Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
 http://www.cyberstudio.si/
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587

Nikon D850 - utrditev pozicije v PRO svetu

27.07.2017 06:53

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Nikon je za prvi predstavitveni video D850 izbral Namibijo kjer so tudi lokacije naših fotopotepov. 8K Time laps je prva novost.
Video je na naslovu https://youtu.be/_PRZ3dilTk4

 

"Nikon je močno zavihal rokave. Spustili so kompaktne kamere in svoje moči usmerili v tisto, kar znajo najbolje. To je ponudba fotokamer za profesionalne in napredne fotografe". To sem zapisal po preizkusu kamere Nikon D7500 - PRO lastnosti za hobi fotografa, saj je Nikon že sam poudaril, da spuščajo razvoj kompaktnih fotokamer nižjih razredov. Nekaj mesecev prej sem preizkusil kamero Nikon D500 - PRO orodje in spoznal, da pri Nikon gredo po začrtani poti.

Nikon ve, da v svetu kompaktnih kamer in kamer za hobi uporabo nikoli niso imeli glavne besede. Enostavno se je skozi zgodovino (pravkar obeležujejo 100 letnico podjetja) videlo in vedelo, da je to podjetje, ki vse svoje sile usmerja v PRO SLR opremo. S prihodom kamere Nikon F (l. 1959) se je vse to v popolnosti potrjevalo. Nikon je imel v vseh razredih v katerih je bil prisoten model na nekaj višji tehnološki in uporabniški stopnici.

Sprva je bilo celo tako, da je samo najvišji SLR PRO model imel ime Nikon. Ostali modeli so se imenovali Nikkormat. Nato so poleg PRO F serije kraljevali v svojih nekaj nižjih razredih še Nikon FM, FA, F70, F90, F100...

Nikon prevlado v svetu kamer SLR je v 90-tih prekinil sistem AF in stabilizacije slike. Tu so bili žal brez tehnologije in PRO uporabniki so rabili tisto najbolj napredno. Večina PRO fotografov je prešla k konkurenci in težko jih bo dobiti spet nazaj. To gre počasi in z letom 2007 in prihodom kamer Nikon D3 in D300 (prvi vtisi iz predstavitve v Tokio), se je zopet vzpostavil trend želje po graditvi sistema najvišjih razredov in obdržati ter pridobiti uporabnike. Danes ima Nikon v vseh pogledih konkurenčne kamere (D5), ali celo za stopnico višje od konkurence (D500 in D7500), ki sta obe korak naprej v svetu kamer DSLR.

Ve se, da bo kmalu tu nova kamera Nikon D850, ki bo močno dvignila letvico v najvišjem razredu polnoformatnih kamer s tipali z visoko ločljivostjo. Torej Nikon, kot majhno podjetje med vsemi drugimi, katerim fotografija razen začetka digitalne dobe ni predstavljala več kot 30% celotnega dela ve, da se bo obdržal samo tako kot so vedno znali. Z najvišjo tehnologijo, ponudbo in stikom s fotografi.

Očitno je, da je "bum" doba prodaje fotokamer končana. Zdaj se bodo kamere kot v času analogne dobe menjale počasneje, uporabniki pa bodo pred nakupom bolj razmislili v kateri razred vstopiti. Tudi podjetja, ki imajo ponudbo konkurenčno Nikon kameram, bodo prav zaradi širine produktov celotne skupine izven sveta fotokamer še bolj pazile na razmerje ponudba/dobiček. Tako je že bilo in po umiritvi prodaje, kjer gredo številke še vedno navzdol, se bo to vse bolj odrazilo.

Menim, da bo kamera Nikon D850 pokazala zadnje novosti in najvišjo kakovost. Konkurenca pa bo čez čas pokazala, koliko se bodo sploh še želeli približati Nikon ponudbi fotokamer DSLR najvišjega ranga. Obenem se napoveduje da bo Nikon vstopil med kamere CSC z večjimi tipali. Do sedaj so bili neuspešni s sistemom Nikon1. Tudi tu se pričakuje skok v najvišji razred z najbolj napredno tehnologijo.

 


 

Nikon info - Prihaja Nikon D850

Amsterdam, 27. julij 2017 - Nikon bo v kratkem še obogatil ponudbo zmogljivih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov. Družino D-SLR bo dopolnil model D850 s slikovnim tipalom formata FX. 

Tehnično gledano je model Nikon D850 naslednik zelo priljubljenega modela D810, ki so ga fotografi cenili na račun izjemno ostrega in jasnega upodabljanja ter visokega dinamičnega tonskega razpona – prav zato model D810 tudi po prihodu modela D850 še naprej ostaja v prodaji. Prihajajoči novi digitalni fotoaparat SLR formata FX prinaša vrsto novih tehnologij, funkcij in izboljšav ter še boljše zmogljivosti. D850 je rezultat povratnih informacij uporabnikov, ki od svoje fotografske opreme zahtevajo le najboljše.

Nikon D850 bo namenjen fotografom, ki zahtevajo izjemno kakovost slike in vsestransko uporabnost, po njem bodo posegali tako ljubiteljski kot poklicni fotografi, saj bo odlična izbira za fotografiranje najrazličnejših motivov – od narave, športa, mode, porok itd. Izkazal se bo tudi pri zajemu video posnetkov, zato bo všeč tudi ustvarjalcem večpredstavnostnih vsebin.

Točen začetek prodaje v Sloveniji in podrobne specifikacije izdelka bodo objavljene pozneje. Na voljo pa je predstavitveni videoposnetek, ki odkriva nekatere lastnosti prihajajočega novinca: https://youtu.be/_PRZ3dilTk4

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com