TOUGH TG-3 se skriva najnaprednejša fotografska tehnologija.
Opremljen je npr. s prvim makro programom doslej, ki vsebuje štiri podprograme. Napredni marko fotografski program obsega podprograme Mikroskop, Mikroskopska povečava, Večplastno ostrenje in Stopnjevanje ostrenja. S podprogramom Mikroskop doseže več kot 40-kratno povečavo motiva iz oddaljenosti le 1 cm. Če je torej motiv dejansko velik le 1 mm, bo na LCD videti, kot bi meril 44,4 mm. Z Večplastnim ostrenjem se izognemo nenamerni zameglitvi ozadja motiva oz. lahko dosežemo veliko globinsko ostrino. Podprogram samodejno naredi več posnetkov z izostrenimi različnimi deli motiva in jih združi v enotno fotografijo z veliko globinsko ostrino in kakovostjo. Sestavljena fotografija nudi najvišjo stopnjo ustvarjalnosti brez uporabe računalnika, kar je pri fotografiranju daleč od doma navsezadnje tudi potrebno.

 

Prilagodljivejši

Ena bistvenih pomanjkljivosti fotoaparatov na mobilnih telefonih in majhnih kamer je premajhen pomnilnika za posnetke v visoki ločljivosti. Da pomanjkanja dodatne opreme, zaradi česar so posnetki nizke kakovosti, niti ne omenjamo. Ena velikih prednosti Olympusovega TOUGH TG-3 je visoka kakovost posnetkov celo v mraku ter združljivost s konverterji in makro opremo, ki omogoča različne fotografske sloge in učinke. Ena od njih je npr. nova obročasta makro lučka LG-1, ki se privije neposredno na svetlobno močni objektiv in makro motive enakomerno osvetljuje z vseh strani. Tu je tudi adapter za konverterje in različni konverterji (ribjeoki, telefoto), ki jih je mogoče namestiti tudi v najekstremnejših okoliščinah - celo po vodo - ne da bi pri tem tvegali poškodbe fotoaparata. Za fotografiranje v večjih globinah  je na voljo podvodno ohišje PT-056, ki fotoaparat ščiti vse do globine 45 metrov.

 

Bolj povezljiv

Neizogibni rezultat vse omenjene ustvarjalne pestrosti? Možnost raznolikega in izvirnega fotografiranja v visoki kakovosti z ločljivostjo 16 megapikslov ter videosnemanja v polni HD-kakovosti. Posnetke lahko prek WiFi že takoj objavimo na družabnih omrežjih, brez strahu pred nizko kakovostjo, značilno za povprečne fotoaparate. Prek WiFi lahko TOUGH TG-3 tudi daljinsko upravljamo s pametnim telefonom, kar je zlasti priročno pri fotografiranju plašnih živali, npr. žuželk. Fotoaparat je mogoče sprožiti z dotikom zaslona na pametnem telefonu in si na njem ogledati kompozicijo avtoportretov na nedostopnih krajih, kjer ni nikogar drugega, ki bi nam lahko pri tem pomagal.

Avtor: Olympus Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com