Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.foto-klik.si/
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

Studijska fotodelavnica z modelom

Avtor:Matjaž Intihar
11.12.2018 12:21

 

Studijska delavnica z modelom, vodi Matjaž Očko

29. januar od 17.30 do 20.30 (3 ure)

Pri delavnici studijske fotografije se bomo spoznali z osnovami in naprednimi tehnikami studijske fotografije - od tega, kaj vse lahko naredimo z uporabo ene same bliskavice z različnimi modifikatorji, do uporabe večje količine izvorov svetlobe. Predelali bomo različne tipe svetlobe, kje in kako jih uporabimo in kakšnih trikov se lahko poslužimo pri improvizaciji. Pri delu z modelom bo predstavljen način dela, komunikacija, upoštevanje naročnikovih želja in realizacija le-teh. Vsak udeleženec bo ob prisotnosti profesionalnega fotografa imel na voljo nekaj minut samostojnega dela z modelom, da doživi pristno izkušnjo. Zaključili bomo z debato o postprodukciji in retuši.

Z Matjažem sva prvič že leta 2008 organizirala studijsko delavnico (reportaža - Studijska fotodelavnica e-Fotografija).

Prikazali bomo postopek osvetljevanja z mehko, difuzno svetlobo, nežnimi sencami in blagimi kontrasti in kako to doseči s čim manj opreme.

Na istem setupu bomo naredili primerjavo uporabe le enega izvora svetlobe, postopoma dodali še enega na ozadje.

Celoten potek delavnice pa bo seveda govora o komunikaciji z modelom, “kaj ja in kaj ne”, kako priti do primernega modela za naše potrebe in kako ga usmeriti za čim boljši rezultat.

S tremi izvori svetlobe se bomo ustavili pri klasičnem portretu, a hkrati prikazali možnosti improvizacije s poceni materiali, različnimi modifikatorji svetlobe itd.

Pri bližnjih posnetnih obraza se bomo posvetili uporabi odbojnikov oz. različnih odsevnih površin in primerjali uporabo ene, dveh, treh in večih izvorov trde in mehke svetlobe.

Izpostavili bomo kaj je pomembno pri komercialni modni fotografiji, kakšni so trenutni trendi, na kaj je potrebno paziti in kaj običajno želi naročnik od fotografa.

 

 

Kdaj: 29. januar od 17.30 do 20.30 ure (3 ure)
Kje: Studio pet500, Tržaška c.2, Ljubljana

Cena: 80€ fizične osebe, 95€ pravne osebe, sp.
 

Prijave na delavnico Studio


Potrebno znanje: Osnovno.
Oprema: Katerokoli kamera DSLR. Objektiv s srednjimi goriščnicami. Polne baterije, prazna kartica. Da ne zmanjka energije v bateriji priporočljivo vzeti polnilec. Če imate, vzemite tudi dodatno bliskavico.

 

Število udeležencev je omejeno.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com