Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Toskanski griči - kratka reportaža

18.09.2009 11:06

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si


FotoPOTEP Toskana v VIDEO zapisu.

e-Fotografija je septembra in novembra organizirala fotoizlet v Toskano. Toskana je pokrajina, ki lahko navduši samo tiste izletnike, ki si žele širnih polj, samotnih poti med polji, jahanja in samotnega sprehoda. Fotografa, ki mu je ljuba krajinska fotografija pa pokrajina ne samo navduši, ampak ga povsem zasvoji. Zato se mnogi po prvem srečanju s toskanskimi griči in vedno drugačno pokrajino ter svetlobo, zasvojeni vračajo.

Seveda je nekaj drugega če potuješ sam ali v skupini. Izkušnje e-Fotografije in njenih predavateljev so prinesle drugačen, fotografu namenjen izlet. Majhen avtobus, ki lahko ustavi na vsakem mestu ob cesti je še kako pomemben. 100 in večkrat se sliši, ustavi, ustavi, gremo slikat, pa čeprav smo uro fotografirali samo nekaj sto metrov nazaj. Kljub temu, da bi z nami šli še mnogi, pa nismo podlegli množičnemu turizmu. Raje smo za vse interesirane organizirali ponoven izlet v novembru, ki je glede na prijave že zagotovljen... Tokrat nas ne bodo pričakale povsem sveže zorana polja, ampak pokrajina, ki bo že odeta v jesenske barve ter drugače obdelana polja.

Da je manjša skupina in s tem avtobus v Toskani velika prednost se je videlo že prvi dan. Nismo se več pogovarjali koliko km je do cilja, ampak koliko ur potrebujemo do njega. Oziroma koga sploh še zanima cilj, tu smo zdaj, ta trenutek in samo to je pomembno. V Toskani se fotografu življenje ustavi. Za vsakim ovinkom, za vsakim hribčkom je treba s fotokamero ujeti trenutek. Torej ni hitenja, ni spoznavanja mest, cerkva, fresk. Ostanejo samo fotografije. Na koncu tri dnevnega fotopotepanja pa je vsem v mislih, kdaj v Toskano ponovno.


Sam vse udeležence fotopotepa "Toskanski griči" meseca marca čakam kar na polju. Res, da bo na njemu kmalu kaj posejeno in vzklilo do takrat, vendar je Toskana lahako iz ure v uro drugačna. Zato si samo izberemo motiv in enkrat v življenju pride do tiste "prave" fotografije.

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com