Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon AF-S Nikkor 35mm/1.8G

07.01.2014 22:30

Nikon je predstavil klasični širokotni objektiv AF-S Nikkor 35mm/1.8G, ki je bil dolgo pričakovan objektiv za poulično fotografijo. Je lažji, kompaktnejši in cenovno ugodnejši kot njegov profesionalni bratranec (z zaslonko f/1.4). Močna svetlobna jakost in zaslonka f/1.8, izjemna optika ter optična sestava, prilagojena za slikovna tipala z visokim številom slikovnih točk, se kažejo v čistih in kontrastnih fotografijah. 

Ta širokokotni objektiv omogoča brezčasen pristop h kadriranju in omogoča posnetke s kontekstom v ozadju. Zato je več kot primeren za poulično fotografijo, pa tudi za odprte portrete, ki zajamejo okolico portretiranca, krajine, mestne vedute in tudi za nočne razglede na mesta. Zaradi načina kadriranja je bila goriščnica 35 mm vedno med najbolj uporabljenimi v reportažni in dokumentarni fotografiji. Za fotografe, ki hočejo zajeti energijo in utrip ulic, bo to začetno široko vidno polje ustvarilo čustveno privlačno perspektivo, ki bo gledalca popeljala prav v središče dogajanja. Portretni fotografi, ki želijo zajeti razmerje med motivom in njegovo okolico, pa bodo lahko fotografirali od blizu in vseeno vključili nekaj konteksta z ozadjem.

Optična konstrukcija objektiva ima 11 elementov v 8-ih skupinah ter vključuje en asferični in en element iz ED stekla, s čimer zmanjša barvne aberacije ter zagotovi ostre in kontrastne rezultate. Samodejno ostrenje je gladko, tiho in hitro, saj ga poganja Nikonov tihi pogon SWM (Silent Wave Motor), najmanjša razdalja ostrenja pa je 0,25 metra. Čeprav je optimiziran za fotoaparate Nikon formata FX, je NIKKOR 35mm f/1.8 odlična možnost tudi za fotografe, ki uporabljajo format DX ter iščejo hiter objektiv za zajem klasičnih slik z izjemnimi barvami in kontrastom.

Objektiv AF-S  Nikkor  35mm f/1.8G  bo naprodaj od 6. februarja po priporočeni ceni 579 EUR.

Avtor: Nikon Slovenija

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com