Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.foto-klik.si/
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

FotoPOTEPi v letu 2018

24.11.2017 11:34

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

Predstavitev FotoPOTEPov 2018 bo 28. novembra ob 19h (lokacija predavalnice).
Potujete sami, v družbi, organizirano... Vas zanimajo lokacije najavljenih FotoPOTEPov, kako in kdaj do njih in kakšen fotonasvet, vas vabim na predstavitev s fotografijami in video.
Naj bodo FotoPOTEPi odlično zabeleženi še s fotokamero in s tem enkratni spomini ohranjeni za vedno! 

 


 

Tudi v letu 2018 vas popeljem na različne FotoPOTEPe spoznati in fotografirati lepe motive sveta. Še vedno velja, zelo majhne skupine s poudarkom na; Videti - Fotografirati - Uživati.

Naj bodo FotoPOTEPi odlično zabeleženi še s fotokamero in s tem enkratni spomini ohranjeni za vedno!

 

 

Dubaj / Mesto iz druge dimenzije za Novo leto

28. december do 2. januarja 2018 (več člankov, info, prijave...)

Dubaj je mesto, katerega je treba enkrat videti. Doživiš še neviden svet arhitekture, kulture, turizma in pojem velikost velemesta dobi drugo dimenzijo. Nekaj povsem nepredstavljivega in vredno videti, fotografirati, užiti, je Novoletni ognjemet. Vsaj 20 minut mogočnih grozdov raket se prepleta iz celotne stolpnice Burj Khalifa in okoliških 50 in več nadstropnih stolpnic. Ko doživiš in fotografiraš ta ognjemet, veš, da si videl vse.

Vmes še skok v puščavo z džipi, pa v stari del mesta, v Dubaj marino, do 149 nadstropja na danes še najvišjo stolpnico na svetu, več kot 828m visoki Burj Khalifa in, če bo čas še v Abu Dhabi na ogled Bele mošeje.

Predstavitev in zadnje prijave 28. novembra

 


 

Filipini - Od Manile, plavanja s kitovci, čokoladnih hribčkov, do neskončnih plaž!

19. januar do 4. februar 2018 (več člankov, info, prijave...)

Filipini so z več kot 7000 otoki zagotovo, vsaj še do sedaj, z izjemo nekaterih turistično obiskanih otokov, pozabljena dežela. 95 odstotkov površine države zavzema 11 velikih otokov, na katerih živi 98 odstotkov prebivalstva. Odmaknjeni od hitenja ponorelega sveta, s svojo nedolžnostjo in nevsiljivostjo ponujajo obiskovalcu vrnitev k svojemu bistvu, ko človeku obstoja še ni bilo potrebno dokazovati v smislu denarja ali materialnih dobrin. In predvsem ljudje na tem koncu sveta nas pozitivno presenetijo. So razumevajoči, vedno nasmejani in pripravljeni na pogovor, ter delujejo zelo pristno.

Ne moreš spregledati čudovito turkizno morje Tihega oceana, rajske palme, ter sanjske plaže. Ja, kdor želi morje, otoke, peščene plaže, plavati z mogočnimi kitovci in palme ter nekaj osnovnih turističnih izletov, bo tu našel vsega v veliki meri. Pravi ODKLOP!

Predstavitev in zadnje prijave 28. novembra

 


 

Islandija - V iskanju severnega sija

8. do 15. februar 2018 (več člankov, info, prijave...)

Le redko kje so sile narave tako opazne kot na Islandiji, kjer lahko občudujemo prvinsko moč narave v njeni neokrnjeni obliki. Noč ima svojo moč, a le kakšno moč ima šele polarna noč! Zima na Islandiji ima poseben čar, zato ni čudno, da so prav na Islandiji v dolgih zimskih večerih nekoč nastajale sage, na pol izmišljene in na pol resnične pripovedke o prvih naseljencih otoka, njihovih junaških dejanjih in bojih s surovo naravo ter seveda o ljubezni.

Na poti po Islandiji je veliko lokacij, katere niso samo turistično zanimive. So pravi kraj, kjer si lahko vzamemo več časa za fotografiranje. Vse je odvisno od svetlobe. Hitro spremenljivo vreme, ti lahko da, povsem drugo fotografijo. Zato ne čudi, da so motivi mnoge fotografe tako očarali, da se k njim vedno znova vračajo in ponovno fotografirajo. Ko se peljemo na gori in ledeniku Snæfellsjökull, se dotaknemo začetka poti v središče zemlje, katero je v knjigi zapisal Jules Verne.
Na Islandiji popotnik doživi vse tisto kar je bral, videl na fotografijah, ali slišal od popotnikov, ki so Islandijo že obiskali. Fotograf doživi in preko kamere ujame še več. 

Predstavitev bo 28. novembra

 


 

Bali - Flores - Komodo / Ko ponovno spoznaš in domov prineseš nasmeh

9. do 22. april 2018 (več člankov, info, prijave...)

Gremo na otok bogov. Bali, ta manjši indonezijski otok, nas po dobrih dveh letih zopet vabi. No tokrat ne samo Bali. Gremo še na malo bolj robinzonka otoka Flores in Komodo. To sta naproti Baliju povsem neturistična otoka. Vendar z zanimivo vulkansko pokrajino, velikimi komoškimi varani, rajskimi plažami in kot na Baliju enako prijaznimi ljudmi. Ne moreš verjeti, kako so lahko srečni in zadovoljni tisti ljudje, ki za naš pogled nimajo nič.

FotoPOTEP na Baliju vas popelje nekam drugam, v popoln fotografski raj in duhovni odklop. Pokrajina navduši, zelena barva te napolni z energijo, sončni zahodi spomnijo na romantiko, ljudje vas začarajo in nasmeh ter veselje vas bosta spremljala še dolgo časa tudi doma.

Ja doma, kjer je vse to že zdavnaj izginilo in nas je spremenilo v trde maske brez nasmeha in stroje, katere iz dneva v dan programirajo, da samo še hlepijo po več in več.

Predstavitev bo 28. novembra

 


 

Namibija - Potovanje po deželi najlepših kulis

28. april do 13. maj 2018 (več člankov, info, prijave...)

Peljem vas po pokrajinah, ki so tako fotogenične in s toliko naravnih kulis, da ti ob pogledu na njih kar duša zapoje. Obenem brez množičnega turizma, varna, a še vedno Afrika v pravem pomenu besede.

Na potovanju spoznamo preprosto življenje ljudi in živali v ekstremno težkih razmerah. Na tem potovanju med najlepšimi kulisami narave, starodobnimi ljudstvi in divjimi živalmi, vam nudim več časa za oko, dušo, raziskovanje in fotokamero.

Namibija je popotniški in fotografski "Raj na zemlji", čeprav ga je ustvarila največja krutost narave.

Stvarnik je že vedel, kje bo sebi naredil in popotnikom skril kinč nebeški.

Predstavitev bo 28. novembra

 


 

Norveška - Lofoti in Nordkapp

1. do 12. junij 2018

FotoPOTEP po Finski, Švedski in Norveški se bo odvijali znotraj polarnega kroga in v začetku junija nas tudi ob polnoči boža sonce. Ob spoznavanju zgodovine Vikingov, bomo šli na ribičijo na Nordkappu, fotografirali kite glavače in doživeli vrhunec FotoPOTEPa – Lofotske otoki.
Si želite še kaj več?

Predstavitev bo 28. novembra

 


 

Aljaska - Last Frontier, ali meja še možnega preživetja

28. junij do 11. julij

Največja zvezna država  ZDA je cilj mnogih popotnikov in fotografov. Ima nam kaj pokazati. Odprta narava, gore, močvirja, jezera, reke, ledeniki, živali na kopnem in v morju, zgodovina zlatokopov, samotarjev in redkih vasi, se nam prepletajo na celotni poti.

Aljaska ima svoj čar ravno zato, ker je tako malo obljudena, da si lahko vedno nekje, kjer človek še ni izoblikoval pokrajine in kjer ti živali prečkajo pot tako na cesti, poteh, kot v vodi.

Vse bolj jo spoznavami preko raznih TV serij. Bila je serija Severna obzorja, zdaj je polno oddaj o sodobnih zlatokopih in prebivalcih Aljaske, ki prebivajo na odročnih področjih. Vasi McCarthy in Kennicott bomo spoznali tudi mi.

Panorama nam iz ure v uro nudi odlične krajinske motive. Na sami vožnji pa nikoli ni dolgčas, saj se vseskozi pričakuje, da bomo videli lose, medvede, kojote, beloglave orle, v vodi pa kite, orke, tjulne, morske vidre, beluge...

Do ledenikov se dobesedno pripeljemo. Tako z avtom kot čolni. Aljaska ima kar polovico vseh ledenikov na svetu.

Obenem pa nudi tolikšno odmaknjenost in vremensko krutost od nam poznanega sveta, da ni čudno, da deželi rečejo "Last Frontier". Pa ne meja kot meja, ampak meja še možnega preživetja.

Predstavitev bo 28. novembra.

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

 

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com