Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

 

Sony FE 50mm F2.8 Macro

05.09.2016 11:59

Makro fotografija na dosegu roke z novim Sonyjevim  50 mm širokokotnim makro objektivom F2.8
Lahek in kompakten 50 mm premium objektiv s povečavo 1:1
Sony z novim širokokotnim makro objektivom polnega formata FE 50mm F2.8 (model SEL50M28) razširja linijo objektivov serije E, ustvarjeno za fotoaparate ɑ.

Vsestranski makro objektiv s standardno goriščno razdaljo zaslonke 50 mm je idealen za fotografiranje v vsakdanjih razmerah. Odlikuje ga široko odprta zaslonka F2.8 za doseganje vrhunske kakovosti zajetih posnetkov in učinkov zameglitve ozadja »bokeh«, hkrati pa možnost makro povečave 1:1 fotografom omogoča izostrene posnetke tudi od blizu. S številnimi gumbi za nadzor, vključno z gumbom za omejitev razpona in zaklepa ostrenja, vsakomur omogoča kakovostno makro fotografiranje.

Kot odličen sopotnik pri zajemanju posnetkov pokrajine in portretnih fotografij ter makro posnetkov novi širokokotni makro objektiv SEL50M28 omogoča najmanjšo razdaljo ostrenja 0.16 m in širok kot za zajemanje več ozadja v primerjavi z makro objektivi, ki nudijo več fokusne dolžine. Z zgolj 236 g je izredno lahek in prenosen, ker pa je odporen tudi na prah in vlago[i], je primeren za uporabo v različnih vremenskih razmerah.

Novi makro objektiv FE 50mm F2.8 odlikuje steklo ED (»Extra-low Dispersion«), ki učinkovito nadomešča aksialno kromatsko aberacijo pri približanih posnetkih in omogoča, da ustvarite jasne in visoko kakovostne fotografije. Krožna zaslonka ustvarja čudovite učinke bokeh, optična in mehanska struktura objektiva pa odstrani bleščanje ter motne posnetke tudi brez sončne zaslonke.

Objektiv SEL50M28 bo v Evropi predvidoma na voljo oktobra 2016.

Avtor: Sony Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com