Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Registracija v Galerijo in Forum e-Fotografija

Avtor:Matjaž Intihar
08.07.2009 10:20

 

Galerija e-Fotografija

Na spletnem naslovu www.e-fotografija.com/galerija/ se vam odpre osnovno okno galerije. V spodnjem levem delu galerije je okno za registracijo in prijavo.

Z miško kliknite na napis »registriraj se« in odprlo se vam bo okno s splošnimi pogoji uporabe, sodelovanja na Galeriji.

Prosim če preberete splošno pogoje in se držite predvsem prošnje, ki govori, da se dodaja kulturne komentarje in da se držimo zapisov o fotografiji. Po kliku na spodnji napis »strinjam se«, se odpre okno v katerega vpišemo podatke s katerimi se bomo registrirali.

Uporabniško ime si izberete sami. Lahko je vaše ime, priimek, ali ime, ki bo vaš vzdevek. Priporočljivo je, da najprej vpišete ime (vzdevek) in takoj kliknite »registriraj se«. Galerija vas bo v tem primeru sicer opozorila, da še niste podali ostale podatke (zgoraj okna v rdečem polju), oziroma v prvi vrstici zapisala, ali to uporabniško ime že obstaja. Recimo, z imenom (vzdevkom) matjaz, se ne boste mogli registrirati. V galerijo je registriranih že preko 8000 članov.

Uporabite svoje ime/vzdevek ali ga zamenjate in obvezno dopišete še ostale podatke kot, geslo, naslov, e-poštni naslov.

Geslo lahko zapišete poljubno. V izogib napaki pa ga je treba še enkrat vpisati.

Sledi vpis elektronske pošte, na katero boste dobili po registraciji možnost prijave v Galerijo. Priporočam, da vpišete vaš najbolj uporabljeni e-poštni naslov. Tako vas bomo lahko obvestili o vseh novostih v galeriji ali vas seznanili o mogoči nagradi, če boste sodelovali v fotonatečajih. Vsak sam se lahko odloči ali bo e-pošta vidna vsem uporabnikom v galeriji ali bo skrita.

V drugem delu vpišete svoje osebne podatke, ki so potrebni, če boste kdaj sodelovali v fotonatečajih Galerije. Podatki niso vidni drugim uporabnikom Galerije in so namenjeni izključno za domeno fotonatečajev.

Sledi samo še klik na spodnji zapis »registriraj se«. V primeru pravilno vpisanih podatkov, se vam na zgornji strani v zeleni podlagi vpiše tekst, da boste na vaš elektronski naslov prejeli pošto, s katero boste potrdili vašo registracijo.

V vašo elektronsko pošto boste že po nekaj trenutkih (odvisno od samega delovanja strežnikov, hitrosti prenosa) prejeli e-pošto iz naslova galerije, v katerem bo zapisano vaše uporabniško ime in geslo. Potrdite podatke s klikom na modri tekst in zopet boste avtomatsko vstopili v Galerijo, sedaj že z možnostjo prijave.

 

Kliknite na napis prijavi se (okno spodaj levo), vpišete svoje uporabniško ime in geslo.

To je vse kar potrebujete za registracijo. Shranite si e-pošto z uporabniškim imenom in geslom, da če jih slučajno pozabite zopet lahko pogledate.

 

Dodajanje fotografije v Galerijo in Natečaje

Levo spodaj (puščica 1) kliknete na vrstico "Dodaj fotografijo". Odpre se vam zgoraj videno okno.
Pod (puščica 2) izberete kam želite dodati fotografijo. 1 vrstica je za dodajanje slike v Galerijo, 2. za natečaje. Če je natečejav več, izberete želenega.

Ko ste izbrali kam želite dodati fotografijo, vpišete njen naslov, po želji opis, s klikom na Choose file poiščete in dodate želeno fotografijo. Ta naj ne bo večja (1200pik širina - 1000pik višina - 900Kb).
V spodnjem delu izberete možnosti avtorstva, komentiranja, ozadja ob fotografiji. Kliknite samo še na dodaj fotografijo in le ta je dodana v fotografijo.

Registriraj se v Galerijo... (Vstop)

V primeru kakšnih koli vprašanj glede registracije ali drugega glede Galerije pišite na e-poštni naslov galerija@e-fotografija.com

 


Registracija v Forum e-Fotografija

V levem zgornjem delu je napis »Register«. Vstopili boste v okno klasičnih phpBB navodil (pravila foruma boste spoznali postopoma ob samem delovanju. Oziroma neprimerna, žaljiva besedila se izbriše, lahko tudi izključi uporabnika. Ne dodaja se linkov do slovenskih spletnih trgovskih strani...) Pritisnite na gumb »I agree...« in vstopili boste v okno v katerem morate vpisati potrebne podatke za registracijo.

Username: vpišete svoje ime/vzdevek

E-mail: svoj elektronski poštni naslov in ga potrdite

Password: geslo s katerim boste vstopali na forum

Language in Time pustite prednastavljeno

Stop: v izogib spam uporabnikom je treba vpisati pravi odgovor na vprašanje. Trenutno je vprašanje: »S številko vpiši najvišjo šolsko oceno"

Sledi še "Confirmation": kjer samo odtipkate v spodnje polje videne črke in številke.

 

Samo še pritisnite napis "Login", vpišite vaše ime/vzdevek, geslo in registracija v forum je opravljena.

 


 

Vprašanja: info@e-fotografija.com

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com