Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon 12 že let vodilni na trgu kamer DSLR

27.03.2015 12:26

Canon je objavil, da podjetje praznuje 12. obletnico vodilnega položaja na svetovnem trgu digitalnih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi po številu enot.

Začetek Canonovega vodstva na trgu sega v leto 2003, v čas, ko so bili digitalni SLR-fotoaparati še zelo v povojih, in sovpada s predstavitvijo prelomnega modela EOS 300D. EOS 300D, ki je potrošnikom ponudil kompaktno in lahko obliko za konkurenčno ceno, je predstavljal resnično inovacijo in postavil temelje za Canonovo rast na trgu digitalnih SLR-jev. Od takrat je Canon nadaljeval s premagovanjem izzivov in inoviranjem ter predstavil bogat nabor izdelkov, ki so zaznamovali panogo, vključno s serijama EOS-1D za profesionalne uporabnike in EOS 5D, ki je s pomočjo tipala polne velikosti s funkcijo zajema videa tlakovala pot digitalnemu snemanju videa na napravah SLR.

Canon je oktobra 2014 predstavil fotoaparat EOS 7D Mark II za napredne ljubiteljske uporabnike, ki je bil deležen odličnih pohval zaradi hitrega neprekinjenega fotografiranja pri 10 posnetkih na sekundo in vrhunskih zmogljivosti pri samodejnem ostrenju. Ponudba je bila še dodatno razširjena v letošnjem februarju, ko je bilo predstavljenih pet novih modelov fotoaparatov. Nova ponudba vključuje modela EOS 5DS in 5DS R, ki ju odlikuje najvišje število točk med digitalnimi fotoaparati SLR s 35 mm tipali polne velikosti; EOS 760D in EOS 750D – digitalna fotoaparata vstopnega razreda; in EOS M3 – digitalni kompaktni sistem, ki fotografskim navdušencem nudi premijsko zmogljivost.

Canon je prav tako nedavno proslavil izjemen proizvodni mejnik na področju objektivov, saj je proizvedel svoj 100-milijonti izmenljivi objektiv serije EF za fotoaparate EOS. Canonov obsežen nabor objektivov EF, ki ga trenutno sestavlja 97 modelov, predstavlja bogato ponudbo, ki uporabnikom fotoaparatov EOS odpira širok spekter fotografskih možnosti ter jim pomaga pri ustvarjanju bogatih in raznolikih fotografij, ko odkrivajo in fotografirajo svet okoli sebe.

Canonova obsežna ponudba fotoaparatov in predanost razvoju – od modela EOS 300D pa vse do modela EOS 7D Mark II in najnovejših predstavitev v letu 2015 – sta zagotovila, da je podjetje v zadnjih 12 letih ostalo pred vsemi tekmeci in potrdilo vlogo tistega podjetja, ki definira panogo, oblikuje trende in kot prvo izpolnjuje pričakovanja potrošnikov.

Avtor: Canon Adria

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com