Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Pentax K-3

08.10.2013 23:32

Ricoh Imaging Company predstavlja Pentax K-3, zastavonošo serije K

Kot se za top model spodobi, K-3 prinaša kopico sodobnih funkcij; visoko ločljivost z novim senzorjem ločljivosti 24 milijonov točk, 27-točkovni AF sistem, hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo približno 8,3 posnetka v sekundi, natančnim nadzorom ekspozicije z novim RGB senzorjem za merjenje osvetlitve, novim visokoločljivim LCD zaslonom in optičnim iskalom, ki se lahko pohvali z največjo in svetlejšo sliko v svojem razredu. Novi anti-aliasing simulator je napredna funkcija, ki nudi učinkovit nadzor nad moiré učinkom, brez dejanske namestitve filtra in možnost izbire za posamezni posnetek. K-3 nudi napredne možnosti pri snemanju videa,  možnost upravljanja s pametnim telefonom in je tako kot ostali člane serije K, dodatno zatesnjen pred vremenskimi vplivi.

Skupaj s K-3 bo na voljo tudi izvedba K-3 Premium Silver Edition v omejeni seriji 2000 kosov. Omejena serija bo v srebrni barvi ohišja in srebrnim baterijskim držalom, s čimer so bo lepo skladala z novimi srebrnimi HD Limited objektivi. Limited Edition komplet vsebuje še ekskluzivni usnjen pas ter dodatno baterijo.

 

Nov CMOS senzor z ločljivostjo 24 milijonov točk

V kombinaciji z novim slikovnim procesorjem PRIME III nudi učinkovit nadzor nad šumom in fotografiranjem brez vgrajenega anti-aliasing filtra. Visoka ločljivost, fina gradacija in možnost visoke občutljivosti omogočajo fotografiranje tudi v zelo slabi svetlobi.

 

Sistem za blaženje tresljajev in odpravljanje moiré učinka

Shake Reduction elektromagnetni sistem za stabilizacijo slike v ohišju fotoaparata je združljiv z vsemi K objektivi na trgu. Še več, z mikrotresljaji senzorja med ekspozicijo ta sistem lahko učinkovito simulira funkcijo klasičnega anti-aliasing filtra, s čimer uporabnik lahko izbira ne le med vklopom ali izklopom filtra, temveč tudi jakost, s čimer se lahko prilagodi vsaki situaciji posebej. Fleksibilnost SR sistema omogoča še druge uporabne funkcije, kot npr. Auto level kompenzacija, fina nastavitev kompozicije in Astrotracer, ki v kombinaciji z enoto O-GPS1 omogoča napredne možnosti astrofotografije.

 

Nov SAFOX 11 AF sistem s 27 AF točkami

Nov AF sistem s 27 AF senzorji, od katerih je 25 križnih. Sredinski senzor, ter dva neporedno nad in pod njim so občutljivi na svetlobni tok objektiva z zaslonko F/2,8, s čimer je omogočeno natančno ostrenje tudi pri svetlobno močnih objektivih. AF modul je močno občutljiv na svetlobo in pokriva območje od -3EV do +18EV.

 

Natančna ekspozicija z novim Pentax Real-Time Scene Analysis sistemom

Kombinacija RGB senzorja za merjenje svetlobe z ločljivostjo 86.000 točk in kompleksnega algoritma pripomore k večji natančnosti ostrenja in nastavitve beline oz. večjo konsistentnost pri razpoznavanju subjekta in ozadja.

 

Hitro zaporedno slikanje z 8,3 posnetki v sekundi

K-3 zmore zaporedno fotografiranje 22 posnetkov v načinu RAW oz. 60 posnetkov v načinu JPEG v eni sekvenci, pri največji hitrosti 8,3 posnetka na sekundo

 

Izboljšano optično iskalo

Steklena pentaprizma z novim premazom gladkih površin ima močno izboljšano svetlobno prepustnost in nudi skoraj 100% pokritost vidnega polja. Nova je tudi optika okularja, ki nudi povečavo vidnega polja 0,95x.

 

Full HD videoposnetki

K-3 omogoča snemanje videa v polni HD ločljivosti 1920x1080 točk in izbiro med 60i/30P v H.264 obliki zapisa. Fotoaparat je opremljen s priključkom za zunanji stereo mikrofon in slušalke. Uporabnik lahko sam nastavi nivo zvoka pri snemanju prek zunanjega mikrofona. V K-3 je vgrajena možnost naprednega intervalnega videa, ki lahko zajame serijo posnetkov z ločljivostjo 4K (3840x2160 točk) v nastavljenem intervalu.

 

Upravljanje s pametnim telefonom

Z opcijsko FLU Card for Pentax 16 GB je možno proženje, predogled slike v živo, pregledovanje in prenos posnetkov z uporabo pametnega telefona. Minimalna zahteva je iOS6 oz. Android 4.2 ali novejši.

 

LCD zaslon z visoko ločljivostjo

LCD zaslon pri K-3 ima diagonalo 8,1 cm in ločljivost 1 milijon točk. Novost je ojačeno zaščitno steklo in konstrukcija brez zračne reče med plastni zaslona, s čimer je močno zmanjšano bleščanje pri močnem soncu.

 

Robustnost

Kletka ohišja fotoaparata je izdelana iz magnezijeve litine, ki ji daje potrebno trdnost ob nizki teži. Zunanji obod ohišja je na 92 stikih zaščiteno s tesnili, ki preprečujejo vdor vode in prahu, pa tudi hladnega zraka, zato lahko brez težav deluje tudi pri -10°C. Posebne pozornosti je bil deležen tudi zaklop, ki je testiran do 200.000 proženj.

Osnovno vodilo pri konstruiranju modela K-3 je bilo ponuditi priročen, majhen in lahek fotoaparat, ki bo kos vsakdanji uporabi na terenu.

 

Ostale lastnosti

Dvojna SD reža, kompatibilna z SDXC UHS-1 standardom
DRII sistem za odstranjevanje prahu s tipala z ultrasoničnim tresenjem (Dust Removal)
HDR način fotografiranja v RAW
Izbirni gumb z možnostjo izbire Lock mehanizma
Pentax Hyper control sistem za hiter dostop do kreativnih funkcij
Prenovljeno baterijsko držalo za boljši oprijem
Možnost kompenzacije določenih parametrov: popačenje objektivov, kromatska aberacija, svetlost na robovih, fringe efekt
Združljivost z Eye-Fi brezžičnimi karticami
Združljivost z USB3.0

 

Pentax K-3 bo na voljo v sredini novembra. Priporočena maloprodajna cena bo 1299 evrov za body in 1649 evrov za KIT z objektivom 18-135 mm WR.

 

O Ricoh Imaging

Ricoh Imaging Company, Ltd. je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev hobi in profesionalne fotografske opreme, z močnimi koreninami v blagovnih znamkah Pentax in Ricoh. Zgodovina sega v leto 1919, ko je ustanovljeno podjetje Asahi Optical Co. Ltd., leta 2002 preimenovano v Pentax . Šest let kasneje podjetje prevzame Hoya Corporation, leta 2011 pa postane podružnica Ricoh Company Ltd.

Ponudba obsega DSLR fotoaparate, fotoaparate srednjega razreda, kompaktne fotoaparate z izmenljivimi objektivi , zoom in outdoor kompaktne fotoaparate ter celo paleto objektivov in druge dodatne opreme. Poleg tega so v ponudbi še daljnogledi za vsakršne priložnosti.

Avtor: Foto Beseničar

 

 

Komentarji

Donat Piber

08.10.2013 20:19

Na tej strani
http://thenewcamera.com/tag/pentax-k-3/
berem da bo cena za body 1299,95 $ kar pomeni po uradnem tečaju da bi to bilo 957,54 EUR, edino če ni tečaj dolar euro 1:1 ?
matjaz intihar

08.10.2013 20:30

Saj vemo. Ameri imajo svoje cene. Kolikor dolars toliko evro. Tečaj jih pa ne zanima. Za Japonce je Evropa tretjerazredni trg. Za svojim, USA in Azijo.
Donat Piber

08.10.2013 22:07

Ja kaj pa hočemo, tako je, no jaz ga bom kljub temu kupil, mogoče še kakšen popust ujamem pri Beseničarju.
Iztok

14.10.2013 22:09

Pa kdaj se boste naučili, da pri videoresoluciji navajate tudi evropi prijaznih 50/25 frejmov. In ne ameriških 60/30, ki jih itak ni, saj gre za 29,97.... Skratka, upajmo, da so pri Pentaxu pošlihtali video, ki je dosedaj res šepal, drugače bo potrebno zamenjati tabor in kupiti Nikona D7100...
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com