Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sony Action Cam HDR-AS50

08.01.2016 10:49

Prebudite svoj pustolovski duh s Sonyjevo aktivno videokamero Action Cam

Najnovejši Action Cam z izjemnimi novimi funkcijami snemanja in izboljšano uporabnostjo zagotavlja, da ujamete vsak trenutek akcije

·       Napredni stabilizator slike SteadyShot™ zagotavlja brezhibne posnetke brez tresljajev skupaj s CMOS-senzorjem Exmor R™ z osvetlitvijo ozadja, ki premore 11.1 milijona slikovnih pik, in objektivom ZEISS® Tessar za še boljo ločljivost

·       Zmožnost trikratnega približevanja posnetkov z ohranjanjem ostrine in nastavitve snemanja iz dveh zornih kotov

·       Odpornejša zasnova aktivne videokamere za še večjo uporabnost in priloženo vodotesno ohišje za podvodno snemanje do 60 metrov globine

·       Program Action Cam Movie Creator: odlične funkcije snemanja posnetkov z visoko bitno hitrostjo 50 Mb/s v formatu XAVC S[i], snemanje v ločljivosti 120p/100p za čudovite počasne posnetke in funkcija časovnega preskoka »Time Lapse«

S Sonyjevo novo aktivno videokamero Action Cam HDR-AS50 lahko ovekovečite vse svoje pustolovščine in v objektiv ujamete posnetke iz različnih zornih kotov. Ni pomembno, ali v svojem prostem času radi potujete, uživate v vodnih športih, kolesarite in pa se preprosto sprehajate naokoli – z Action Cam HDR-AS50 lahko posnamete vsa svoja doživetja in jih ponovno doživite v visoki ločljivosti (HD).

HDR-AS50 je opremljen s CMOS-senzorjem z osvetlitvijo ozadja, ki premore 11.1 milijona slikovnih pik, in objektivom ZEISS® Tessar za snemanje v izjemno natančni visoki ločljivosti. Z naprednim stabilizatorjem slike SteadyShot, ki je kar trikrat boljši v primerjavi s svojimi predhodniki[ii], najdemo pa ga tudi v vrhunskem modelu aktivne videokamere FDR-X1000V, zagotavlja vrhunsko snemanje ob vsaki priložnosti brez motečih tresljajev. Stabilizator je še posebej učinkovit pri tresljajih nizkih amplitud, ki se lahko pojavljajo ob uporabi daljinsko vodenih helikopterjev. Snemanje jasnih in mirnih posnetkov ob akcijskih podvigih, kot je skok s padalom, sedaj ni več težava, saj so moteči tresljaji in zamegljenost odpravljeni.

Aktivna videokamera HDR-AS50 vam z nastavitvami kotov snemanja in približevanja omogoča uravnavanje kotov zajetih posnetkov. Lastniki kamere lahko izbirajo med širokim in ozkim kotom snemanja[iii], kar omogoča popolno uokvirjanje vsake dogodivščine z manjšo stopnjo popačenja, ki zagotavlja odlično kakovost posnetka. HDR-AS50 odlikuje tudi trikratni »smooth« zoom z ohranjanjem ostrine, s katerim se lahko še bolj približate akcijski dogodivščini.

Preoblikovanje zasnove aktivne videokamere HDR-AS50 zagotavlja še večjo uporabnost. Action Cam tako ponuja novo in izboljšano uporabniško izkušnjo, ki omogoča intuitivno rabo s pomočjo ikon in gumbov, s katerimi lahko hitro menjujemo nastavitve in ne izgubljamo dragocenega časa. Videokamero je prav tako mogoče nadzorovati s pomočjo aplikacije PlayMemories Mobile[iv], ki jo enostavno naložite na pametni telefon ali tablico.

HDR-AS50 se ponaša s stranskim vhodnim priključkom USB, ki omogoča enostavno povezovanje aktivne  videokamere tudi, ko je nanjo nameščena dodatna oprema. Tako lahko svojo aktivno videokamero napolnite tudi med snemanjem s pomočjo prenosnega polnilnika. Z trinožno vtičnico prav tako ne boste več potrebovali posebnega trinožnega adapterja.

Nova aktivna videokamera vključuje nekatere izboljšave, ki temeljijo na oceni športnikov in drugih uporabnikov. Dodani so bili prilagodljivi in izboljšani zvoki gumbov (beep sounds), trojni set signalnih luči na sprednjem, zgornjem in zadnjem delu, ki zagotavljajo večjo vidnost stanja aktivne videokamere, kot je npr. način REC med nošenjem na čeladi ali krmilu.

HDR-AS50 ponuja set neverjetnih funkcij za snemanje za dih jemajoče posnetke. Navdušilo vas bo snemanje v intervalih s časovnim preskokom, ki omogoča statične posnetke z ločljivostjo 8 milijona slikovnih pik. Tako lahko posnetke kljub snemanju v visoki ločljivosti HD med urejanjem z uporabo programa Action Cam Movie Creator[v] pretvorite v osupljive filme s časovnim preskokom v ločljivosti 4K. Te posnetke lahko pretvorite tudi v polno visoko ločljivost (Full HD) z aplikacijo Action Cam[vi].

HDR-AS50 ima moč zajemanja posnetkov z visoko bitno hitrostjo 50 MB/s v formatu XAVC S, kar dovoljuje snemanje še tako kompleksnega dogajanja, kot so množice ljudi ali pljuskanje vode, z neverjetnimi podrobnostmi. Bežne trenutke, ki jih želimo poudariti, lahko ujamemo s filmsko upočasnjenim načinom snemanja, kar omogoča dodajanje ustvarjalskega pridiha tem nepozabnim trenutkom[vii].

Sonyjev vgrajen program za oblikovanje posnetkov Highlight Movie Maker[viii] sedaj vključuje funkcija zaznavanja obraznih potez in samodejno oblikuje film s ključnimi prizori, ki ga lahko takoj tudi pogledate in delite naprej. Akcijski posnetki so sedaj dodatno opremljeni tudi s čistim in živahnim zvokom, posnetim z visokokakovostnim stereo mikrofonom, ki vam omogoča, da ujamete pristno bučanje valov ali otroški smeh.

HDR-AS50 je na voljo s široko izbiro dodatkov, s katerimi boste ujeli enkratne življenjske trenutke. Navdušence nad plavanjem in potapljanjem bo navdušilo vodotesno ohišje videokamere, ki omogoča snemanje na globini do 60 metrov. Ohišje je popolno zasnovano za zaščito videokamere pred prašnimi delci, udarci in vodo. Poseben širok objektiv omogoča snemanje neverjetno jasnih in ostrih posnetkov pod vodo, na voljo pa je dodatek nosilca za kapi (AKA-CAP1), ki je idealen za potovanja in tudi ribolov.

Sonyjeva nova videokamera ActionCam HDR-AS50 bo v Evropi na voljo od sredine februarja 2016.

[i] Za snemanje v formatu XAVC S je potrebna mikro pomnilniška kartica SDHC/SDXC (razred 10).

[ii] V primerjavi z modeli HDR-AS20, HDR-AS30V, HDR-AZ1 in HDR-AS100V.

[iii] Širok / ozek kot na voljo, ko je stabilizator SteadyShot izklopljen.

[iv] Z različico 5.5. Nadzorovanje vklopa in izklopa aktivne videokamere zahteva pametni telefon ali tablico, združljivo s povezavo Bluetooth 4.0 (Android 5.0 ali novejše ali iOS).

[v] Z Windows različico 5.1 in Mac različico 3.1.

[vi] Možna v 2.0 ali novejši različici, na voljo za Android in iOS.

[vii] Upočasnjene posnetke lahko urejate z aplikacijo Action Cam App ali programsko opremo Action Cam Movie Creator.

[viii] Ni na voljo za format XAVC S 24p in snemanje pri visoki hitrosti.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com