Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Zeiss Otus 55mm f/1,4

23.10.2013 13:39

Otus je latinsko ime za vrsto sove, ki je znana po posebej ostrem nočnem vidu. Otus 1,4/55 je nov objektiv, ki ga je ZEISS razvil kot odgovor na vse večje zahteve uporabnikov kamer DSLR.

Na osnovi dolgoletnih izkušenj so pri ZEISS konstruirali objektiv z izredno ostrino, visokim kontrastom in brez vidne kromatske aberacije. Je prvi v vrsti novih visokokakovostnih profesionalnih objektivov z ročnim ostrenjem. Sledili mu bodo še novi z drugimi goriščnicami. Objektiv je sestavljen iz 12 leč v 10 skupinah, od tega jih je 6 iz specialnega stekla z majhnim količnikom razpršenosti.

Odličen je pri nočnih posnetkih. Poklicnim fotografom bo dobro služil pri reklamni, studijski in modni fotografiji.Ker so zmogljivosti enake pri vseh razdaljah do objekta je prav tako odličen za pokrajinsko in arhitekturno fotografiranje, saj bo prikazal vse podrobnosti objekta. Pri portretih bo Otus 1,4/55 podal vse detajle, velika svetlobna moč f/1.4 pa dovoljuje kreativno uporabo globinske ostrine. Z napredno optično konstrukcijo barvnega razklona praktično ni. Mehanična kakovost je zelo visoka, tolerance na ostrilnem obroču so minimalne. Obroč se vrti mehko, tekoče; rumene oznake za oddaljenost so dobro vidne.

Celotna kovinska konstrukcija zagotavlja dolgo življenjsko dobo tudi pri profesionalni uporabi. Za svojo inovativno konstrukcijo je objektiv že dobil nagrado iF product design award 2013. Dobava je bila napovedana za konec oktobra, vendar je zaradi velikega zanimanja, ki je presenetil celo ZEISS, trenutno prestavljena na začetek decembra. Na razpolago bo s priključnimi bajoneti Nikon F (ZF.2) in Canon EF (ZE). Prodajna cena objektiva je 3.587,90 EUR, vendar si ga lahko v prednaročilu pridobite še za nekoliko nižjo ceno!

Cumulus d.o.o.

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com