Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon Coolpix P7800

05.09.2013 14:38

Nikon Coolix P7800 je nov kompaktni fotoaparat za najzahtevnejše fotografe, ki sicer večino časa fotografirajo z večjimi DSLR-ji in tiste, ki tudi od kompaktnega fotoaparata pričakujejo primerljivo kakovost fotografij in možnosti nadzora, kot ga nudijo večji in težji fotoaparati z zrcali. S svetlim 7-kratnim zoom objektivom 28-200 mm f/2,0-4,0 visoke ločljivosti, elektronskim iskalom in velikim slikovnim tipalom BSI CMOS (1/1,7-palca) z osvetlitvijo od zadaj z 12,2 milijoni slikovnih točk ter možnostjo ročnega upravljanja tudi najnaprednejših nastavitev je P7800 najzmogljivejši, najbolj vsestranski in najodzivnejši kompaktni Nikonov fotoaparat za fotografske perfekcioniste.

 

Optični sklop zoom objektiva Nikkor, ki ga sestavljata dva optična elementa iz ED stekla in krožna zaslonka s sedmimi lamelami, poskrbi za ostre in kontrastne fotografije brez barvnih popačenj in lepo zamegljeno ozadje. Ker je P7800 opremljen s kotno premičnim 7,5 centimetrskim (3-palčni) RGBW zaslonom LCD s širokim vidnim kotom in svetlo in kontrastno sliko (921.000 pik) je zelo primeren tudi za arhitekte in druge poklice, ki veliko delajo z nepremičninami. Coolpix P7800 je tako popoln fotoaparat za potovanja, saj se hitro odziva, ima hiter začetek delovanja in dobro samodejno ostrenje s sistemom za zmanjšanje tresljajev s premikanjem elementov objektiva druge generacije (VRII). Nevarnost zamegljenih fotografij pri šibki svetlobi ali pri hitro premikajočih se motivih pomaga zmanjšati še visoka občutljivost in razpon ISO od 80 do 6.400 (do ISO 12.800 pri ročni osvetlitvi). Združljivost s formatom RAW (NRW) pomeni, da senzor vedno deluje kar se da optimalno.

 

Ustvarjalnost snemalca pride še posebej do izraza pri preklopu v način snemanja videoposnetkov pri polni ločljivosti HD (s 25 ali 30 posnetki na sekundo) in pri uporabi kotno premičnega zaslona, ki omogoča zajem posnetkov iz bolj nenavadnih zornih kotov. V načinu videoposnetek po meri (Custom Movie) lahko ustvarjalne momente nadgradimo še z ročnim nadzorom časa zaklopa, nastavitvijo zaslonke, občutljivosti ISO. Najboljši ustvarjalni nadzor pri fotografiranju pa omogoča način nadzor slike (Picture Control), pri katerem imamo možnost ročnega ostrenja, nastavitev optičnega zooma in nastavitev beline.

P7800 je razširljiv z vrsto dodatne opreme, kot so brezžični vmesnik za mobilne naprave, GPS modul, zunanji stereo mikrofon, bliskavice in drugo.   

Fotoaparat Coolpix P7800 bo na naših policah od 26. septembra po priporočeni ceni 549 EUR.

Avtor: Nikon Slovenija

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com