Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Photoshop / OSNOVNI praktični tečaj obdelave slike

26.02.2021 21:37

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si


(Prijavnica KLIK)

 

Dvodnevni praktični tečaj Photoshop (vključeno Ai novosti)

Kdaj: 16. in 17. april ob 17.30 h
Kje: Infocona d.o.o., Prevale 9, Trzin,
Lokacija predavalnice, KLIK
Št. udeležencev omejeno (za udeležbo potrebujete svoj prenosni računalnik)
Cena: 100€ fizične osebe, 125€ pravne osebe (DDV je vključen)
Predavatelj: Matjaž Intihar

Potrebno znanje, oprema  za sodelovanje na tečaju; osnove dela z računalniškimi programi (dobrodošel je pregled člankov o programu PhotoShop na e-Fotografija.si).
Oprema: lastni prenosni računalnik in registrirani program Photoshop CC. Če kupljenega programa Photoshop še nimate, si lahko njegovo 7 dnevno brezplačno verzijo prenesete iz uradne Adobe strani https://www.adobe.com/si/products/photoshop/free-trial-download.html
Prenesite programa Photoshop in Bridge in preverite ali se odpreta. Oba programa lahko posodobite preko funkcije (okna) HELP v Photoshop.

Kliknite na Create Account, vpišite podatke in lahko si boste prenesli 7 dnevno brezplačno polno verzijo programa. Na vaš računalnik si jo lahko naložite že pred tečajem (max. 5 dni), se na hitro s programom preizkušate in boste tako lažje z njim delovali ali postavili vprašanja. Priporočljivo je, da si ohranite še nekaj dni možne uporabe, da boste po tečaju lahko še sami preizkusili program.

Photoshop, program za predelavo slike.

 

Program praktičnega tečaja osnov Photoshopa:

Osnovna okna in funkcije, program Bridge in Camera RAW ter nastavitev "preference" funkcij. Odpiranje datotek, kdaj shranjevanje v JPEG, TIFF, PSD format. Osnovne korekture; levels, curves, auto, saturation, match color, exposure...
Praktično delo s fotografijami. Korekture, izrezi, popravki, brisanje, ostrenje.... in zadnje novosti glede izrezov, zamenjave neba in filtrov umetne inteligence.

Adobe v oba programa že počasi vključuje AI tehnologijo in močno spreminja uporabnost programov. Žal samo v beta verziji in vsak mesec dodajo kakšno novo funkcijo, ali dodelajo že delujočo. Če ste že prijavljeni na enega izmed obeh tečajev predlagam, da počakate z njim do oktobra. Menim, da bomo takrat že lahko s klasično verzijo programa uporabili AI dodatke, ki močno spreminjajo delo s programoma.
Vabimo vas, da se v torek 12. septembra udeležite predavanja o AI novostih. Tako boste lažje spoznali novosti in videli katero verzijo programa bomo uporabljali na tečaju.

Vprašanja na e-naslov eFoto TEČAJI


(Prijavnica KLIK)

 


 

Bi radi sami kakovostno predelali fotografijo?

Program Photoshop je vse bolj prisoten tudi med hobi fotografi. Ko enkrat spoznamo njegove osnovne možnosti, se fotografu odpre nov svet v fotografiji.

V času, ko so možnosti obdelave slike vse bolj med nami je čas, da se na vodenem tečaju preizkusimo s programom Photoshop v praktičnem delu. Spoznajmo osnovna okna in funkcije. Kako uporabiti programa Bridge in Camera RAW, ki sta sestavni del Photoshopa. Uredimo si arhiv in dodajmo besede (keywords) za iskanje fotografij.
Začnimo pravilno s korekturo slike in spoznajmo različne tehnike. Kako izostriti sliko, potemniti posamezne dele, izkoristiti moč dela s plastmi (layers) in filtre, ki nam omogočajo popraviti perspektivo, izbrisati moteče elemente ter pripraviti portert za plakat. Na koncu pa še priprava slike za izpis, tiskovino, digitalni arhiv...

Spoznali bomo tudi nove filtre povezana z umetno inteligenco (viral filters), možnost zamenjavo neba in ostale možnosti najnovejše različice programa.

Vse in še več boste spoznali in se naučili sami uporabljati ter obdelovati fotografijo na praktičnem tečaju osnov programa Photoshop.

Photoshop članki na e-Fotografija.si (vstopi)
 


Program Bridge omogoča iskanje, selekcijo fotografij in hiter prehod v Camera RAW kot Photoshop.


Program Camera RAW, za obdelavo RAW datotek. 

 

Korekture in popravke fotografij bomo naredili skupaj. Za večino obdelav zadostujeta ena ali dve funkciji in nekaj klikov z miško. Za nobeno od prikazanih vaj pa na koncu tečaja sami ne boste potrebovali več kot tri minute.


Spoznajmo orodja.


Tonske korekture, dodajmo tekst v sliko.


Zamenjajmo ozadje.


Popravimo obraz.


Elektronsko ostrenje.

 


 

Podarite bon za znanje...

(več informacij, klikni na bon)


Bon se lahko nameni za kateri koli tečaj...

Pri prijavi na darilni bon vpišete svoje podatke, katere potrebujemo za izdajo fakture. Stran za prijave... KLIK
Po prejemu plačila Vam pošljemo račun ter darilni bon.
Veljavnost bona je do konca junija 2023.

 

Za več informacij smo vam na voljo na el. naslovu eFoto TEČAJI
​GSM 041 727 039 vsak delovnik med 8-10h

 

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Predavatelj: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com