Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.foto-klik.si/
http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

FotoPOTEPa Bali-Flores-Komodo in Namibija

03.01.2018 15:29

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

Predstavitev obeh FotoPOTEPov za prijavljene bo 25. januarja ob 18h (lokacija predavalnice).
Še vedno velja, zelo majhne skupine s poudarkom na; Videti - Fotografirati - Uživati.

 


 

Bali - Flores - Komodo / Ko ponovno spoznaš in domov prineseš nasmeh

9. do 22. april 2018 (več člankov, informacije, prijave...)

Gremo na otok bogov. Bali, ta manjši indonezijski otok, nas po dobrih dveh letih zopet vabi. No tokrat ne samo Bali. Gremo še na malo bolj robinzonka otoka Flores in Komodo. To sta naproti Baliju povsem neturistična otoka. Vendar z zanimivo vulkansko pokrajino, velikimi komoškimi varani, rajskimi plažami in kot na Baliju enako prijaznimi ljudmi. Ne moreš verjeti, kako so lahko srečni in zadovoljni tisti ljudje, ki za naš pogled nimajo nič.

FotoPOTEP na Baliju vas popelje nekam drugam, v popoln fotografski raj in duhovni odklop. Pokrajina navduši, zelena barva te napolni z energijo, sončni zahodi spomnijo na romantiko, ljudje vas začarajo in nasmeh ter veselje vas bosta spremljala še dolgo časa tudi doma.

Ja doma, kjer je vse to že zdavnaj izginilo in nas je spremenilo v trde maske brez nasmeha in stroje, katere iz dneva v dan programirajo, da samo še hlepijo po več in več.

Predstavitev bo 28. novembra

 


 

Namibija - Potovanje po deželi najlepših kulis

28. april do 13. maj 2018 (več člankov, informacije, prijave...)

Peljem vas po pokrajinah, ki so tako fotogenične in s toliko naravnih kulis, da ti ob pogledu na njih kar duša zapoje. Obenem brez množičnega turizma, varna, a še vedno Afrika v pravem pomenu besede.

Na potovanju spoznamo preprosto življenje ljudi in živali v ekstremno težkih razmerah. Na tem potovanju med najlepšimi kulisami narave, starodobnimi ljudstvi in divjimi živalmi, vam nudim več časa za oko, dušo, raziskovanje in fotokamero.

Namibija je popotniški in fotografski "Raj na zemlji", čeprav ga je ustvarila največja krutost narave.

Stvarnik je že vedel, kje bo sebi naredil in popotnikom skril kinč nebeški.

Predstavitev bo 28. novembra

 

 


 

Možne so že prijave za:

 

Norveška - Lofoti in Nordkapp

1. do 12. junij 2018 (več člankov, informacije, prijave...)

FotoPOTEP po Finski, Švedski in Norveški se bo odvijali znotraj polarnega kroga in v začetku junija nas tudi ob polnoči boža sonce. Ob spoznavanju zgodovine Vikingov, bomo šli na ribičijo na Nordkappu, fotografirali kite glavače in doživeli vrhunec FotoPOTEPa – Lofotske otoki.
Si želite še kaj več?

Predstavitev bo 28. novembra

 


 

Aljaska - Last Frontier, ali meja še možnega preživetja

28. junij do 11. julij (več člankov, informacije, prijave...)

Največja zvezna država  ZDA je cilj mnogih popotnikov in fotografov. Ima nam kaj pokazati. Odprta narava, gore, močvirja, jezera, reke, ledeniki, živali na kopnem in v morju, zgodovina zlatokopov, samotarjev in redkih vasi, se nam prepletajo na celotni poti.

Aljaska ima svoj čar ravno zato, ker je tako malo obljudena, da si lahko vedno nekje, kjer človek še ni izoblikoval pokrajine in kjer ti živali prečkajo pot tako na cesti, poteh, kot v vodi.

Vse bolj jo spoznavami preko raznih TV serij. Bila je serija Severna obzorja, zdaj je polno oddaj o sodobnih zlatokopih in prebivalcih Aljaske, ki prebivajo na odročnih področjih. Vasi McCarthy in Kennicott bomo spoznali tudi mi.

Panorama nam iz ure v uro nudi odlične krajinske motive. Na sami vožnji pa nikoli ni dolgčas, saj se vseskozi pričakuje, da bomo videli lose, medvede, kojote, beloglave orle, v vodi pa kite, orke, tjulne, morske vidre, beluge...

Do ledenikov se dobesedno pripeljemo. Tako z avtom kot čolni. Aljaska ima kar polovico vseh ledenikov na svetu.

Obenem pa nudi tolikšno odmaknjenost in vremensko krutost od nam poznanega sveta, da ni čudno, da deželi rečejo "Last Frontier". Pa ne meja kot meja, ampak meja še možnega preživetja.

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

 

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com