Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Nikon Coolpix AW130 - odporen na vodo in udarce

11.02.2015 10:17

Nikon Coolpix AW130 predstavlja že tretjo generacijo trpežnega kompaktnega fotoaparata, primernega za vse z aktivnim življenjskim slogom. Je vodoodporen do globine 30 metrov, kar ustreza ravni certifikata za potapljanje Advanced Open Water Diver. Deluje vse do temperature do -10 stopinj Celzija in preživi padce z višine do dveh metrov. Omogoča tudi povezavo z družabnimi omrežji, saj ima vgrajeno podporo za NFC in vmesnik Wi-Fi za povezavo s pametnimi napravami.

S CMOS slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk in hitrim 24-mm objektivom s svetlobno jakostjo f/2.8 in 5-kratnim optičnim zoomom (primerljivim s 24 do 120 mm v FX formatu), ki je razširljiv vse do 10-kratnega (Dynamic Fine Zoom), lahko posnamete tako nočne pokrajine kot tudi bližinske posnetke pod vodno gladino. Vse dogajanje lahko upodobimo tudi na videoposnetke v polni ločljivosti HD (1080/60i) z minimalno zameglitvijo, saj zmogljiva funkcija zmanjševanja tresljajev VR izniči posledice tresenja fotoaparata pri snemanju aktivnih prizorov in uporabi zooma. Preprosto lahko ustvarite tudi 10-sekundne intervalne videoposnetke. Nikon Coolpix AW 130 ima tudi vgrajeno podporo za GPS/GLONASS/QZSS, zato lahko prek satelitskega sledenja beleži dnevnik poti. Na naložen zemljevid sveta lahko shranite do 30 lokacij, ob fotografijah pa fotoaparat zabeleži tudi globino oziroma nadmorsko višino.

Nikon Coolpix AW130 seveda lahko opravlja delo fotoaparata za vsak dan in s svojim svetlim in elegantnim ohišjem pritegne pozornost pri fotografiranju v urbanem okolju. 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon OLED z 921.000 točkami zagotovi jasne posnetke tudi pri neposredni sončni svetlobi in pod vodo.

Nikon Coolpix AW130 bo na voljo v črni, modri, oranžni, rumeni in maskirni barvi po priporočeni ceni 349 evrov, in sicer od 26. februarja naprej.

***

Podpora za NFC in povezljivost Wi-Fi: Že samo z dotikom lahko vzpostavite povezavo med fotoaparatom in pametno napravo, ki podpira tehnologijo NFC (NFC deluje v združljivih pametnih telefonih in tabličnih računalnikih z operacijskim sistemom AndroidTM, različice 4.0 ali novejše. Pred uporabo morate namestiti Nikonovo aplikacijo Wireless Mobile Utility in nastaviti prenos posnetkov ali uporabite gumb Wi-Fi(v pametno napravo morate namestiti Nikonovo aplikacijo Wireless Mobile Utility (združljivo z operacijskim sistemom iOS ali AndroidTM)) za takojšnjo skupno rabo.

Objektiv NIKKOR s 5-kratnim optičnim zoomom: 24-mm objektiv s svetlobno jakostjo f/2,8 in 5-kratnim optičnim zoomom, ki ga lahko razširite na 10-kratni Dynamic Fine Zoom, je popolna izbira za fotografiranje pod vodno gladino.Povečava zooma Dynamic Fine Zoom je izračunana iz največjega širokokotnega položaja optičnega zooma. 

Vgrajena podpora za GPS/GLONASS/QZSS: Lokacije, na katerih so bili ustvarjeni posnetki, se zabeležijo na fotografije hitreje in z natančnejšimi podatki o geografski dolžini in širini.

Nikon Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com