Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.foto-klik.si/
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.cyberstudio.si
>

Predbožično srečanje e-Fotografije / Reportaža

Avtor:Matjaž Intihar
26.12.2011 10:39

Občasna druženja e-Fotografov, so prinesla tradicionalno prednovoletno druženje. Da pa se samo ne vsedemo in kakšno bolj ali manj fotografsko rečemo, smo se potrudili, da tudi na tem druženju izkoristimo našo fotografsko opremo in se kaj novega naučimo.

Letos se nas je ob Prešernovem spomeniku v Ljubljani zbralo blizu 100. Naše tri božičke so kljub mrazu, ali pa prav zaradi njega, bile želene po svetlobni iz naših bliskavic. Jih je bolj grela svetloba iz desetin bliskavic ali skakanje pred kamerami niso povedale. Toda vsi smo si edini, da je predpraznična Ljubljana enkratna za fotografiranje, poizkus dela v slabi svetlobi in z bliskavico, pa še kako dobrodošel za pridobitev novih spoznanj.


Direkten blisk. Bliskavica pritrjena na fotokameri.

Bliskavica brezžično prožena, svetloba prihaja iz leve strani. S tem smo pridobili več motečih senc, toda prikazali več obraznih potez na portretirancu.  

Hvala vsem, ki ste se udeležili srečanja in vsekakor jih bomo še ponovili. Naše tri božičke so bile tako zadovoljne, da so obljubile, da se pred naše objektive postavijo tudi v toplejših mesecih.
Vabilo sledi na e-Fotografija.si.


Ko podaljšamo čas osvetlitve, ujamemo tudi več drugih bliskavic na našo fotografijo.

Na strani www.e-Fotografija.com/galerija/ je od 7. 1. 2012 do 16. 2. 2012 odprt fotografski natečaj s temo "zimska praznična fotografija".

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com